2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

COMO GÖLÜ’NDE AŞK BAŞKADIR

como-golu-genel
Hala tatil planınınızı yapamadınız ve değişik alternatifler mi arıyorsunuz? Size eşsiz mimarisi ve muhteşem manzarası ile İtalya’da küçük bir kasaba tavsiye ediyoruz. Özellikle balayına çıkmak için küçük adaları veya Güney Afrika’yı tercih edenler bir değişiklik yapabilirler. Çünkü Como Gölü’nün kıyısında yer alan Bellagio’da romantizmin doruklarına çıkabileceğiniz garantisini verebiliriz.
Aslında İtalya denilince aklınıza ilk gelen ya Venedik’in tarihi dokusunda süzülen gondolları ya da Floransa’nın ışıltısı olur. Oysa ki Como gölü de İtalya’nın gizli kalmış cennetlerinden biridir. İtalya’nın kuzeyinde Lombardiya bölgesinde yer alır. Geçmişten günümüze değerli sayılan bu bölge Roma döneminde aristokratlara ve zengin burjuvalara ev sahipliği yaptıktan sonra şimdilerde dünyaca ünlü pek çok sanatçıyı ağırlamaktadır.
bellagio
Akdeniz’in eşsiz yeşili ve gölün dingin mavisinde buluşan Como, Avrupa’nın en güzel göllerinden bir tanesidir. “Y” şeklindeki gölün çevresinde pek çok köy ve kasaba bulunmaktadır. Bellagio da bunlardan bir tanesi. Romanesk mimarisinin özelliklerini taşıyan asırlık evleri, tarihi freskleri, heykelleri ve Arnavut kaldırımı taşları ile sizi adeta büyülü ve sakin bir dünyaya taşıyan kasaba, romantik bir tatil geçirmek isteyenler için en doğru seçim olacaktır.

BELLAGİO DA GÖRÜLECEK YERLER

Kare şeklinde olan kasabanın neredeyse tüm sokaklarında merdivenler bulunuyor. Piazza Del Chiesa Meydanı’nda görebileceğiniz romanesk mimarisinin örneklerinden Piazza San Giacomo Bazilikası’nın zarif çan kulesi ilginizi çekebilir. Ayrıca yine meydanın karşı bölümünde yer alan ve bir zamanlar Kraliçe Viktorya‘nın yaşadığı bilinen Villa Serbelloni 15. yüzyıla ait bir eserdir. Rehberler eşliğinde gezilebilecek kadar büyük bir bahçeye sahip olan villanın Kraliçenin Diamond Jübilesine de şahit olduğu söylenmektedir.
Yine meydanın diğer tarafında Lourdes Madonna türbesi ve en az Villa Serbolini kadar önemli olan Villa Menzi yer almaktadır. Napolyon döneminde bir asilzade için inşa edilen bu tarihi eser müze olarak kullanılmaktadır. Japon akağaçların süslediği bahçede Mısırlı tanrıça Panct’ın heykelinin dışında 18. yüzyıla ait freskler ve kıyıda mavi çatılı iki adet köşk bulunmaktadır. Bu tarihi yapıtları gezmek için biletlerinizi önceden temin etmeniz gerekiyor.
Bunun dışında kasabanın sevimli dar sokaklarında romantik yürüyüşler gerçekleştirebilir. Kıyıda yer alan kafelerinde yorgunluğunuzu atarken gölün ve mis kokulu İtalyan kahvelerinin tadını çıkarabilirsiniz.
Basilica-di-San-Giacomo
Bellagio Alışveriş
Piazza della Chiesa Meydanı’nda İtalyan modasını takip edebileceğiniz pek çok butik ve şık mağazalar bulmanız mümkün. Romantik bir gezide alışveriş yapmaya herkes bayılır öyle değil mi?
Bellagio’da Yemek
Bellagio da romantik bir yemek için göl kenarına gitmelisiniz. Kıyıda geleneksel İtalyan yemeklerinin yanı sıra ünlü şaraplarının eşliğinde lezzetli balık menülerini sunan pek çok restoran bulabilirsiniz. Servisin iyi olduğu restoranlarda garsonlar dışarıdan gelen turistlere oldukça sıcak davranıyorlar.
Villa-Serbelloni



Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder