2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

PARİS’E TEŞEKKÜR ETMEK İÇİN 8 NEDEN

parise-tesekkur
Dünyanın bir başkenti olsaydı herhalde bu şehir Paris olurdu. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Paris, tarihi, kültürü ve yaşam tarzıyla dünyanın en gözde şehirlerinden bir tanesi. Zengin bir tarihe ve kültür birikimine sahip olması dolayısıyla birçok gelişime ve buluşa öncülük etmiş, tarihin akışını değiştirecek önemli insanlara ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle nerede yaşarsak yaşayalım Paris’e teşekkür etmek için çok güçlü nedenlerimiz var.
İşte Paris’e teşekkür etmek için 8 neden;
SUALTI KEŞİF
İlk aletli dalış 1943 yılında aynı zamanda mühendis olan Fransız subayı Cousteau tarafından Marne Nehri’nde gerçekleştirilmiştir. Kullanılan ekipmanlar sayesinde sualtında nefes alıp vermeyi sağlayan aletli dalış suyun altında kalma sürelerini daha çok arttırmıştır. Paris’te atılan bu ilk adım dünyamızın suyla kaplı olan üçte ikilik kısmını keşfetmek için önemli bir başlangıç noktası olmuştur.
SİNEMA
İlk sinema gösteriminin Paris’te gerçekleştirildiğini ve yine ilk sinema salonunun Paris’te açıldığını biliyor muydunuz? 1895 yılında Auguste ve Louis Lumière kardeşler geliştirdikleri sinematografla Grand Cafe’de halka açık ilk sinema gösterimini gerçekleştirmişlerdir. Dünyanın ilk sinema salonu ise 1906 yılında Montmarte Bulvarı’nda açılan 300 kişilik kapasiteye sahip Omnia Pathe’dir.
SOKAK IŞIKLARI
Paris’in Ville Lumiere (Işık Şehir) ismiyle anılması boşuna değil. Dünyada ilk kez sokak aydınlatmaları bu şehirde kullanıldı. 18. yüzyılda Paris sokaklarını havagazı ile aydınlatma girişimleri yapılmış, ark lambaları ise ilk kez 1841 yılında Şanzelize Caddesi’nin başındaki Concorde Meydanı’nda kullanılmıştır. Kendine has bir tarzı olan bu aydınlatmalar bugün birçok bahçe ve park alanlarında dekoratif amaçlı olarak kullanılır ve ‘’Paris model’’ ismiyle bilinir.
paris-lambalari
STETOSKOP
Kalp atışlarının ve akciğerlerin çıkardığı seslerin duyulmasını sağlayan stetoskop Fransız hekim Rene Theophile Laennec tarafından icat edilmiştir. Bu aletin icat edilme hikayesi ise gerçekten ilginç. Laennec, Paris sokaklarında dolaşırken bir çocuğun elindeki taşla tahtanın bir ucuna vurduğunu başka bir çocuğun ise kulağını tahtanın diğer ucuna dayayarak tahtadan çıkan sesi dinlediğini farkeder. Buradan ilhamla rulo haline getirdiği kağıdı hastaların göğsüne dayayarak kalp atışlarını dinleyen Fransız hekim bu sayede basit anlamda ilk stetoskopu icat eden kişi olmuştur.
ARABA YARIŞI
Peki ilk araba yarışlarının Paris’te yapıldığını biliyor muydunuz? 22 Temmuz 1894 tarihinde gaz ve buharla güçlendirilmiş yaklaşık 20 araba bu yarışa katılmış ve Paris-Rouen arasındaki 126 Km’lik mesafeyi kat etmişlerdir.
KİMYA
‘’Modern Kimya’nın Babası’’ unvanını kazanan Antoine Lavoisier Paris doğumludur. Simya’nın kimyaya dönüşümünün en önemli temsilcisi olan Lavoisier, yanma ve oksitlenme ile ilgili çalışmalar yapmış ve ‘’kütlenin korunumu yasası’’nı ortaya koymuştur.
BİKİNİ
İşte Paris’e teşekkür etmemiz için kocaman bir neden daha! Modacı Lois Reard tarafından 1946 tasarlanan bikiniler ilk defa modanın öncü şehirlerinden biri olan Paris’te moda gösterisinde sergilenmiş ve bikiniler bu gösterinin sonrasında plajlarda boy göstermeye başlamıştır.
MODERN RESTORANLAR
İnsanların bir masa etrafında bir araya gelip menülerden sipariş verdikleri, zarif porselen tabaklarda yemeklerini yiyip hesabı ödeyerek kalktıkları modern bir restoran fikri ilk olarak Paris’te ortaya çıkmıştır. 1765 yılında Sen Nehri kıyısında açılan bir çorbacı dükkanı modern restoranların ilk örneği sayılır. Boulanger’in sahibi olduğu bu restoranın menüsünde ağırlıklı olarak et suları bulunuyordu. Menüde yer alan et sularının vücudu yenilediği söyleniyor ve bundan dolayı dükkanın tabelasında Fransızca’da yenilik, dinçlik veren anlamında ‘’restaurants’’ ismi yer alıyordu.
paris-restorant



Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder