2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ASYA’NIN EN ÇOK TURİST ÇEKEN 5 ŞEHRİ


Dünyanın en büyük kıtası Asya… İçerisinde nasıl güzellikler bulunduruyor biliyor musun? Doğası ayrı mimari yapısı ayrı… Asya’daki ağaçların yeşili de bir başka. Mimari yapıları masaldaymışsınız hissi verir. Bizde Asya’daki en çok turist çeken 5 şehri sizler için yazdık. Japonya’dan Hindistan’a kadar farklı ülkelerin en çok turist çeken şehirleri. İşte Asya’nın turist çeken 5 şehri:

MAVİ VE YEŞİLİN BULUŞTUĞU YER BALİ
Endonezya’nın muhteşem doğası ile herkesi büyüleyen adası Bali… Mavinin ve yeşilin en güzel renkleri burada bulunuyor. Adanın çevresini birbirinden renkli görünüme sahip mercan kayalıkları var. Bu muhteşem doğanın yanında bir de adada yanardağ bulunuyor. Hem de bir değil iki tane yanardağ. Bunlar Agung ve Batur yanardağları…



Halkın büyük bir çoğunluğu Hinduist. Bu nedenle adanın her yerinde karşınıza büyük tapınaklar çıkıyor. Geçimini turizmden karşılayan adanın haklı çok sıcakkanlı… Hemen hemen herkes İngilizce konuşabiliyor. Bu sayede de turistler kolayca iletişim kurabiliyorlar.

ŞİRİN BİSİKLETLERİ İLE HANOİ
Vietnam’ın başkenti Hanoi… Eski mimarisi, çarpıcı tapınakları ve sayısız müzesi var. Asya’nın en çok turist çeken diğer bir şehri. Yeşil alanlarının yanında bir de mimari yapıları ile harika bir yer. İklimi kış aylarında 20 derece civarında. Böylece gezmek için çok ideal bir iklime sahip.



Ayrıca bu şehrin özelliği kişi başına iki adet motosikletin düştüğü bir şehir burası. Ulaşım aracı olarak bisiklet ve motorlar kullanılıyor. Çoğu turist caddelerdeki bisiklete binmeye buraya geliyorlar. Sizlerde Hanoi’ye gelirseniz mutlaka bsikletlere binip şehri gezmelisiniz.

BAŞKENTLERİN BAŞKENTİ KYOTO
Kiraz çiçekleri, geyşaları, ahşap çay evleri ile Japonya’nın huzurlu kenti Kyoto… Zamanında Japonya’nın başkenti olan şehrin ismi “Başkentlerin Başkenti” anlamına geliyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında az hasar görmüş şehirlerinden biri. Bu nedenle şehirde gezilecek tarihi yapıları çok fazla.



Nijo Kalesi, Fushima-inari Taisha Tapınağı ve Kyoto İmparatorluk Sarayı bu tarihi yerlerinden sadece bazıları… Turistler bu eski yapıları görmek için dünyanın birçok farklı yerinden geliyorlar. Aynı zamanda şehrin Gion geyşaları da burada çok ünlü. Geyşaları görmek için Hanami-koji Caddesi’ne gidebilirsiniz.

HİNDİSTAN’IN SİMGESİ MUMBAİ
Mumbai, Türkçe bilinen adı ile Bombay, Hindistan’ın güzel bir şehri. Bollywood film endüstrisine ev sahipliği yapan şehir, Hindistan’nın simgesi haline gelmiş. Hindistan’ın Hollywood’u olarak Mumbai ismini duyurmuş.



Hindistan’ın en büyük ve Dünyanın 9.büyük şehri olan Mumbai’de turistlerin gezip görebileceği harika yerler var. Hem doğası hem büyük yapıları ile mutlaka en az bir kez gelinmesi gerekilen bir yer. Ağaçların arasındaki Gandhi Müzesi, göz alıcı mimarisi ile Victoria Terminali, Bombay’ın simgesi Hindistan Geçidi turistleri çeken yerler arasında…

DÜNYANIN EN KALABALIK ŞEHRİ SEUL
Güney Kore’nin başkenti Seul dünyanın en kalabalık şehirleri arasında. Gelişmişlik seviyesi çok üst seviyelerde. Gerek teknoloji gerek ekonomi açısından… Aynı zamanda da zengin bir tarihi mirasa sahip. Seul’de bulunan saraylar, anıtlar, müzeler turistlerin ilgi odağı.



Bu şehirde kesinlikle görülmeye değer UNESCO Dünya Mirasları arasında 3 tane yer bulunuyor. Bu üç yer Changdeokgung, Jongmyo Shrine ve Joseon Hanedanlığı’nın kraliyet mezarları… Ayrıca Seul Kulesi, Bukchon Hanok Köyü, Kore Savaş Anıtı Müzesi’de turist çeken diğer önemli yerler arasında.

ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder