2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

DÜNYANIN EN KÜÇÜK ÜLKESİ VATİKAN’DA SİZİ NELER BEKLİYOR?




Eğer dünyanın en tarihi ve en estetik şehirlerinden biri olan Roma’daysanız, yine dünyanın en küçük ama bir o kadar da prestijli ülkesine oldukça yakınsınız demektir. Vatikan’dan bahsediyoruz; Hıristiyan dünyasının yönetim merkezi olan, belki de dünyanın en değerli sanat hazinelerine ev sahipliği yapan, önemli günlerde yüz binlerce insanın içinde olabilmek için can attığı ülke Vatikan! Fiziki anlamda yeryüzünün en küçük sınırlarına sahip bu ülke, hiç şüphe yok ki, dünyanın en çok turist çeken noktalarından biri. Peki, seyahat severler buraya geldiğinde neleri görüyor? Sizler için sıraladık;

AZİZ PETRUS BAZİLİKASI

Katolik Hıristiyan aleminin ve aslında dünyanın en büyük kilisesi olan Aziz Petrus Bazilikası, sadece Vatikan’ın değil, Roma’nın da en önemli siluetlerinden biri olma özelliği taşır. Aynı anda içine 60.000 bin kişiyi alabilecek kadar devasa boyutlarda olan Aziz Petrus Bazilikası’nın bugün ki halini aldığı yapımında Michelangelo ve Raphael gibi dünyaca ünlü Rönesans sanatçıları çalışmış. Kendisi gibi içinde bulunan her ayrıntının paha biçilemez değerde olduğu Aziz Petrus Bazilikası’nın en çok dikkat çeken ve mutlaka görülmesi gereken noktaları ise, kilisenin kubbe bölümü, Michelangelo tarafından yapılan Pieta Heykeli ve Arnolfo di Cambio tarafından yapılan Aziz Petrus Heykeli’dir.



AZİZ PETRUS MEYDANI

Vatikan’ın olduğu kadar dünyanın da en ünlü meydanları arasında yer alan Aziz Petrus Medyanı, Aziz Petrus Bazilikası’nın hemen önünde bulunmaktadır. Mimar, heykeltıraş Gian Lorenzo Bernini tarafından eliptik şekilde tasarlanan meydanı çok sayıda heykel ve sütun çevreler. Meydanı çevreleyen heykel ve sütunların, içeri girenleri kucaklıyormuş gibi görünmesi hayli ilgi çekicidir. Aynı zamanda her biri sanat eseri 4 çeşmeye ev sahipliği yapan meydanın ortasında bulunan dikilitaşın dönemin koşullarında İskenderiye’den getirilmiş olması da meydanın değerine dair küçük bir ayrıntı olarak değerlendirilebilir.



VATİKAN MÜZELERİ

Vatikan Müzesi’nin dünyanın en değerli hazinelerine ev sahipliği yaptığını söylesek kesinlikle abartmış olmayız. Böylesine önemli sanat eserlerine ev sahipliği yapan müzede toplamda 54 galeri bulunuyor. Bu galerilerden biri ve en değerlisi de Sistine Şapeli’dir. Vatikan Müzesi’nde Eski Mısır, Antik Yunan ve Büyük Roma İmparatorluğundan kalma eserler bulunmaktadır. Raphael, Micheangelo ve Donatello gibi Rönesans döneminin en ünlü sanatçılarının en değerli eserleri de yine Vatikan Müzesi’nde bulunmaktadır.






Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder