2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

TÜM ÇIPLAKLIĞIYLA AVRUPA!

ciplaklar_kampi_genel
Geçmiş yıllarda Türkiye’de de örneklerine rastlanan fakat günümüzde nerdeyse yok denecek kadar azalan Nudist plajlar, hala dünyanın pek çok yerinde en gözde plajlar arasında yer alıyor. Öyleki bazı Avrupa şehirlerinin en ünlü plajları, Nudist plajlar. Bu yazımızda sizleri Avrupa’nın en ünlü Nudist plajlarıyla tanıştırmak istiyoruz. İşte tüm çıplaklığıyla Avrupa plajları;

FORMENTERA ADASI – İSPANYA

İspanya’nın Formentera Adası’nda bulunan çok sayıdaki büyüklü küçüklü plaj, İspanyol halkının ve tüm dünya gezginlerinin en gözde Nudist bölgelerinden biri. Adanın tüm plajlarının Nudist kamplarından oluştuğunu söylemek zor. Fakat buradaki Nudist plajların sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Burası İspanya’nın en ünlü Nudist bölgesi olmakla birlikte ülkedeki tek alternatif değil. Es Trenc, Playa El Torn ve Playada de Los Mueros da ülkenin diğer önemli Nudist plajları.
İspanya_ciplaklar_plaji

FİLAKİ PLAJI – YUNANİSTAN

Özellikle yaz aylarında Avrupalı gezginlere sunduğu eğlenceli tatil atmosferiyle tanınan Yunanistan, çıplaklar plajı konusunda da Avrupa’nın en iddialı ülkelerinden. Nudizm ve Natüralizm gibi kavramların kökenin Antik Yunan’a dayanması da aslında bu coğrafyanın neden Nudist plajlar açısından bu denli zengin olduğunu açıklıyor. Resmi olarak da ülkenin Nudist plajı olarak tanınan Filaki plajı çok sayıda nudist otel ve resorta da ev sahipliği yapıyor. Ülkenin diğer önemli Nudist plajları ise, Mikonos’da bulunan Paradice Plajı ve Girit’te bulunan Red Beach yani Kırmızı Plaj.
paradice

LINGUIZZETTA PLAJI – FRANSA

Dünyanın, sanata ve estetiğe düşkün halkı ve bu anlayışla gelişen kentleriyle tanıdığı Fransa da Nudist yaşam tarzını görmeden gelmeyen ülkeler arasında. Öyle ki, ülkede Nudistlerin rahatlıkla zaman geçirebileceği bir ada bulunuyor. Ülkenin en güzel kumsalına sahip Korsika Adası’nda irili ufaklı birkaç Nudist plaj bulunuyor. Hatta bu adadaki tüm plajların Nudist plajlar olduğunu söyleyebiliriz. Ülkenin bir diğer ünlü Nudist plajı da Fransız Rivierasında bulunuyor. Fransa’nın bol zeytinyağlı ve bol şaraplı Akdeniz yüzünü keşfederken, durup dinlenilebilecek bir Nudist plajı olarak Tahiti plajını görmezden gelmemek gerekiyor.
Fransa_ciplaklar_plaji

BUHNE PLAJI – ALMANYA

Almanya’da deniz, kum, güneş açısında oldukça kısıtlı bir ülke olmasıyla birlikte elindeki az sayıdaki sulak alanı Nudizm için kullanmayı tercih eden ülkelerden. Zira ülkenin kuzeyinde bulunan Buhne Plajı, oldukça köklü bir geçmişe sahip. Neredeyse Avrupa’ın en eski çıplaklar plajı olarak değerlendirilebilecek bu plajın kendine has bir tarzı var. Plajdaki özel işletme onlarca yıldır hamak tarzında yanları kapalı şejlonlar kullanıyor. Burada suyun hayli soğuk olduğunu belirtmekte fayda var. Fakat güneşli günlerde özellikle güneşlenmek için ideal. Ülkenin bir diğer Nudist plajı ise Polonya’ya oldukça yakın olan Ahlbeck Plajı.
Almanya_ciplklar_kampi

GUVANO PLAJI – İTALYA

İtalya’nın eşsiz güzellikle sahip Cinque Terre bölgesinde oldukça yakın bir noktada bulunan Guvano plajı, ünlü bir plaj olmakla birlikte gerçek bir nudist kapı olarak değerlendirilebilecek sınırlı sayıdaki özel bölgelerden. Burada sadece çıplak bir şekilde güneşlenip denize girmek söz konusu değil. Tüm bunların yanında çıplak olarak katılabilecek çok sayıda aktivite bulunuyor. Ciddi bir tarihsel geçmişi olan plajın müdavimlerini ise 1960’lı yılların hippi kültürüyle yetişmiş Avrupalı gezginler oluşturuyor.
İtalya_ciplaklar_kampi

PATARA PLAJI – TÜRKİYE

Yazının girişinde Nudist plajların sayısının Türkiye’de artık neredeyse yok denecek düzeyde azaldığını belirtmiştik. Antalya’nın Kaş ileçesine hayli yakın olan Patara Plajı, Türkiye’nin bu alandaki neredeyse tek temsilcisi. Aslında burası için doğrudan bir çıplaklar plajı ifadesini kullanmak zor, normal bir plaj olduğunu söylemek daha da zor. Nudist tarzının yanı sıra Akdeniz en güzel bölgelerinden biri olan bu nokta, mutlaka gidilip görülmesi gereken yerlerden.
patara_plaji




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder