2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ÇİN'DE MİSTİK BİR KASABA

Henan’ın Taihang dağlarının kalbinde Guoliang isminde unutulmuş bir kasaba. Tabiki tam anlamıyla unutulmuş sayılmaz. Çünkü Çinde en unutulmuş yerlerin bile günde enaz 10.000 ziyaretçi aldığı düşünülürse bu kasaba “unutulmuştan” biraz daha fazla bir üne sahip gezi meraklılarının gözünde.
Çoğu bu şirin ve biraz da mistik havalı Çin kasabasına gitmek için sonbahar mevsimini tercih ediyor. Çünkü bu mevsimde sarıdan altın rengine, turuncudan kırmızıya binlerce rengi birarada görebilmek mümkün. Keskin kayalıklı uçurumlar, ceviz ve hurma ağaçları bu kasabayı gerçekten de daha yaşanılası bir yer yapıyor.
1752 metre yükseklikteki bu ulaşılması güç Çin kasabasında şuan 18 aile yaşıyor. Bu 18 aileye dahil yaklaşık 300 kişinin hepsi aynı soyadını (Shen) paylaşıyor.
Shen ailesi aslında Yuan hanedanlığı döneminde sarayda oldukça güçlü mevkiiye sahip bir aile imiş. Fakat Ming hanedanlığı dönemi başlayınca imparator Zhuyuanzhang bütün bölge haklını Qinghai bölgesine sürmüş. Bölge haklında birkaç küçük grup ise cezalandırılmaktan korkup bu bölgeye kaçmış. Dağ eteğindeki bu kasabayı görünce neden burayı tercih ettiklerini çok daha iyi anlıyorsunuz. Guoliang iz sürülmesi imkansız yollara, dar ve şarp geçitlere, kayalıklar arasında gizli birçok sığınağa sahip bir yer.
Özellikle yollardan birtanesi sanki burada hiçkimsenin yaşamadığını / yaşamayacağını ispatlarcasına 90 derecelik bir yamaca sahip bir uçuruma yöneliyor. Bu yolla kesişen bir başka patikada ise yol dağın tepesine yakın bir yere kadar devam edip ansızın bitiveriyor.
Bugün bu yol adrenalin bağımlısı tırmanıcıların uğrak yerlerinden bir tanesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder