2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

PARİS’TE NOSTALJİK BİR MEYDAN: RESSAMLAR TEPESİ




Fransa’nın başkenti Paris, zamanında birçok dünyaca ünlü ressama ev sahipliği yapmış. Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Gustav Klimt ve Claude Monet gibi ünlü ressamların genellikle uğrak yeri olan Ressamlar Tepesi, turistlerin de oldukça ilgisini çekiyor. Günümüzdeki ressamların da o dönemki geleneği sürdürdüğü bu meydanda siz de portrenizi yaptırarak bu nostaljik havaya ortak olabilirsiniz.



Ressamlar Tepesi yani orjinal adıyla Place du Tertre, Paris’teki Montmartre bölgesinin kalbidir. Sacre Coeur Kilisesi’nin arka tarafından yürüyerek ulaşabileceğiniz Ressamlar Tepesi, günümüzde birçok ressamın geçimini sağlamak için portre resim yaptığı alan olarak karşımıza çıkıyor. Paris’in ünlü meydanlarından biri olan Ressamlar Tepesi, özellikle akşam saatlerinde bambaşka bir hal alıyor. Büyülü ve dar sokaklardan geçerek ulaştığınız meydanda kafe ve restoranlar da nostaljik havaya uyum sağlamış durumda. Minik dükkanlar, otantik mağazalar ve neredeyse tüm yapılar Paris’in farklı bir yüzünü ortaya çıkarıyor.



Ressamlar Tepesi, şehrin dışında kalan bir bölge olduğu için dönemin ressamları tarafından tercih edilmiş. Sanatçıların rahatça hareket ettiği ve özgün eserlerini oluşturduğu bölge günümüzde de o etkiyi sürdürmeye çalışıyor. Arnavut kaldırımlı sokaklar, rengarenk ışıklarla süslendiği bu meydan günün yorgunluğunu atacağınız en iyi yerlerden biri.
130 metre yükseklik ile Paris’in en yüksek noktalarından olan Ressamlar Tepesi’nde balıkçılardan steakhouse’lara ve pizzacılara kadar birçok farklı konseptli restorana sahip. Ama sadece bir şeyler içip günün yorgunluğunu atmak isterseniz meydanda yer alan Boheme cafede oturup içkinizi ya da kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder