2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

KENYA’DA SAFARİ YAPMAK İÇİN VİZEYE İHTİYACINIZ YOK

kenya_genel
Kenya, birçok Arap ülkesi ve çoğu 3. dünya ülkesinde olduğu Türk vatandaşlarından vize istemeyen, daha doğrusu havalimanına iniş yaptıktan hemen sonra vizenin rahatlıkla alınabildiği ülkelerden biri. İlk bakışta Kenya’nın bizden vize istememesi çok da önemli bir şey değilmiş gibi görünse de, bu ülkenin dünyanın en iyi safari ülkelerinden biri olduğunu hatırlayınca durum değişiyor. En fazla hayvanat bahçesinde görebileceğimiz canlı türlerini doğal yaşam alanlarında görmek, bu heyecana yerinde tanık olmak için en ideal destinasyonlardan biri olan Kenya’ya gidebilmek için konsolosluk kapılarında sürünmek gerekmiyor. Üstelik burada safari heyecanını yaşamanın para bedeli de hiç sanıldığı kadar uçuk değil.
Bu kadar ülkeye girişin kolaylığından bahsetmişken biraz da burada yapılacak safariye ve vahşi hayatın ilk günkü doğallığına değinmeden olmaz. Öncelikle safari heyecanını yaşamak için Kenya’ya gidiyorsanız, “Hakuna Matata” cümlesini öğrenseniz iyi edersiniz. Aksi takdirde yaşayacağınız heyecan verici aksiyonların tadını çıkaramaz, hareketlerinizde temkinli olma yoluna gidebilirsiniz. Hakuna Matata, yerel dilde “her şey yolunda, endişeye gerek yok” anlamına geliyor. Ciddi düzeyde açlık sorunlarının olduğu, AIDS gibi bulaşıcı hastalıkların kol gezdiği, etrafınızda babunların, kartalların dolaştığı bir ülkedeyseniz bu cümleyi sık sık tekrar edip kendinizi rahatlatmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Zira bu cümle Kenya’da ‘merhaba’ kadar sık kullanılıyor.
kenyada-safari-1
Öncelikle Kenya’da safarinin en önemli amacı büyük 5’liyi görmek. Yani katılacağınız safari turları boyunca fil, bufalo, gergedan, aslan ve leoparı görürseniz, Kenya safarisinin hakkını vermiş oluyorsunuz. Söz konusu canlı türlerini ve daha fazlasını görebileceğiniz safari turuna başlamak için en iyi seçenek, başkent Nairobi’ye 5 saat uzaklıktaki Masai Mara Ulusal Parkı. Masai Mara Ulusal Parkı’nın en önemli özelliği, özellikle ağustos – ekim ayları arasında yaşanan büyük göçe ev sahipliği yapıyor olması. Bu tarihlerde zebra, bufalo ve antilopların uzun göç yürüyüşüne doğanın bir kuralı olarak aslan, leopar ve çitalar eşlik ediyor. Uygun tarihlerde Masai Mara Ulusal Parkı’nı ziyaret ederseniz, sadece burada büyük 5’liyi görme şansı yakalayabilirsiniz. Tabi sadece bu canlı türlerini görmekle kalmayıp, doğanın tek ve en önemli kanunu olan hayatta kalma kanununa tanıklık etme fırsatı yakalamış olacaksınız.
kenyada-safari2
Mara’da büyük göçe tanıklık ettikten sonra yapılabilecek en iyi aktivite, Mara’ya yaklaşık 3 saat uzaklıkta yer alan ünlü Nakuru Gölü’nü ziyaret etmek olacaktır. Dev boyutlardaki ağaçların olduğu Nakuru Ulusal Parkı’nda gezerken göreceğiniz şeyler, Masai Mara’dakileri aratmayacaktır. Pelikan ve flamingolar bu parkta en çok bulunan canlı türleri. Tüm parkı tepeden görebileceğiniz bir alana çıktığınızda yakalayacağınız manzara ise içinizi kıpır kıpır edecektir. Buradan bakıldığında dev ağaçların üzerinde birbirleriyle oynayan babunları görüp, onların birbirleriyle olan ilişkilerine şaşırabilirsiniz.
Dünyanın en iyi safari destinasyonlarından olan Kenya, uygun fiyatları ve sağladığı vize kolaylığı ile kesinlikle kaçırılmaması gereken bir yer. Siz de Kenya’da bu eşsiz deneyimlere tanıklık etmek isterseniz uygun fiyatlı Kenya turlarını inceleyebilirsiniz.
kenyada-safari3




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder