2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

PARİS’TE BU MÜZELERİ GÖRMEDEN DÖNMEYİN



Fransa’nın sanat yönü ile güzelliğine güzellik katan bir şehri Paris… Romantik şehirde birbirinden ünlü eserlerin sergilendiği muhteşem sanat müzeleri var. Paris’in müzelerini görmeden kesinlikle şehirdeki turunuzu sonlandırmayın. Paris turunuzun küçükte olsa bir kısmına bu müzelerini de ekleyin. İşte Paris’te görmeden dönmemeniz gereken müzeler:

LOUVRE MÜZESİ
Louvre Müzesi, Paris’in en ünlü müzelerinden biri. Ayrıca şehirdeki en büyük müze olma özelliğini taşıyor. Orta Çağ Kalesi olarak 12.yüzyılda inşa edilen yapı sonrasında kraliyet konutu olarak kullanıldı. Günümüzde ise ünlü eserlerin sergilendiği bir müze haline gelmiş.



Louvre içerisindeki 35.000’e yakın eseri görmek için 1 ya da 2 gün ayırmanızı öneririz. Salı günleri müze kapalı oluyor. Ayrıca dünyanın dört bir yanından bu müzeyi görmeye geliyorlar. Bu nedenle müzeye gitmeden önce mutlaka biletinizi alın. Çünkü müze önünde bitmek bilmeyen upuzun bir kuyruk oluyor.

ORSAY MÜZESİ
Paris’in 1848’li yıllarına gitmeye ne dersiniz? Orsay Müzesi’nde 1848-1914 yıllarına ait tabloları, heykelleri ve daha pek çok sanat eserini görebilirsiniz. Bu muhteşem mimariye sahip müzeyi ünlü yapan şey sadece içerisindeki eserler değil aynı zamanda da binanın kendisidir. Bina ile olarak tren istasyonu olarak yapılmış. Müze olarak 1977 yılında hizmet vermeye başlamıştır.



Louvre Müzesi’nden sonra kesinlikle görmeniz gereken ünlü bir müze Orsay Müzesi. Pazartesi günleri müze kapalı oluyor. Perşembe hariç diğer günler 9:30’da açılıp 18:00’da kapanıyor. Perşembe günleri ise müze 21:45’te kapanıyor.

PİCASSO MÜZESİ
3.000’den fazla Picasso eserinin bulunduğu bir müze Picasso Müzesi. 1985 yılından beri hizmet veren müze dünyanın dört bir yanından turistleri kendisine çekiyor. Müzede heykel, çizim, seramik gibi sanatın farklı alanlarında yaptığı çalışmalarını görebilirsiniz. Ayrıca binanın iç mimarisine de eserlere olduğunuz kadar hayran kalacaksınız.



Paris turunuza Picasso Müzesi’ni eklemenizi öneririz. Birbirinden güzel Picasso’nun eserlerini yakından görebileceğiniz bir müze. Girişler hakkında küçük bir bilgilendirme yapmak gerekirse müze Pazartesi günleri kapalı oluyor. Diğer günler ise 9.30’da açılıp 18:00’da kapanıyor.

EİFFEL İÇİNDEKİ MİNİK MÜZE CINEIFFEL
Türlü türlü eserlerin sergilendiği bir sanat müzesi olmasa da Eiffel hakkında bilgi edinebileceğiniz küçük bir müze. Eiffel Kulesi’nin birinci katında bulunan bu Cineiffel’de kulenin yapılışını anlatan bir belgesel izletiliyor.



Kulenin birinci katında müzeye 360 basamak çıkarak ulaşabilirsiniz. Asansörlerde bu kata çıkıyor ama genelde upuzun bir kuyruk oluyor. Bu nedenle dilerseniz asansörle veya merdiven kullanarak çıkabilirsiniz.

ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder