2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Amsterdam ve Kral’ın Günü




Kral Mı Kraliçe Mi?
Amsterdam ve Hollanda deyince akla bir sürü şey gelse de, Kral’ın Günü genellikle bunların arasında olmuyor. Oysa bu özel gün, tüm Avrupa’daki en eğlenceli aktivitelere ev sahipliği yapıyor ve neredeyse 130 yıldan bu yana devam ediyor.
1885’de başlayan bu gelenek, tahtta oturan kişinin doğum gününe denk geliyor. Bu nedenle ilk defa “Kraliçe’nin Günü” şeklinde ortaya çıkıyor ve o dönemde Ağustos ayının son gününde kutlanıyor. Bu tarih, aynı zamanda yaz tatilinin son günü de olduğundan, gençler ve öğrenciler tarafından çok benimseniyor ve halk, adeta kendi kutlamalarını yapmaya başlıyor. Tarihler 1948 yılını gösterdiğinde, tahttaki kişi ve kutlama günü değişiyor, ancak isim halen Kraliçe’nin Günü olarak kalıyor. “Kral’ın Günü” için 2014 yılını ve tahta Prens Willem Alexander’ın geçmesini beklememiz gerekiyor. Willem 27 Nisan’da doğduğu için, bu özel etkinlik sadece son iki yıldırKral’ın Günü adıyla kutlanıyor. Aslına bakarsanız, Kral’ın doğum günü ile Amsterdam tüm şehri turuncu rengine boyamak için bahane arıyor.
Turuncu, Amsterdam ve Hollanda’ya özgü bir renk, hem şehri ve hem de barındırdığı kültürü tanımlıyor. Bu nedenle spor karşılaşmaları, özel kutlamalar ama en çok da Kral’ın Günü’nde her yer ve herkesi turuncu renk ile kaplanmış halde görmeniz mümkün, buna “Oranjegekte” (Turuncu Çılgınlığı) deniyor.

Kral’ın Doğum Gününü Amsterdam’da Kutlayın!

Peki, Kral’ın Günü’nde Amsterdam’da neler yapılıyor? Bu soruyu “Neler yapılmıyor ki?” şeklinde cevaplamak mümkün. İşe bitpazarından başlayalım. “Vrijmarkt” adıyla bilinen bu pazarda, tümAmsterdam sakinleri ikinci el eşyalarını satıyor. Sadece bu güne mahsus olmak üzere, satışlar için izin alınması ve vergi ödenmesi gerekmiyor. Kurulan pazar o kadar büyük ve gösterişli ki, sadece tek bir günde 230.000.000 Euro‘luk alışveriş gerçekleşiyor. Aklınıza gelebilecek (ve gelmeyecek) her türlü şeyi bu pazarda bulabilmeniz mümkün, hatta bizzat Kraliçe’nin kendisini dahi alışveriş yaparken görebilirsiniz. Tüm Amsterdam, Kral’ın Günü’nde kocaman bir açık hava pazarına dönüşüyor. Eğer çocuklarınızla beraberseniz, Vondelpark’a muhakkak uğrayın. Bu bölgede çocuklara özel oyuncaklar ve kitaplar satılıyor.

Amsterdam turları ile Hollandayı ziyaret edecek kişilerin, turlarını bu tarihlere getirmesi; unutulmaz bir tatil yaşamalarını sağlayacak.

Aklınızda tutmanız gereken diğer bir husus da Amsterdam’ın nüfusunun Kral’ın Günü sırasında ciddi oranda arttığı. Hatta araştırmalar, kabaca ikiye katlandığını gösteriyor. 27 Nisan’da, kentin nüfusu yaklaşık bir milyon kişiye ulaşıyor. Bu insanlar nereye sığıyor diye soracak olursanız kanallara, teraslara ve balkonlara bir göz atmanız yeterli, her biri dolup taşıyor. Kısacası, acele etmeyin, kendinizi akışa bırakın ve hayatın keyfini çıkarın, diğer herkes öyle yapıyor. Turuncu renkte kıyafetler giymeyi de unutmayın, çünkü diğer türlü çok dikkat çekiyorsunuz.

Amsterdam, Kral’ın Günü’nde bir açık hava pazarı olmakla kalmıyor, Avrupa’nın en büyük etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor. Meşhur Amsterdam Kanallarında düzenlenen tekne partileri ile başlayıp, dans gösterilerine, oradan da konserlere gidebilirsiniz. Yüzlerce küçük çaplı ve onlarca devasa etkinlikten biri muhakkak size hitap ediyor. Bunların çoğunun şehir merkezinde düzenlendiğini ve ciddi bir kısmının da Kral’ın Günü’nden bir önceki gece başladığını hatırlatalım, yani eğlenceyi tam anlamıyla yaşamak için 26 Nisan’da orada olmanız tavsiye ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder