2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Budapeşte’de Ne Yenir, Ne İçilir?


budapeşte'de ne yemeli ile ilgili görsel sonucu
Konu Macar mutfağı olunca söylenecek çok şey var demektir. Ilık ve hafif baharatlı yemeklerinden, tatlımsı lezzetlerinden tutunda daha neler neler… Etrafta gezerken mis kokular duyarsanız bilin ki Macar mutfağı çıkar bir yerlerden. Şimdi gelelim Budapeşte’de ne yenir, ne içilir sorusunun cevaplarını aramaya.
Macar mutfağında sıkça karşınıza çıkacak o meşhur kızartmalar hafif tatlımsı bir şekilde servise sunuluyor. Aslında daha çok sofraları süsleyen bir dekorasyon demek daha doğru olur kızartmaları için. Budapeşte’de ne yenir, ne içilir diye sorarsanız bir lahana yemeği çeşidi olan ‘Kaposzta’ Macar mutfağının olmazsa olmazlarından diyebilirim. Ve tabi ki bir de ‘Pörköl’ denilen o eşsiz tas kebapları. Sofralarının baş tacı çorbası ‘Gulyas’ onlar için çok önemli etli bir çorba çeşidi. Biz Türkler yaz kış demeden nasıl çorbasız sofraya oturmuyorsak onlar içinde aynı durum geçerli diyebilirim. Çorbaları genelde bol malzemeyle zenginleştirilmiş olur. Aslında özetle biraz kalorili bir mutfak Macar mutfağı.
Budapeşte’de ne yenir, ne içilir sorusunun bu cevabı et severlere gelsin. Macar mutfağında et çok tüketilir. Daha çok domuz eti demek daha doğru. Ama kırmızı et ve domuz eti ile bezeli bir tabak görürseniz şaşırmayın. Macar mutfağında olağan bir durum bu. Et konusunda başı çeken yemekler; ‘paprikalı tavuk’, ‘kaz ciğeri’ ve ‘kayısı soslu Barack Palinka’. Burada önemli bir dipnot: patates kızartması ve kızartmaya dair yemeklerinden sipariş verirken çok pişmiş olmasını özellikle belirtin, ilk başta bahsettiğim gibi Macarlılar yemeklerini ılık severler ve öyle de servis ederler. Salata konusunda başarılılar. Zeytinyağıyla soslanmış salatalara genellikle peynir ve jambon koyarlar.
Budapeşte’de ne yenir, ne içilir peki başka başka. Macarlıların bir de olmazsa olmaz atıştırmalıkları var, kulağınıza hiç yabancı gelmeyecek. Evet poğaçaları ve yanında içilen kahvelerinden bahsediyorum. Tatlı konusuna gelince; ekmekli tatlıları, pankekleri, reçelleri ve dahası. Ama bunlar öyle tadımlık değil, baya baya doyuran türden geliyor önünüze. Budapeşte’de ne yenir, ne içilir dediğimizde sadece yemeklerinden değil ya biraz da içeceklerinden bahsetmek lazım. Öncelikle belirtmeliyim ki içkileri gerçekten çok kaliteli. Şaraplarının tadı hem leziz hem de fiyatları uygun. Aralarında en iyisi diyebileceğim ‘Tokaj’ tatlı bir şarap. Biraları sorarsanız ‘K’obanyai’ ve ‘Dreher’ müthiş lezzete sahip.
En iyisi mi siz en yakın zamanda bir Budapeşte tatili yapın. Budapeşte’de ne yenir, ne içilir listenizi hazırlayın ve doğru Budapeşte Turlarına. Şimdiden bol lezzetli keyifli tatiller. 


ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder