2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Dünya'daki en ilginç yerleri tanımaya ne dersiniz?

 Dalgıçların Everest'i :Büyük Mavi Çukur

Orta Amerika ülkelerinden Belize açıklarında bulunan "Büyük Mavi Çukur" gezegenin en iyi dalış noktası sayılıyor. 1971'de ünlü bilim adamı Jaques Yves Cousteau tarafından adı tüm dünyaya duyurulan 305 metre çapında, 146 metre derinliğindeki "Büyük Mavi Çukur" her ne kadar dalma meraklılarının çok iyi bildikleri bir yer olsa da, böge yerlileri için hala esrarını koruyor. 
Bilim adamları "Büyük Mavi Çukur"un, Buz Çağı'nda, deniz seviyesinin henüz düşük olduğu bir dönemde, bir mağara olarak oluştuğunu, deniz seviyesinin yükselmesiyle yavaş yavaş sular altında kaldığını ve sonunda basınca dayanamayan mağara tavanının çökmesiyle oluştuğunu açıklıyorlar. 


Bir zamanlar Maya medeniyetinin bir parçası olan bölgenin yerli halkı ise bu açıklamayı kabul etse de hikayenin bir bölümünde mağarada yaşadıkları varsayılan tanrıların, insanlara küstüklerini ve mağarayı terk etmeleri sonucu mağaranın çöküntü anlatıyor. Tanrıların bölgeyi terk etmeleriyle birlikte, belaların gelmeye başladığını anlatan yerli halk "Büyük Mavi Çukur"a bugün bile bir tapınak olarak bakıyor. Bazıları da, zaman zaman "Büyük Mavi Çukur"un, gece vakti gümüş rengine büründüğünü iddia ediyor.


büyük mavi çukur efsane ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder