2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

VİYANA SONBAHAR’DA BİR BAŞKA GÜZEL…



Sanatın, kültürün, bilimin, mimarinin merkezi Viyana… Avusturya’nın başkenti olan Viyana turistlerin gezdiği en gözde yerler arasında. Çünkü şehirde gezilecek yerler, tadına bakılacak yemekler ve alışveriş için gidilmesi gereken yerler çok fazla. Sonbaharın verdiği güzellik ise Viyana’yı daha göz alıcı bir yer yapıyor. O zaman Viyana’yı yakından tanımaya ne dersiniz?

VİYANA’DA GEZİLECEK YERLER
Viyana’nın mimari yapıları turistler tarafından çok seviliyor. Şehrin tarihi dokusu herkesi hayran bırakıyor. Hofburg Hanedanlığı’nın kışlık sarayı olarak yıllardır kullandığı Hofburg Sarayı, yazlık saray olarak kullandığı Schönbrunn Sarayı, Osmanlı’nın güçlü olduğu zamanlarda Viyana’yı kurtaran komutana armağan edilen Belvedere Sarayı, şehrin simgesi olmuş ve Mozart’ın cenazesinin kaldırıldığı Aziz Stephan Katedrali ve Belediye Binası şehirde görülmeye değer yerler arasında.



Viyana’da gezilecek yeler sadece bu kadar değil. Viyana’nın bir de sanatsal yönü var. Bu yönünü görmek için gösterişli mimarisi ile üzerine dikkatleri çeken Opera Binası’na ve sonrasında iki müzeye ev sahipliği yapan Maria Theresia Meydanı’na gidebilirsiniz. Meydanda Doğa Tarihi Müzesi ve Güzel Sanatlar Müzesi bulunuyor. Ayrıca meydanın tam orasında Maria Theresia ve komutanların heykelleri bulunuyor.

VİYANA’DA NE YENİR?
Avusturya mutfağının lezzetlerine Viyana’da bakmaya ne dersiniz? İtalya ve Fransız mutfaklarından etkileri görebileceğiniz çok zengin bir mutfağa sahip. Avusturya mutfağından Viyana’da ne yenir diye soracak olursanız size Şnitzel diyeceğiz. Ev yapımı bu Şnitzeller kocaman bir tabakta servis ediliyor. Yanında güzel bir patates salatası ile servis ediliyor. Bu salatanın tadı da gerçekten çok güzel.



Tavuk yerine et yemeği isterseniz de sığır etinden yapılan Tafelspitz adındaki yemeği önereceğiz. Bu yemekte havuç ve patates ile servis ediliyor. Semmelknödel adındaki bizim ülkemizdeki köfteye benzer yemeğini ise farklı yapan servisinde kullanılan sos. Viyana turunuzda mutlaka bu et yemeklerinden denemelisiniz. Hepsini çok seveceğinizden eminiz.



Viyana’da tatlı yemek isterseniz seçenekler çok fazla. Aman dikkat edin çok fazla tatlı yemekte sağlığa zararlı olabiliyor. O yüzden kalabalık bir grup olarak Viyana turu yapıyorsanız girdiğiniz restoranlarda herkes farklı bir tatlı söylesin. Böylece tatlıların az az hepsinden tatmış olursunuz. En ünlü tatlısı Sacher Torte adındaki çikolatalı keki. Çikolatalı kekin yanında bir de kahve alabilirsiniz. Bu kekin dışında ince hamur içine elma ve kuru üzüm konularak yapılan Apfelstrudel ve lezzetli mi lezzetli marmelatlardan yapılan Linzer Turte adındaki turtayı deneyebilirsiniz.

VİYANA’DA ALIŞVERİŞ
Viyana’da alışveriş yapmak için çok güzel bit pazarları, caddeler ve alışveriş merkezleri var. Şehir de lüks alışveriş yapmak için rotanızı Goldenes Quartier’a çevirmeniz gerekiyor. Burası Tuchlauben ve Bognergasse sokaklarının birleştiği yerde bulunuyor.



Açık hava pazarlarına gitmek istiyorsanız ise Naschmarkt’da kurulan bit pazarını öneririz. Antikalar, ikinci el ürünler, porselen vazolar gibi daha pek çok eşyayı bu pazarda bulabilirsiniz. Bu bit pazarı Cumartesi günleri kuruluyor. Pazardan hediyelik eşya almak isterseniz de güzel şeyler bulabilirsiniz. Ayrıca hediyelik eşya almak için The Viennastore adındaki mağazaya gidebilirsiniz.

ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder