2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

BASK MUTFAĞININ USTA ELLERİNDEN ÇIKAN LEZZETLER…




Gastronomi tutkunları için yabancı coğrafyalara seyahat etmenin en temel amaçlarından biri de yeni lezzetleri keşfederek, farklı kültürlerin izinde geçmişe uzanan büyülü bir yolculuğa çıkmaktır. Dolayısıyla siz de bizim gibi bir lezzet tutkunuysanız gelin rotamızı hep birlikte dünyada metrekareye en çok düşen Michelin yıldızlı restoranların bulunduğu Bask bölgesine çevirelim.

Dördü İspanya, üçü Fransa’da kalan toplam yedi eyaletten oluşan Bask Bölgesi, kendine has kültüre sahip olan birbirinden farklı şehirleri, kültürel mirası ve muhteşem mutfağıyla, lezzet tutkunlarına unutamayacakları muhteşem bir yemek ziyafeti sunuyor.



Her köşesiyle tarih kokan Bask Bölgesi’nde geçireceğiniz birkaç gün, emin olun mutfak kültürünüze de yenilikler katacak. Damak tadına güvenen birçok gurmenin de çok iyi bildiği gibi bu şehir tam anlamıyla bir yemek cenneti niteliğinde. Bu nedenle yolunuzu bu tarafa düşürdüğünüzde gideceğiniz restoranda sizinle ilgilenecek garsondan mutlaka bir tadım menüsü talebinde bulunmalısınız. Küçük tabaklarda masanıza gelecek birbirinden güzel lezzetler ile hayatınızın en muhteşem deneyimini yaşarken, unutamayacağınız bir yemek yolculuğuna da çıkmış olacaksınız.



Nervion Nehri üzerinde yer alan Bilbao şehri; ünlü Guggenheim Müzesi’nin yanı sıra sanat galerileri, tiyatro alanları ve Michelin yıldızlı restoranlarda tadacağınız yerel lezzetlerin yanında bölgenin kendine has beyaz şarabı Txakoli ile öne çıkarken, Laguardia ve La Rioja kasabaları ise üzüm bağlarıyla dünyanın birçok noktasından gelen ziyaretçilerine muhteşem bir tadım keyfi sunarak, muhteşem bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.

Bask Bölgesi’nin Guipuzcoa ilinde yer alan ve Pirene Dağları’na sırtını dayayan San Sebastian ise kıyı şeridi boyunca uzanan plajları ile de büyüleyici bir güzelliğe sahip. Deniz mahsulleri ile donatılan San Sebastian mutfağında öne çıkan başlıca lezzetler ise kalamar, ıstakoz, ahtapot, karides, deniz tarağı ve ançüez…



İspanya deyince birçok kişinin aklına gelen Tapaslar’ın her biri burada adeta birer sanat eserine dönüşüyor. Bask’a doğru ilerlediğimizde ise Tapas kültürü yerini lezzetli bir yiyecek olan Pintxos’a bırakmaktadır. Bu nedenle İspanya’da Bask restoranları ve Pintxos barlarının son derece popüler olduğunu söyleyebiliriz.

Bask bölgesinde yaşayan yerliler, genellikle içkinin yanında çok ucuza verilen İspanyol tapasına göre çok daha kaliteli malzemelerle ve çeşitli şekillerle yapılan Pintxos kültürüyle gurur duyuyor. Neredeyse adım başı bulunan bu barlarda, çoğu farklı deniz ürünlerinin küçük ekmeklerin üzerine bir kürdan ile sabitlemesiyle yapılan çeşitleri bulunuyor. En iyi pintxos’ları vermek için adeta birbiriyle yarışan birçok mekan da günün hemen her saatinde bu doyurucu tatlara rahatlıkla ulaşılabiliyor.



Bask kökenli lezzetlerden bir diğeri de Gateau Basque olarak bilinen muhallebili ve milföy hamurlu enfes tatlı. Tadı ve yemesiyle hafif olan bu tatlı Fransa’ya doğru gidildiğinde ise Pastel de Vasco adını alıyor.

Bask bölgesinde öne çıkan başlıca lezzetlerden biri de Grindillas Fritos olarak bilinen biber kızartmasıdır. Bask’ın milli içkisi olarak bilinen Sagardotegi ise tadı turşu suyunu andıran şekersiz, asitsiz ve düşük alkollü bir elma şarabıdır. Tadını daha iyi vermesi içi bardaklara yüksekten köpürterek doldurulan Sagardotegi’nin içiminin hafif olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.



Gastronomi anlamında unutulmaz bir deneyim yaşamak için Bask mutfağının usta ellerinden çıkan birbirinden leziz yemekleriyle bir an önce tanışarak, bu eşsiz deneyimi siz de tatmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder