2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Egzotik Bir Ülkede Unutulmaz Bir Tatil | Küba


Latin Amerika denince akla ilk gelen ülkelerden biri de Küba. Bu küçük fakat “inatçı” ülke, hem etkileyici bir tarihe ve hem de Latin kültürünün en güzel örneklerine ev sahipliği yapıyor. Küba, uzun zaman boyunca İspanyol sömürgesi olarak kalmış bir ülke, nitekim sokak ve caddelerinde, özellikle de mimari tarzlarında bu etki hemen fark edilebiliyor. Hatta bazı açılardan, Küba’yı bir Akdeniz ülkesine benzetmek bile mümkün. Elbette bu yoğun İspanyol etkisi, ülkenin Latin kökleri ile olan bağlantısını koparmaya yetmiyor. Bunu en güzel yerel halkı gözlemlediğinizde fark ediyorsunuz – Kübalılar, sıcakkanlı, neşeli ve hayat dolu insanlar. Aynıları bu güzel ülke için de söylenebilir; Küba, muhakkak görülmesi gereken yerler listesinin ilk sıralarında rahatlıkla yer alıyor. Perisos Turizm, uygun fırsatlarla sunduğu Küba turu seçenekleri ile, sizleri benzersiz bir Latin Amerika macerasına davet ediyor.
Deniz ve Güneş Hiç Bu Kadar Sıcak Olmamıştı
Bağımsızlığını 1959 yılındaki halk devrimi ile kazanan Küba, sizi oldukça şaşırtıp önyargılarınızı yıkabilecek bir ülke. İnsan gelişimi, sağlık ve eğitim hizmetleri bakımından dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer alıyor. Dünya Sağlık Organizasyonu’nun (WHO) verilerine göre, tüm dünyada en ulaşılabilir halk sağlığı hizmetini sunan ülke, yine Küba oluyor. Frengi hastalığını ve anneden çocuğa geçen HIV virüsünü yok eden ilk ve tek ülke olma unvanını da elinde bulunduran Küba, tüm bunları Fidel Castro ve Che Guevera önderliğinde gerçekleştirilen devrim hareketine borçlu. Bu nedenle öncelikle Museo de la Revolucion (Devrim Müzesi) ziyareti yapıp, bu şaşırtıcı tarihçeyi keşfetmenizi öneriyoruz. Kapısında devrimin yapıldığı tankın da bulunduğu bu müze, sanat eserleri ile değil, bir halkın öyküsünü anlatmasıyla önem taşıyor.
Küba turu, kolonyal, yani sömürgeci dönemden kalma pek çok mimari yapıya ev sahipliği yapıyor. Ancak bunları, Latin kültürüne özgü canlılık ve coşkuyla birleştiriyor. Bu nedenle, Küba zaman zaman “renkler ülkesi” olarak da adlandırılıyor. En küçük ve önemsiz sokakta dahi, kanınızı kaynatacak cıvıl cıvıl, parlak renkler görebilirsiniz. Bu durum yerel halkın yaşayışını da etkiliyor, Küba’da herkes, dans eder gibi yürüyor! Madem kolonyal binalardan söz açtık, Ernest Hemingway’in kaldığı Hotel Ambos Mundos’u ziyaret etmeden olmaz. “Çanlar Kimin İçin Çalıyor” ve “Silahlara Veda” gibi dünya klasiklerinin kaleme alındığı bu otel, eşsiz mimarisi ve lezzetli yemekleri ile de dikkat çekiyor.
Puro Dediğin Küba’da İçilir
Küba turu denince akla gelen şeylerden biri de, elbette puro. Kübalılar bunlara “cigar” diyor ve emin olun dünyanın en lezzetli puroları bu ülkede yapılıyor! Küba’da her yerde size puro satmaya çalışan kişiler göreceksiniz, ancak en iyisi, puroları “kaynağından” almanız. Pinar Del Rio bölgesinde bol miktarda bulabileceğiniz tütün plantasyonları, size az önce elde sarılmış, inanılmaz lezzetteki Cohiba purolarını tüttürme şansı sağlıyor. Paketlenmiş halini tercih ediyorsanız da, Küba’nın merkezinde bulunan Partagas fabrikasını ziyaret edebilirsiniz.
Elbette Küba turu sadece puro, mojito ve mimariden ibaret değil – bol miktarda plaj ziyareti de içeriyor! Dört bir yanı okyanus ile kaplı bu ülke, en güzel, en temiz ve en mavi sahillere ev sahipliği yapıyor. Bir elinizde mojito’nuzu tutarken diğer elinizle kulaç atmaya çalışın – emin olun böyle de yüzülüyor! Küba, gerçekten eşsiz bir ülke ve size çok farklı bir tatil deneyimi yaşatmayı kolayca başarıyor. Tek bir ziyaret ile yetinmeyecek, birden çok kez gitmek isteyeceksiniz. Eh,Perisos Turizm’in avantajlı koşulları ve uygun fiyatları ne güne duruyor? Küba’nın asıl keyfi, Perisos Turizm ile çıkıyor!





Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder