2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

KARLAR ALTINDA BİR EĞLENCE YERİ: LAPONYA (LAPLAND)



Finlandiya’nın en gözde turistik bölgesi Laponya’da sizleri harika bir gezi bekliyor. Başkenti Rovaniemi olan Laponya Bölgesi’nde eğlence dolu bir seyahat geçirebilirsiniz. Kışın en çok tercih rotalarından olan bölgede gezilecek yerleri ve yapılacak eğlenceli aktiviteleri sizler için derledik. Lapland’de gezilecek yerler:

ROVANİEMİ’DE SANTA’NIN EVİNİ ZİYARET



Laponya Bölgesi’nin başkenti olan Rovaniemi, Kuzey Kutup dairesinin geçtiği bir şehir. Konumu sayesinde Ekim ve Mart ayları arasında birbirinden büyüleyici kuzey ışıklarını görebileceğiniz harika bir yer. Ayrıca şehirde Noel Baba’nın evi olan Santa Claus Köyü’ne gidebilirsiniz. Burası bol bol eğlenebileceğiniz bir tema parkı. Noel Baba ile fotoğraf çekilmeden parktan ayrılmamanızı öneririz.

GEYİKLERLE EĞLENCE DOLU BİR GEZİ
Geyiklerle birlikte ilginç bir geziye çıkmaya ne dersiniz? Ren geyiklerinin çektiği kızaklara binerek çok farklı bir tur yapabilirsiniz. Ayrıca çiftlik evinde bölge ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca ahşap evin içerisinde sizler için hazırlanmış Lapon yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.



Laponya’da başka ne yenir diye soracak olursanız biraz ünlü yemeklerinden bahsedelim. Bölgede Ren geyiği etinden yapılan yemekler çok popüler. Özellikle Poro adındaki Ren geyiği etinden yapılan yemeği denemenizi öneririz.

SIRADA HUSKLERLE BERABER ÇILGIN BİR GEZİ



Huskyler ne kadar korkunç köpekler gibi dursalar da aslında çok cana yakın hayvanlar. Onların çektiği kızakta hızla giderken çok eğleneceksiniz. Husky köpek çiftliğinde yapacağını bu turun ardından onları sevebilirsiniz. Hatta Husky yavruları varsa onları bile sevebilirsiniz.

VAHŞİ HAYATA BİR BAKIŞ RANUA HAYVANAT BAHÇESİ



Bölgenin ormanlık alanlarının içine kurulmuş bir vahşi yaşam parkı Rauna Hayvanat Bahçesi… İçeride kutup ayılarını, geyikleri, vaşakları ve daha pek çok yırtıcı hayvanı görebilirsiniz. Size önerimiz fotoğraf makineniz hayvanat bahçesini gezerken sürekli yanınızda ve hazır olsun.

LAPONYA’DA BİLİME YOLCULUK
Bölgede ziyaret edebileceğiniz iki tane müze bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Arktikum Bilim Müzesi. Laplan kültürünü ve tarihini yakından görebileceğiniz bu müzenin en büyük özelliği bir bilim merkezi olması. Bilim müzesi yakından Pilke House adında bir yer var. Burası da Finlandiya ormanları hakkında bilgiler bulabileceğiniz bir mekan.


ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder