2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Danimarka “En mutlu”, Burundi “En mutsuz” ülke


Danimarka “En mutlu”, Burundi “En mutsuz” ülke

Dünya'nın genelinde yapılan mutluluk araştırmasında, Danimarka birinci sırayı alırken Türkiye 78'nci Burundi ise sonuncu sırada yer aldı

Dünya Mutluluk Raporu’nun (World Happiness Report) dördüncüsü yayınlandı. Yapılan araştırmaya göre Danimarka en mutlu ülke seçildi.
Columbia Üniversitesi'nin Yeryüzü Enstitüsü ile Sürdürülebilir Gelişim Çözümleri Ağı'nın birlikte hazırladığı rapora göre, dünyanın en mutlu ülkesi Danimarka. İskandinav ülkesini İsviçre, İzlanda, Norveç, Finlandiya ve Kanada takip ediyor. Türkiye ise 157 ülke arasında 78'nci sırada.
İsviçre, İzlanda, Norveç ve Finlandiya da Danimarka’nın ardından ilk 5’i oluşturdu.
Amerika’nın 13’üncü olduğu listede Britanya 23’üncü, Çin 83’üncü, Hindistan ise 118’inci çıktı. AB'nin önemli ülkelerinden Fransa 32 ve İtalya ise 50'nci sırada.
BURUNDİ SURİYE'DEN BİLE KÖTÜ
156 ülkeden oluşan listenin sonunda Afrika ülkesi Burundi yer alıyor. Burundi’nin iç savaş yaşanan ve 5 yılda 250 bin kişinin öldüğü Suriye’den daha kötü durumda olması düşündürücü… Suriye’nin Burundi dışında listenin dibindeki Togo, Afganistan ve Benin’den farkı, Suriyelilerin daha iyi bir sağlık sistemleri olduğunu söylemeleri oldu.
BM Genel Sekeretei Ban ki-Moon'un danışmanı Prof. Dr. Jeffrey Sachs, raporu "Böyle bir rapor sadece yoksul ülkelere değil, herkese bir mesaj. Mutlu yaşamanın pahalı olmayan yollarının olduğunu gösteriyor" dedi. 
Raporda, bir ülkede yaşayanların mutluluğu , ortalama gelir, ortalama yaşam süresi, sağlık, sosyal yardım, sıkıntılı dönemlerde yardım istenebilecek kişilerin varlığı, iş, hayati kararlar verirken özgürlük ve son bağışlara göre belirlenen cömertlik gibi kıstaslarla ölçüldü.


ALINTIDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder