2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

NAPOLİ’NİN MUTFAĞI SİZİ BÜYÜLEYECEK…


İtalya’nın üçüncü büyük şehri ve Campania Bölgesi’nin başkenti olan Napoli gastronomi zenginliği ile de seyahatseverlerin dikkatini çekiyor. Yunanlılar tarafından kurulduğu tahmin edilen şehrin tarihi dokusu, Napoli turu yapanları adeta büyülüyor. Bu doku gezginlerde her defasında bu şehre yeniden gelme isteği yaratıyor. Ayrıca Napoli denince tarihi dokunun yanında bir de akıllara hemen lezzetli mi lezzetli yemekleri geliyor. İtalya denince akla pizza, pizza denilince de akla Napoli gelir. Napoli pizzanın ana vatanı olarak biliniyor. Ancak sadece pizzası ile ünlüdür dersek yanlış olur. Çünkü bu şehir birbirinden lezzetli yemekleri ile de biliniyor. Gelin Napoli’de ne yenir sorusuna cevap bulmak için Napoli mutfağına yakından bakalım:

MAKARNA



Çeşit çeşit makarnalar Napoli’nin vazgeçilmez lezzetlerinden. İtalya’da menülerde pasta olarak geçen domates sosu, sarımsak ve zeytinyağı ile servis edilen nefis makarnaları her restoranda bulabilirsiniz. Ayrıca bu makarnaları Arrabbiata adındaki acı sosu ile de yiyebilirsiniz. Spaghetti Vongole ve Spaghetti Cacio e Pepe ünlü makarna yemeklerinden sadece ikisi. Ayrıca içinde krema ve makarna bulunan harika bir lezzet Alfredo… Ülkemizde Fettucini Alfredo’nun tavuklusu yapılıyor. Tortellini’ni de söylenmezse olmaz. İçi peynir ya da etten yapılan mantı görünümlü bir makarna.

MİNESTRONE ÇORBASI



İtalyan sebze çorbası Minestrone… Sebze çorbası olsa bile bu çorbada bile makarnadan vazgeçememiş İtalyanlar. Çorbanın içinde patates, havuç, soğan, kereviz, kabak var. Restorandan restorana içine katılan sebzeler değişebiliyor. Yemeklerden önce içebileceğiniz güzel bir çorba.

MARGHERİTA



Napoli’nin en ünlü pizzası Margherita… Bu pizzanın hikayesi Kraliçe Margherita’dan geliyor. Çok eski zamanlarda köylüler ekmek hamurlarını pişirip yiyorlarmış. Sonrasında buna peynir gibi çeşitli malzemeler eklemişler. 1800’lü yılların sonuna doğru Kraliçe Margherita Napoli’ye gelir ve burada bir şef bu ekmek hamurundan yapılan pizzayı onun için hazırlar. Kraliçe’de şefe yemeğin adını sorduğunda Pizza Margherita der. Kraliçe’nin beğendiği bu pizzayı sizlerde eminiz ki çok beğeneceksiniz.

CAPONATA
Patlıcanlardan yapılan bir yemek Caponata. Küçük küçük kıyılan patlıcanların yanında domates, soğan, zeytin ve fesleğen yaprağı da eklendi mi ortaya çıkan nefis bir yemek. Kızarmış ekmeklerle beraber çok güzel gidiyor. Bazı restoranlarda tabaklarda servis ediliyor. Ama bazı restoranlarda atıştırmalık gibi kızarmış ekmeklerin üzerinde geliyor.

DENİZ MAHSULLERİ


İtalya bir yarımada olduğu için deniz mahsulleri ile yapılan yemekleri çok ünlü. Özellikle midye ve istiridye ile servis edilen spagettiyi kesinlikle denemelisiniz. Ayrıca farklı bir tat denemek isterseniz deniz mahsullerinden yapılan pizzaları deneyebilirsiniz. Nennella salata ile servis edilen balık yemekleri de çok lezzetlidir. Sahil kenarında bulunan restoranlarda deniz mahsullerinden yapılan yemekleri yiyebilirsiniz.

MOZARELLA
İtalya’nın mozarella peynirini duymayan yoktur. Pizzalarında bolca kullandığı bu peynir türünü restoranlarda yemeğin yanına söyleyebilirsiniz. Top şeklinde gelen peynir domates ve yeşillik ile servis ediliyor. Peyniri ortadan ikiye böldüğünüz anda tabağa bembeyaz suyunu bırakıyor.

DONDURMA



İtalya’da pizzadan sonra dondurma geliyor akıllara. Napoli turunuzda küçük bir mola verince serinlemek için yiyebileceğiniz harika bir tat. Hemen hemen şehrin her sokağında küçük bir dondurmacı bulabilirsiniz. Farklı aromalardaki dondurmalarını tatmanızı öneririz.

TİRAMİSU
Geleneksel İtalyan tatlarından biri olan tiramisu… Napoli’de tatlı bir kaçamak yapmak isterseniz şehrin şirin pastanelerine doğru rotanızı çevirin. Güzel bir Napoli turunun ardından tatlı bir ödül verin kendinize. Tiramisunun yanında Napoli’nin meşhur kahvelerinden bir tane sipariş verin.

ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder