2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

MUTLU KOSTA RİKA HAKKINDA BİLGİLER

costa-rika-genel
Kosta Rika’nın dünyanın en mutlu ülkelerinden biri olduğunu biliyor musunuz?
İnsan kendi içinde mutlu olunca çevresine de bunu yansıtmakta oldukça rahat davranıyor öyle değil mi? Peki onları mutlu eden sebep ne?
Ülkeyi daha yakından tanıyalım ve doğal hayatın Kosta Rikalı insanları nasıl gülümsettiğini biraz olsun anlayalım.
Kosta Rika, Orta Amerika’da yer alan bir Latin Amerika ülkesi. Adı zengin sahil anlamına gelen ülke vizesiz yurt dışı turlarına çıkmak isteyenler için ideal bir tercih. Çünkü ülkenin bize uyguladığı politikaya göre vize istenmemektedir. Ancak Amerika üzerinden uçmak istiyorsanız ya da 1 aydan fazla kalmayı tercih ediyorsanız vize almak zorunda kalabilirsiniz. Kosta Rika’da tatil harcamaları konusunda da çok zorlanmayacaksınız.
Gelelim bu hem çok pahalı olmayan hem vizesiz tatil yapabileceğiniz ülkenin size sunduğu güzelliklere.
Kosta Rika konum bakımından Nikaragua ve Panama’ya komşudur. Atlantik ve Pasifik okyanusuna kıyısı olan bu küçük ülke, plajlar açısından oldukça zengindir. Dilerseniz sörf yapın, dilerseniz güneşlenin her türlü isteğinize cevap verebilecek güzellikteki plajlara ulaşmakta zorlanmazsanız.

KOSTA RİKA’DA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER:

LA FORTUNA ŞELALESİ

Ülkenin La Fortuna bölgesinde yer alıyor. Şelaleye giden yol üzerinde pek çok tur şirketine rastlayabilirsiniz. Çevreyi yürüyerek dolaşmakta zorlananlar atlı turlar düzenleyen şirketlerden yararlanabilir. Şelale 70-75 mt yüksekliğinde ve büyüleyici güzellikte bir ormanın içinde yer alıyor. Şelalenin yakınında yer alan kaplıcalar yorgunluğunuzu atmak için değişik bir alternatif olabilir.
la-fortuna-selalesi

MANUAL ANTONİO ULUSAL PARKI

Ülke plajlarının dışında pek çok güzelliğe sahip. İlk olarak turunuza Manual Antonio Ulusal Park ile başlayabilirsiniz. Turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerler arasında olan bu parkta renkli papağanlardan rakunlara, capuchin maymunlarından üçayaklı miskinlere kadar pek çok hayvan ve bitkiye rastlayabilirsiniz. Ayrıca yürüyüş, rafting ve kuş gözlemciliği de yapılabilen bu doğal mekanda dolaşırken nefes kesen bir yaşama şahit olabilirsiniz.

CERRO CHATO

3500 yıl önce bir patlamayla oluşan krater gölün çevresi muhteşem yağmur ormanları ile çevrilidir. Uzun bir yürüyüş sonrası varacağınız bu eşsiz güzellikte yüzerek yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

TORTUGUERO

Kosta Rika’nın milli parklarından biri olan Tortuguero’da plajlara, gezinti yapabileceğiniz kanallara ve nesli tükenmekte olan yeşil kaplumbağaların koruma alanlarına rastlayabilirsiniz. Çevresi yağmur ormanları ile kaplı olduğundan bu park Kosta Rika’nın en çok yağış alan alanlarından bir tanesi sayılabilir. Neredeyse 300 farklı türde kuş ve 60’dan fazla memeli hayvana ev sahipliği yapan bu parkta vahşi yaşamı izlerken şaşırabilirsiniz. Çünkü burada daha önce hiç görmediğiniz sürüngenlerden amfibilere kadar pek çok farklı türde hayvanı görmeniz mümkün. Bu doğal parkı keşfe çıkmak ve kanallarda keyifli gezintiler yapmak için parkın çevresinde bulabileceğiniz rehberlerden yardım alabilirsiniz.
Tortuguero

ALTIN MÜZESİ

MS 500 Kolomb sonrasına ait eserleri barındıran altın müzesi iki alana bölünmüş. Girişte bulunan ilk alanda ülkenin tarihi ve sosyo kültürel açıdan geçirdiği aşamaları hakkında bilgiler bulunmakta. İkinci alanda ise eski döneme ait ülke büyüklerinin kullandığı muhteşem güzellikteki kişisel altın süsleme araçları ve inançlarını temsil ettiği düşünülen hayvan figürlerinden oluşan eserler bulunmaktadır.

MONTEVERDE BULUT ORMANI

Kosta Rika’nın simgesi halini alan bu orman diğer doğal parkların yanında en çok dikkat çeken alan sayılabilir. Çünkü koyu bir yeşillik içerisindeki puslu ormanda dolaşırken bulutları tutabileceğiniz hissine kapılabilirsiniz. Orman her yıl ziyarete gelen milyonlarca turist dışında bilim adamlarının da dikkatini çekiyor. Çünkü Montoverde Bulut Ormanı dünyanın eşsiz güzelliklerinden biri olmakla beraber bölgedeki yağış miktarı, sisler ve dağların eğimi gibi coğrafi açıdan da değerli. İçerisinde yer alan asma köprüde yürüyüş yapmak ise bambaşka bir deneyim!
monteverde-Bulut-Ormani

KOSTA RİKA ULUSAL MÜZESİ

Başkent San Jose de yer alan müze 1917 yılında inşa edilmiş ve askeri kışla olarak kullanılmış. Ancak 1948 yılındaki iç savaş sonrası 1950 yılında müze olarak kullanılmasına karar verilmiş. Müzede Kolomb öncesine ait taş tabloları, sömürge döneminden kalma jeolojik ve arkeolojik eserleri görebilirsiniz.

ULUSAL TİYATRO

1891 yılında inşa edilen tiyatro ülkenin en tarihi binalarından biri. Devlet tarafından kahve ihracatından kazanılan vergilerle yapılan tiyatro, neo klasik tarzda bir yapı. Altın plaka tavan ve duvar süslemeleri ile adeta bir mücevheratı anımsatan tiyatro, 19. Yüzyılda pek çok özel gösteriye sahne olmuş. Hala ülkenin en gözde sanat mekânı sayılan tiyatroda Ludwig Van Beethoven, Frederic Chopin ve Calderon de la Barca gibi ünlü isimlerin heykellerini de görebilirsiniz.
kosta-rika-ulusal-tiyatro

IGLESİA SAN BARTOLOME KİLİSESİ

Kosta Rika’nın tarihi merkezi sayılan Barva’da bulunan kilise 1568 yılında inşa edilmiş. Ancak pek çok tarihi eser gibi burası da deprem sonrası gördüğü hasar yüzünden 1867 yılında onarılmaya başlansa da 24 yıl sonra tamamlanabilmiştir. Eski mezarlıkların üzerine kurulduğu söylenen kilise Neo klasik tarzda inşa edilmiştir. Çatısı, sunakları ve duvarlarındaki süslemelerle dikkat çeken kilise aziz Bartholomew anısına adanmıştır.

MELEKLER BAZİLİKASI

Melekler bazilikası olarak da anılan bu yer ilginç bir efsaneye sahip. Küçük Cartagolu bir kızın siyah bir taşı keşfetmesi ve bu taşı eve götürmesinden sonra bir heykele dönüşmesi halk üzerinde bir inanca sebep oluyor. “La Negrita” adı verilen bu taşın iyileştirici bir güce sahip olduğuna inanılması kiliseyi halk tarafından değerli kılıyor.
1639 yılında sömürge dönemine ait bir mimari ile inşa edilen kilise, geçirdiği depremden sonra Bizans mimarisi ile tekrar restore edilerek 19. yüzyıl da yeniden ziyarete açılmış. Üzerinde bebek Hz. İsa’ yı taşıyan Meryem ananın küçük bir heykeli bulunan bazilikanın içerisinde savaşta ölen askerlerin isimlerini ve sahip oldukları madalyalarını da görebilirsiniz. Ayrıca kilise hala suyunda yıkanarak arınacaklarını ve tedavi olacaklarını düşünen ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor.
melekler-bazilikasi





Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder