2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ÜNLÜ SEYYAHLAR VE KÂŞİFLER HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ

harita
Tarihte dünyayı adım adım, at sırtında veya deniz yoluyla dolaşan birçok gezgin olmuştur. Gerek ticaret amaçlı gerekse yeni yerler görmek ve keşfetmek sevdasıyla yapılmıştır bu yolculuklar. Bu seyahatlerin sonucunda varlığından o güne kadar haberdar olunmayan yeni kıtalar, yeni insanlar ve hayvan çeşitleri keşfedilmiş, yazılan seyahatnameler günümüze kadar ulaşmıştır.
Yerlerinde duramayan, ömrünün yarısından fazlasını yollarda geçiren ünlü kâşif ve seyyahlar bugünün gezginlerine ilham vermektedir. İşte dünyayı keşfetme arzusunu dizginleyemeyerek kendisini yollara vuran ve birçok ilki gerçekleştiren maceracı ruha sahip en ünlü gezginler..

AMERİGO VESPUCCİ

9 mart 1454’te İtalya’nın Floransa kentinde doğan Amerigo Vespucci 1499 yılında İspanya’da çıktığı ilk gezisinde ulaştığı Brezilya kıyılarının Hindistan olduğunu düşünüyordu fakat yeni bir kıtayı keşfettiğini bir sonraki gezisinde anlayacaktı.
14 Mayıs 1501 tarihinde ikinci keşif gezisine çıkan Vespucci bugünkü Rio de Jenerio ile karşılaştı ve Güney Amerika kıyıları boyunca ilerledi. Avrupa’ya yazdığı mektuplarda buraların Asya kıtasına benzemediğini yeni bir dünya ile karşı karşıya olduğunu yazmıştır. Genç yaşlarında haritalara olan hayranlığı Vespucci’yi Amerika’ya ismini veren bir kâşif yapmıştır.
amerigo_vespucci

KRİSTOF KOLOMB

Kristof Kolomb, 1451 yılında İtalya’nın Cenova kentinde dünyaya geldi. 14 yaşından itibaren deniz yoluyla çok sayıda ticaret gezilerine katıldı. 1492 yılında Uzakdoğu’yu hedeflediği ilk keşif gezisinde Bahamalar’da bulunan bir adaya ulaştı ve bu adaya san Salvador ismini verdi.
İkinci seferine 1493 yılında çıktı ve Karayip Denizi’ndeki adaları keşfetti. Bir sonraki keşif gezisini 1498 yılında gerçekleştiren Kolomb, Trinidad Tobago ve Granada ile karşılaştı.
Dördüncü ve son olarak Çin’e ulaşmak için çıktığı yolculukta Orta Amerika kıyılarında gezindi. Aslında Amerika kıtasını Amerigo Vespucci’den önce Kristof Kolomb keşfetmişti fakat, kendisini Asya kıtasında zannediyordu.
christopher_columbus

VASCO DE GAMA

Vasco de gama bir kaşifin oğluydu ve babasının izlerini takip etti. Portekiz’de dünyaya gelen ünlü kaşif ilk keşif yolculuğuna 1497 yılında Lizbon’dan başladı. Daha önce keşfedilmiş olan ümit burnunun çevresini dolaşarak atlas okyanusunu aştı ve Hindistan’a ulaştı. Hindistan’a ulaşan ilk kaşif olarak ün yapan Vasco de Gama baharat ticaretinde Portekiz egemenliğine yol açmıştır.
vasco_da_gama

İBN-İ BATTUTA

İbn-i Battuta 1304 yılında Magrib’te dünyaya gelmiş ve ömrünün büyük bir bölümünü yollarda geçirmiştir. Magrib’ten dünyayı dolaşmak için yola çıkan seyyah ilk gezisini sırasıyla Kahire, Mekke, Bağdat ve Tebriz şehirlerine yaptı. Daha sonra Hint Okyanusu üzerinden Doğu Afrika’yı dolaşan Battuta, tekrar geri dönerek Anadolu’ya geldi. Anadolu üzerinden Kırım’a kadar vardı. Konstantinopolis’e de uğrayan gezgin, bu sefer Hindistan’a gitmeyi kafaya koydu ama öncesinde Maldivler’e gitmeye karar verdi. Maldivler üzerinden Hindistan’a ulaştı fakat Çin onu çağırıyordu. Çin’e ulaştıktan sonra tekrar doğduğu topraklara geri döndü. Mağrib’e döndükten sonra yine yollara düştü ve Endülüs, Valencia ve Granada’yı da dolaştıktan sonra 30 yıl süren bu seyahatlerine son verdi. Yaptığı geziler boyunca gittiği ülkelerin coğrafyasını, yaşayışını ve folklörünü kaleme alan ünlü seyyahtan geriye İbn-i Battuta Seyahatnamesi adlı kitap kaldı.
kesif

MARCO POLO

Venedik doğumlu olan Marco Polo ilk yolculuğuna küçük yaşlarında babasıyla beraber çıkmıştır. Tüccar ve kâşif olan babasıyla Akdeniz ve Karadeniz’i dolaşmıştır. En önemli yolculuğunu ise babası ve amcasıyla beraber Kubilay Han’a mektup götürmek üzere Çin’e gerçekleştirmiştir. Uzun bir yolculuk sonucu Anadolu, Mezopotamya, İran, Türkistan, Pamir Dağları, Gobi Çölü’nü aşarak Çin’e varmıştır. Kubilay Han’ın emriyle 20 yıl boyunca doğu ülkelerini dolaşmış ve gittiği yerlerin yaşayışını ve kültürünü ‘’gördüklerimin sadece yarısını anlattım’’ dediği Marco Polo Seyahatleri kitabında kaleme almıştır.
marco_polo

EVLİYA ÇELEBİ

Yüzyılın ünlü seyyahı Evliya Çelebi, 1611 yılında Kütahya da dünyaya gelmiştir. Sarayda çok iyi şartlarda yaşarken gördüğü bir rüya üzerine ‘’Seyahat ya Resulullah’’ diyerek yollara düşmüştür. İstanbul’dan yola çıkarak Ermenistan’dan Bulgaristan’a, Transilvanya’dan Baltık Ülkeleri’ne Avusturya’dan Kudüs’e kadar birçok yeri 50 yıl boyunca dolaşmıştır. Gezi notları 10 ciltlik ‘’Seyahatname’’ adlı kitapta toplanmıştır.
EvliyaCelebiVeSeyahatleri

FERNİNAND MACELLAN

Tarihte Deniz ticaretinde önemli bir yeri olan Portekizlilerden olan Macellan 25 yaşındayken Hindistan’a ilk seyahatini gerçekleştirmiştir. Macellan boğazına ismini veren ünlü gezgin pasifik okyanusunun ismini de kendisi koymuştur. Dünyayı deniz yoluyla baştan başa dolaşan ilk kaşif unvanını almış olan macellan tüm meridyenleri geçmiştir. Gezileri boyunca birçok ilki gerçekleştirmiş, atlas okyanusuyla büyük okyanusu birleştiren ilk deniz yolculuğunu yapmıştır. Karada yeni insan ve hayvan türlerini, gökyüzünde yeni galaksilerin varlığını gözlemlemiştir.
ferdinand_macellan




Telefon : 0 224 225 43 43

 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder