2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

SADELİKTEN GELEN LEZZET; TOSKANA MUTFAĞI




Dünyaca ünlü Toskana mutfağının en az kalitesi kadar iddialı bir sloganı var; “ fakir yemek”. Burada kullanılan fakir sözcüğü aslında tam da bildiğimiz anlamına dayanıyor. Gösterişten ve karmaşadan uzak, olabildiğince sadelikten beslenen yemekler. Lezzetli mi lezzetli doğu mutfağının aksine bolca baharat ve komplike karışımlar kesinlikle kullanılmıyor Toskana yemeklerinde. Yöntem basit; taze ve kaliteli ürünlerin kendi başlarına ve tüm lezzetlerinin ortaya çıkacağı basit yöntemlerle hazırlanması. Sizleri sadeliğin mükemmelliğinden beslenen Toskana mutfağının en gözde lezzetleriyle tanıştırmak istiyoruz. Dikkat bu yazı lezzetli mi lezzetli bol miktarda atıştırmalık içerir

FETTUNTA

Toskana bölgesinin en özgün lezzetlerinden biri olan Fettuna aslında bir atıştırmalık. Görenlerin İspanya’nın efsane lezzeti tapasa benzettiği Fettunta, biçim açısından andırsa da yapım ve lezzet açısından ciddi farklılıklar gösteriyor. Üzerine tereyağı ve sarımsak sürüldükten sonra fırınlanan ekmek dilimlerinin üzerine zeytinyağı, küçük dilimli domates, rendelenmiş sarımsak ve taze fesleğen eklenerek yapılan Fettunta, ilk kez tadanların lezzet algısıyla oynayabilecek düzeyde.



PANZANELLA

Toskanalılar için bayatlamış bir ekmek, deyim yerindeyse ekmeğin en değerli hali. Bu nedenledir ki, Toskana lezzetlerinde hemen her ayrıntıda çıkıyor karşımıza. Panzanella da işte bu lezzetlerden biri. Taze sebzelerle yapılan bir salata çeşidi olarak ifade edebileceğimiz Panzanella’nın ana maddesi bayatlamış ve kurutulmuş ekmek parçacıkları. Taze zeytinyağı, balzamik ve sirkenin olmazsa olmaz olduğu salatada kullanılan diğer tüm malzemeler yine Toskana kalitesinde ve tazeliğinde.



RİBOLLİTA

Atıştırmalık ve salatanın ardından çorba ile devam edebiliriz. Ribollita çorba olarak bilinse de Türkler için daha çok sulu yemek türü olarak değerlendirilebilir. İçinde lahana, ekmek parçaları, cannelini fasulyesi, maydanoz ve fesleğen olan bu çorba, Toskana’nın en ünlü lezzetleri arasında yer alıyor. En taze malzemelerle yapılan bu çorba diğer lezzetlerin aksine yapılır yapılmaz değil bir gün bekletildikten sonra tüketiliyor.



TORTA Dİ CECİ

Kek ile krep arasında bir forma sıkışmış olan Torta di Ceci, Toskana’nın en ünlü ve neredeyse tek sokak lezzeti olarak değerlendirilebilir. Nohut hamurundan elde edilen ve krepten biraz daha kalın formda yapılan Torta di Ceci’nin içi yumuşak dışı ise gevrektir. Genelde karabiber ve fesleğen eklenerek yapılan bu Toskana keki, eğer restorandaysanız genelde ızgara edilmiş patlıcan ile servis edilir.



PAPPA AL POMODORO

Bebek maması olarak da ifade edilen Pappa al Pomodoro’nun yapılış biçimi tüketen kitleyi belirliyor. Kurutulmuş ekmek ve rendelenmiş domates ile elde edilen bir ezme biçimi olan Pappa al Pomodoro, bu iki ana maddeye sadece az miktarda zeytinyağı eklendiğinde çocuklar tarafından bolca tüketiliyor. Eğer bu ezmeyi zeytinyağı oranını biraz yükseltip, taze fesleğen, rendelenmiş sarımsak ve karabiber ile zenginleştirirseniz kendisi Toskana’nın en ünlü mezesi haline gelebiliyor.






Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder