2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

AVRUPA’NIN LEZZET DOLU FESTİVALLERİ

festival-genel
Seyahat etmenin dayanılmaz hazzını bir adım daha öteye ne götürebilir? Tabi ki, bolca yiyip içtiğimiz, yöresel lezzetleri günün her öğününde deneyim ettiğimiz, hatta aralara sırf keyif olsun diye öğünler yerleştirdiğimiz seyahatler.
Peki, nasıl mümkün olabilir böyle bir seyahat? Bunun da cevabı açık; yemek festivalleri. Sizleri Avrupa’nın lezzet dolu festivalleriyle tanıştırmak istiyoruz;

BRUGGE ÇİKOLATA FESTİVALİ

Çikolata, şüphesiz hayattaki en çok keyif veren yiyeceklerden biri. Festival ülkesi olarak bilinen Belçika’nın Brüksel şehrinde, tüm insanlığın ortak zaafı olan çikolata uzun mu uzun bir festival ile toplumsallaşmayı başarmış. Her yıl kasım ayı boyunca tüm şehirde envai çeşit çikolatalar yapılıp tüketiliyor. Festival, çikolataları tek tip olarak üretip tüketmek anlamına gelmiyor. Brüksel Çikolata Festivali’nde çikolatanın içine sanat ve estetik de giriyor. Çikolatadan yapılan heykel ve çeşitli sanat eserleri şehrin sokaklarını ve vitrinleri süslese de sonu tahmin edileceği üzere hazin oluyor.
Brugge_cikolata_festivali

MUHTEŞEM İNGİLİZ PEYNİR FESTİVALİ

İngilizler için peynirin ne denli önemli olduğunu bilen bilir. İngiltere’de olan peynir çeşidi kadar kimi dünya ülkelerinde yemek çeşidi yoktur. Durum bu denli belirgin olur da, konu festivale getirilmez mi? Tabi ki, getirilir. Her yıl eylül ayının genelde son haftası İngiltere’nin batısında, Cardiff’te peynir festivali gerçekleştiriliyor. 500 civarı peynir çeşidinin stantları süslediği festivalde, dilediğiniz peyniri tadıp (istediğiniz kadar), dilediğiniz satın alabiliyorsunuz. Sadece peynir tadımı da olmuyor. Tadacağınız peynire mutlaka yöresel bira ve şaraplar eşlik ediyor. Düşünsenize, 1 günde 500 çeşit peynir, şarap ve bira tattığınızı.
ingiliz_peynir_festivali

KESTANE FESTİVALİ

“Kahve bahane, sohbet şahane” ifadesinin Fransız versiyonunda kahvenin yerini kestane alıyor. Her yıl ekim ayının ortasında Fransa’nın farklı farklı kent ve kasabalarında hemen her yeri kestane kokusu sarıp sarmalıyor. Binlerce insanın sokağa döküldüğü bu festivalde tüm gücü kestanelere atfetmeye gerek yok. Binlerce litre elma şarabının ve yine binlerce litre biranın 2 hafta boyunca sokaklarda tüketildiği Fransatam anlamıyla “Kestane bahane, festival şahane”.
Kestane_festivali_Fransa

RUSSIN HASAT FESTİVALİ

İsviçre’nin Cenova kenti yakınlarındaki Russin kasabası, her yıl üzüm hasadının ilk haftası gelecek yılın şaraplarında kullanılacak üzüm sularının görücüye çıkarıldığı bir festivale ev sahipliği yapılıyor. Ülkede hasat festivali olarak bilinen bu festivalde şaraplarıyla ünlü kasaba tam bir şölen havasına bürünüyor. Aynı zamanda yörenin tüm mutfak ürünlerinin tanıtıldığı hasat festivalinde kasabanın 400 olan nüfusu 15 bine ulaşıyor. Jazz ve dans da cabası.
Russin_hasat_festivali

ALAÇATI OT FESTİVALİ

2010 yılından beri her yıl nisan ayında Alaçatı’da düzenlenen Ot Festivali, binlerce yemek düşkününü Ege’de buluşturuyor. Festivalin amacı, Ege’de yetişen ortalama 200 çeşit bitkiden yapılan yemeklerin unutulmasını engellemek ve lezzetini herkese göstermek. Alaçatı pazar yeri ve camii civarında gerçekleştirilen festival boyunca, hünerlerine güvenen herkese mutfağa geçip, sadece bitkilerden yaptıkları yemekleri jüriye sunuyor. En iyi yemeklerin ödüllendirildiği yarışmalara ve farklı birçok etkinliğe sahne olan festivalde pasif bir şekilde yer almak yapılabilecek en iyi şeylerden. Jüride olma şansınız varsa durum daha farklı tabi.
Alacati_ot_festivali



Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder