2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Bursa’da Görülmesi Gereken Yerler Listesi

Türkiye’nin en büyük kentlerinden birisi olan Bursa genelde kış dönemi Uludağ ile sık sık adını duyurur ancak aslında Bursa bu topraklarda atılan medeniyet tohumlarının ilk ekildiği yer olması sebebiyle derin bir tarihe de sahiptir.
Türkiye’de Bursa’yı görmeden Türkiye’yi gezip görmüş olmak mümkün olmayacağı için biz de yazımızda Bursa’da Nerelere Gidilir Neler Yapılır kısaca anlatalım istedik.
Koza Han
Sultan 2. Beyazıd tarafından yaptırılan Han, bugün artık Bursa’da ıhlamur ağaçları altında kahvenizi içmek ya da biraz alışveriş yapmak isterseniz şehrin havasını en iyi içinize çekebileceğiniz yerlerden birisi.

Ulu Camii
Bursa Ulu Camii
Bursa’da gezilecek yerler arasında Ulu Camii’de bulunuyor.Yıldırım Beyazıd tarafından yaptırılan muazzam eser, Evliya Çelebi’nin de dediği gibi bir nevi aslında Bursa’da bir Ayasofya’dır. Cami sadece kendisi değil, çevresi ile de çok farklı bir duyguya sahiptir ve Bursa gezisinin olmazsa olmazlarındandır.

Bursa Uludağ
Eğer kış aylarında bir Bursa ziyaretiniz söz konusu ise kayak yapmak için en iyi adreslerden birisi olan Uludağ’a da uğrayabilirsiniz. Özellikle hafta içi saha sakin olması nedeniyle günübirlik olarak bile gidip gelmeniz mümkün olabilir.

Yeşil Türbe
Bursa Yeşil Türbe
Yeşil TürbeYeşil Türbe Bursa’da gezilecek yerler listesinde.Sadece kendisi değil, bulunduğu yer itibarı ile de Bursa’da en yoğun ve en güzel yeşilin olduğu lokasyonlardan birisi türbenin yeri. Sultan Mehmet Çelebi tarafından yaptırılan türbeyi ziyaret edecek olursanız ayak üstü görmeye gelmenize gerek yok. Burada oturup ruhunuzu dinlemedikten sonra ziyaretinizin hiçbir anlamı olmayacaktır.

Gemlik
Bursa Gemlik
Vaktiniz bolsa ve Bursa’nın sınırlarını biraz zorlayabilecekseniz; zeytinleri ile ünlü Marmara’nın sahil şeridi Gemlik’e uğrayıp doğanın ve denizin tadına varabilirsiniz.

Tophane
Bursa Tophane
Bursa’da gezilecek yerler listemizde Tophane’de bulunmakta.Osman ve Orhan Gazi türbelerine ev sahipliği yapan Tophane’de hem geçmişi yad edebilir. Hem de manzaraya karşı çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Uluabat Gölü
Bursa Uluabat Gölü
RAMSAR tarafından bizzat koruma altına alınmış olan göl, bir çok göçmen kuşa ev sahipliği yapması ile ünlüdür ve oldukça farklı balık türünü de barındırmasıyla ünlüdür. Biraz balık tutmak ya da mesire yerlerinde piknik yapmak için gidebilirsiniz.

Irgandı Köprüsü
Bursa Irgandı Köprüsü
Dünya’da sadece birkaç örneği olan köprünün üzerinde ufak bir çarşı bulunur. Çarşıda Bursa’da sevdiklerinize almak istediğiniz hediyeleri seçebilir ve bu ilginç yapıya da canlı tanıklık etmiş olabilirsiniz.







Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder