2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ARGAN DİYARI MARAKEŞ’TE MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

marakes_genel (1)
Seyahatlerini verimli kılmak adına tercihini mümkün olduğunca özgün ve ilginç coğrafyalardan yana kullanmak isteyenlerdenseniz, ölmeden önce görülecek yerler listesine mutlaka Fas’ın büyülü şehri Marakeş’i eklemeniz gerekiyor. 11. yüzyıldan kalma bir vaha şehri olan Marakeş, sadece Fas’ın değil aynı zamanda tüm Kuzey Afrika’nın en fantastik ve büyüleyici şehirlerinden biri olma özelliği taşır. Fas’ın kıyı kesimlerindeki okyanus iklimi ile güney kesimlerindeki çöl iklimi arasından tam olarak bir kavşak noktası gibi konumlanan ve bu iki iklim türünün muhteşem sentezini yaşayan Marakeş’te mutlaka ama mutlaka görülmesi gereken yerleri sizler için araştırdık;

JEMAA EL FNA MEYDANI

Hiç kuşku yok ki Marakeşin büyülü atmosferine dokunmanın en iyi yolu Jemaa El Fna Meydanı’nda mümkün olduğunca zaman geçirmektir. Marakeş’te yaşamın kalbinin tam olarak bu meydanda attığını söylemek mümkün. Gündüzleri alışveriş gibi günlük işler için kullanılan meydan, hava karardığında hemen bir şölen alanına dönüşüyor. Yılan oynatıcılardan fal bakıcılara, şifalı ot satıcılarından ateş gösterileri yapanlara kadar Jemaa El Fna Meydanı görülebilecek birçok şeyin  merkezi konumunda.
Jemaa_El_Fna_Meyani

KOUTOUBIA CAMİİ

Birçok Marakeş fotoğrafından ve bu şehre ait kartpostallardan görmeye alışık olduğumuz görkemli yapı aslında ünlü Koutoubia Camii’dir. Şehrin hemen her noktasından görülebilen cami, Jemaa El Fna Meydanı’nın hemen dış kısmında yer alır. Marakeş’e özgü kızıl toprak rengini taşıyan cami, aynı zamanda müthiş el işlemesi oyma mimarisi ile de ünlüdür.
Koutoubia_Camii

MENARA VE MAJORELLE BAHÇELERİ

Marakeş’in bilindiği gibi bir çöl şehri olmadığını ve aksine muhteşem bir doğaya sahip olduğunu söylemiştik. Bu durumun en güzel ispatı da şehirde bulunan Menara ve Majorelle bahçeleridir. İçi yüzlerce çeşit balık türüyle dolu dev bir akvaryuma sahip olan Menara Bahçeleri bünyesinde barındırdığı yaklaşık 300 bin zeytin ağacıyla şehrin ciğerleri olarak değerlendirilebilir. Ziyaretçisine sunduğu efsane doğa manzarası da cabasıdır. Yüzlerce çeşit egzotik bitki türünün bulunduğu Majorelle Bahçesi de şehrin ikinci doğa harikasıdır. Marakeş’te mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde bulunan İslam Sanatları Müzesi de bu bahçede yer almaktadır.
Menara_bahceleri

İSLAM SANATLARI MÜZESİ

Majorelle Bahçeleri’nin hemen içinde yer alan İslam Sanatları Müzesi, Marakeş’in en önemli turistik merkezlerinden biridir. Müzede İslam sanatının en nadide örnekleri yer almaktadır. İslam eserlerinin yanı sıra Kuzey Afrika tarihine ışık tutabilecek farklı türlerde eserlerin de yer aldığı müzenin en ilgi çeken bölümü ise Majorlle Bahçeleri’nin mimarı sayılabilecek Fransız tasarımcı Saint Laurent’in kişisel eşyalarının sergilendiği bölümdür. Saint Laurent’in öldükten sonra vasiyeti sonucu küllerinin Majorelle Bahçeleri’ne serpildiği bilinmektedir.
islam_sanatlari_Muzesi

BAHIA SARAYI

Fas Hanedanlığı ihtişamının en iyi şekilde gözlemlenebileceği yer hiç şüphesiz Bahia Sarayı’dır. Sultanın ailesi ve haremi için yaptırdığı saray, gerek mimarisi gerekse el işlemelerinden oluşan sanat eserleriyle şehrin en önemli çekim merkezlerindendir. Vezirin ölümden sonra yağmalanan saray, o günlerde biraz zarar gördüyse de güzelliği ve ihtişamı görülmeye değerdir.

PAZARLAR

Marakeş’te şehrin büyülü atmosferine dokunmanın en iyi bir diğer yolu da sokak pazarlarında dolaşmaktır. Yüzlerce çeşit meşhur Fas baharatlarının ve el işlemesi deri kokularının arasında size ikram edilen yerel çayların tadına bakarken, bu labirent gibi pazarlar sayesinde bir kez daha Fas’ın ve özellikle Marakeş’in büyülü dünyasına dalma şansı yakalayacaksınız.
Marakeş seyahatinizden dönerken valizinize eklemek istediğiniz bir şey olursa, Fas’ın dünyaca ünlü argan yağından edinmeyi sakın ihmal etmeyin. Genelde kozmetikte kullanılan argan yağı, Marakeşliler tarafından yemekte de kullanılıyor. Dünyaca ünlü bu yağın orijinali de sadece Fas’ta bulunuyor.




Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder