2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

2015’İN EN İYİ 25 MERKEZİ NOKTASI

Dünyanın her bölgesinde bulunan seyahat ve konaklama noktaları hakkında bilgi veren bir site olan TripAdvisor her yıl geleneksel olarak Travellers’ Choice ödülleri veriyor. Dünyanın dört bir tarafından milyonlarca üyesi bulunan siteye gelen yorumlar ve görüşler doğrultusunda verilen bu ödüller ‘’Oteller’’, ‘’Plajlar’’, ‘’Adalar’’, ‘’Merkezi noktalar’’ ve ‘’Varış noktaları’’ gibi çeşitli kategorilere ayrılmış durumda.
Bu yazımızın konusu ise Travellers’ Choice ödülüne layık görülmüş ‘’Dünyanın En İyi 25 Merkezi Noktası’’. İşte milyonlarca seyahatseverin görüş ve yorumlarıyla belirlenmiş, bulundukları şehirlere değer katan ve turistler için odak noktası olan dünyada en iyi 25 yer!

ANGKOR WAT

Kamboçya’nın Siem Reap şehrinde bulunan Angkor Vat, 12. yüzyılda inşa edilmiş bir tapınak. Dünya mirası listesinde bulunan bu muhteşem yapı Kamboçyalılar için en önemli sembollerden biridir. Bu değeri Angkor Vat tapınağını bayraklarının üzerine taşıyarak göstermişler.
ANGKOR-WAT

MACHU PICCHU

Peru’da bulunan Machu Picchu, İnka Uygarlığına ait bir antik şehir. Her gün binlerce kişi tarafından ziyaret edilmekte ve dünyanın ikinci 7 harikası arasında gösterilmektedir. Binlerce basamağa sahip olan kent, And Dağları’na bağlı bir dağın tepesinde yer alır.

TAC MAHAL

Aşk uğruna inşa edilmiş dillere destan güzellikteki Tac Mahal, Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından doğum sırasında ölen eşi Ercümend Banu Begüm’e adanmıştır. 1652 yılında tamamlanan eser Türk İslam Mimarisi’nin en önemli örneklerinden. Hindistan’ın Agra kentinde bulunan Tac Mahal sahip olduğu estetik ile ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

BÜYÜK ŞEYH ZAYED CAMİ

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi şehrinde yükselen Şeyh Zayed Cami sahip olduğu görkem ile dikkat çekiyor. 2500 metrekarelik alanı, 40 bin kişilik kapasitesi, 82 kubbesi ile dünyanın en büyük camileri arasında yer almaktadır. Cami içerisindeki 24 Ayar altın işlemeler ve devasa büyüklükteki el işlemesi halılar oldukça göz alıcıdır.

LA SAGRADA FAMILIA

Bir Antoni Gaudi eseri olan La Sagrada Familia, İspanya’nın en ikonik görüntülerinden birisi. Barselona’da yer alan kilisenin yapımına 1882 yılında başlanmış, Gaudi’nin 1926 yılında ölmesi nedeniyle ise yarım kalmış. Sonraki yıllarda yapımına devam edilen kilisenin 2030 yılına kadar tamamlanması düşünülüyor.
LA-SAGRADA-FAMILIA

AZİZ PETRUS BAZİLİKASI

Aziz Petrus Bazilikası dünyanın en büyük kilisesi. Roma’nın tarihi merkezinde Vatikan Tepesi üzerine yer alan bu kilise sahip olduğu alanla 60 bin kişiyi misafir edebiliyor. Hristiyanlar açısından son derece önemli bir yapı olan Aziz Petrus Kilisesi’nde yer alan astronomik saat, cennet – cehennem freski ve Türklerin ‘’ulaşılması gereken kızıl elma’’ olarak tasvir ettikleri kubbesinin üzerinde bulunan altın top görülmeye değer eserler arasındadır.

DUOMO KATEDRALİ

İtalya’nın Milano kentinde bulunan katedral 1386 yılında inşa edilmeye başlanmış fakat tüm cepheleriyle tamamlanması 1820’li yılları bulmuştur. 500 yılın sonunda ise ortaya muhteşem bir eser ortaya çıkmıştır. Piazza Del Duomo Meydanı’nda bulunan bu tarihi eser Avrupa’nın en büyük dördüncü kilisesidir.

ALCATRAZ

San Francisco Körfezi’nde bulunan Alcatraz, uzun yıllar cezaevi olarak kullanılmış bir ada. Birçok filme konu olan, sarp kayalıkların üzerinde yükselen ve etrafı köpekbalıklarıyla çevrili olan bu hapishanenin en ünlü mahkumu Al Capone’dir. Başarısız kaçma girişimleri, hücreleri, ağır koşulları ile ünlü olan bu ada günümüzde turistik amaçlı hizmet veriyor.

KURTARICI İSA HEYKELİ

Brezilya’nın 100. Kuruluş yıldönümünde açılışı yapılan Kurtarıcı İsa Heykeli, Rio De Janerio şehrinin üzerinde yükselen en ihtişamlı görüntülerden birisi. 30 metre yüksekliğe sahip olan kollarını açmış Hz. İsa heykeli Corcavado dağı üzerinde bulunur.

GOLDEN GATE KÖPRÜSÜ

İstanbul için Boğaz Köprüsü’nün anlamı neyse San Francisco için de Golden Gate Köprüsü’nün anlamı odur. 1937 yılında yapımı tamamlanan bu kırmızı köprü şehre çöken sis içerisinde muhteşem bir görüntüye kavuşur.
golden-gate-koprusu

EYFEL KULESİ

Yapımı 1889 yılında tamamlanan Eyfel Kulesi dünyanın en tanınmış simge yapılarından biri. Paris’in gururu olan Eyfel Kulesi’nin yapımı 1889 yılında tamamlandı. Yapımı sırasında görüntüsü nedeniyle büyük tartışmalara neden olan kule bugün dünyanın en çok turist çeken yapıların başında geliyor.

VOSKRESENIA KHRISTOVA KİLİSESİ

Rusya denilince akla gelen ilk görüntülerden biri olan Voskresenia Khristova Kilisesi St. Petersburg’un en önemli yapısı. Bir Ortodoks kilisesi olan bu yapı 1907 yılında hizmete açıldı. Soğan çatısı ve kilisenin içerisindeki muhteşem mozaikler ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken noktaların başında geliyor.

NOTRE DAME KATEDRALİ

Paris’in Siene Nehri kıyısında yer alan Notre Dame Katedrali gotik mimarinin en önemli örneklerinden biri olarak sayılıyor. 10. yüzyıl eserlerinden biri olan katedralin yapımına 1163 yılında başlanmış, 1345 yılında ancak tamamlanabilmiştir. Victor Hugo’nun meşhur Notre Dame’ın Kamburu kitabıyla katedrale olan ilgi daha çok artmış şehrin cazibe merkezlerinden biri haline gelmiştir.

EL HAMRA SARAYI

İslam mimarisinin en önemli eserlerinden biri olan El Hamra Sarayı’nın temeli 1232 yılında atılmıştır. Avrupa’daki islam eserlerinin ilk örneklerinden biri olması dolayısıyla Batı kültür ve sanatını da etkilemiş bir yapıdır. İspanya’nın Granada kentinde yer alan saray, sırlarıyla, mistik hikayeleriyle ve kızıl rengiyle oldukça büyüleyici.

AYASOFYA MÜZESİ

İstanbul’un en muhteşem görüntülerinden biri olan Ayasofya, Bizans İmparatoru I. Justiyen tarafından MS 532-537 yılları arasında kilise olarak inşa edilmiştir. İstanbul’un fethi ile camiye dönüştürülmüş olan kilise bugün müze olarak hizmet vermekte ve yerli-yabancı birçok turist için ilgi alanlarından biri olmaya devam etmektedir.

KARL KÖPRÜSÜ

Bir köprüler şehri olan Prag’ın en eski ve en ünlü köprüsüdür. Vlatava Nehri’nin üzerinde bulunan bu taş köprünün yapımı 1402 yılında tamamlanmış. Köprünün üzerinde yer alan 30 adet heykel Karl Köprüsü’ne ayrı bir güzellik katar.

MUTIANYU ÇİN SEDDİ

Pekin yakınlarında bulunan Mutianyu, 6 bin kilometre uzunluğunda olan Çin Seddi’nin en popüler ve en ünlü noktası. Turistlere açık en uzun bölge olması, kolay yürüyüş yolları, mükemmel manzarası, sahip olduğu mimari ve 22 gözetleme kulesiyle tam anlamıyla bir çekim merkezi.

LINCOLN ANITI VE HAVUZ

ABD’nin 16. Başkanı Abraham Lincoln anısına yapılan anıt ve havuz Washinghton D.C’nin en popüler noktalarının başında gelmektedir. Mimarisi Atina Akropolisi’ndeki Parthenon’a benzeyen anıtta 36 sütun bulunur. Bu rakam Lincoln’ın yönettiği 36 eyaleti simgeler. Anıt alanında Lincoln’ın bir heykeli ve duvara kazınmış bir konuşması bulunur.

BURJ KHALIFA

Dubai’de yükselen Burç Halife, 828 metre yüksekliğiyle dünyanın en uzun gökdeleni unvanına sahip. 2010 yılında yapımı tamamlanmış olan gökdelen 160 katlıdır. Gökdelenin 124. katında halka açık bir gözlem terası mevcut.
BURJ-KHALIFA

11 EYLÜL ANITI

11 Eylül Anıtı, New York’ta 2001 yılında intihar saldırısı düzenlenen İkiz Kuleler’de hayatını yitirenler anısına aynı bölgede inşa edilmiş bir havuz. Ground Zero 9 11 (Sıfır Noktası) ismiyle de anılan bu havuzun etrafındaki duvarlara saldırıda ölen insanların isimleri işlenmiştir.

WAT PHO

Bangkok’ta yer alan Wat Pho, şehrin en ünlü tapınağı. Tapınağın en ünlü figürü ise 46 metre uzunluğuna sahip Yatan Buda Heykeli. Altın varaklı bu heykelin yüksekliği 15 metre. Tayland’ın ilk üniversitelerinden biri olarak kabul edilen tapınak aynı zamanda bir meditasyon ve masaj merkezi.

CHICHEN ITZA

Meksika’nın Chichen Itza şehri Unesco Dünya Mirası listesinde bulunan bir arkeolojik sit alanı. Maya kenti olan Chichen Itza’nın en önemli odak noktası ise Castello (Kale) adıyla bilinen Kukulan Piramidi’dir. Mayaların bir takım astronomi ve matematik hesaplamalara dayanarak inşa ettikleri bu piramitte 365 basamak bulunuyor.

SİDNEY OPERA EVİ

Mimar Jorn Utzon’a 2003 Pritzker Mimarlık Ödülü kazandıran Sidney Opera Evi, Sidney’in sembolü haline gelmiş bir yapı. Opera binası olarak kullanılan binada 5 tiyatro salonu ve toplam 1000 oda bulunmaktadır.

PETRONAS İKİZ KULELERİ

Malezya’nın Kuala Lumpur şehrinde bulunan Petronas İkiz Kuleleri dünyanın en yüksek yapıları arasında yer alıyor. 452 metre yüksekliğe sahip olan kuleler 88 kata sahip. İki kule, aralarındaki çelik köprüyle birbirine bağlıdır.

PANAMA KANALI

Atlas Okyanusu ile Büyük Okyanusu birbirine bağlayan Panama Kanalı dünyanın en işlevsel yapılarından bir tanesi. Orta Amerika ülkesi Panama’da yer alan kanal 1914 yılında yapılmıştır. 77 kilometre uzunluğuna sahip olan bu su yolu gemilere toplam 13 bin kilometrelik bir mesafe kazandırır.
panama-kanali



Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder