2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

KEYİFLİ BİR PORTEKİZ SEYAHATİ İÇİN 7 AKTİVİTE

sintra-portekiz
Portekiz, en iyi korunmuş Ortaçağ şehirlerine sahip bir ülke. En önemli şehirlerinden biri aynı zamanda başkent olan Lizbon. Ülkeye yapacağınız ziyaretleri uzun yıllar unutulmayacak bir hale getirmek için Portekiz’in çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilebilecek 7 aktivite belirledik!

BİR ASTROLOG EDASIYLA YILDIZLARI GÖZLEMLEYİN

Alqueva Alentejo, dünyanın ilk ‘‘Starlight Tourism Destination’’ sertifikasına sahip bölgesi. Starlight Vakfı tarafından verilen ve UNESCO tarafından desteklenen bu sertifika Alqueva’nın gökyüzündeki yıldızları seyretmek için dünyanın en karakterize yerlerinden biri olduğu anlamına gelmektedir. Alentejo Gölü çevresi yıldız, takımyıldızları ve Samanyolu gibi uzak gökadaları görmek için harika bir yer. Göl çevresinde dürbün veya teleskop kiralayabilirsiniz. Kendinizi bu zevkten mahrum etmeyin!

ŞATOLAR ŞEHRİ SİNTRA’YI GÖRÜN

Sintra’ya Lizbon’dan 40 dakika süren bir tren yolculuğu sonucu ulaşabilirsiniz. Burası kendinizi peri masallarında hissedeceğiniz tepesi hep dumanlı bir şatolar şehri. 19. yüzyılda Avrupa romantik mimarisinin başkenti olan bu küçük şehir içerisinde benzersiz 3 saray bulunmaktadır. Bu saraylardan en önemlisi park alanıyla beraber Unesco tarafından koruma altında tutulan Pena Sarayı’dır.
sintra-portekiz-hakkinda

MAVİ KÖPEKBALIĞI İLE DALIŞ

Mavi köpekbalıklarıyla birlikte dalış yapabileceğiniz dünyada birkaç yer vardır. Azor adaları bunlardan bir tanesi. Portekiz’e bağlı olan Azor adaları, Atlas Okyanusu’nda bulunan bir adalar topluluğu. Dalış sporlarından hoşlananlar için olağanüstü fırsatlar sunan adalar, mavi köpekbalıklarını gözlemlemek için en ideal yerlerden bir tanesi.

ÇİKOLATA FABRİKASI

Portekiz’in en kuzey köşesinde bir liman kenti olan Viana do Castelo bölgesinin en havalı noktalarından biri Çikolata fabrikasıdır. 1900’lü yıllarda kurulan tarihi çikolata fabrikası bugün müze-otel olarak hizmet vermektedir. 18 odası farklı temalara sahip olan otelin duvarları akışkan çikolata şeklinde tasarlanmış. Ayrıca çikolata hakkında bilgi alabileceğiniz 5 interaktif odası bulunuyor.

HAMUR İŞLERİNDEN ÖRNEKLER TADIN

Evet, Portekizli futbolcu Ronaldo’nun yemek uğruna uçağı kaçırdığı Portekiz hamur işi tatlılarından bahsediyoruz. Tatlıya çok büyük bir ilgi var bu ülkede. 200’den fazla hamur işi tatlı çeşidi bulunması bunun açık bir göstergesi. Burada favori tatlı çeşidi ise milföy hamuru ve muhallebi benzeri bir kremadan yapılan Belem. Portekizlerin aşık olduğu bu tatlı türünü tadabileceğiniz en doğru adres Lizbon’un Rio Belem bölgesinde bulunan Pasteis de Belem. Bu işletmede formülü gizli tutulan Belem’in tanesi 1 Avro civarı.
belem-portekiz-tatli

DİNAZOR KASABASINI ZİYARET EDİN

Portekiz’in Lourinha kasabası dinazor fosilleri açısından çok zengin bir bölge. Adeta bir dinazor kasabası olan Lourinha’da yer alan birçok dükkanın adı ‘dino’ ile başlıyor. 7 bin nüfuslu bu kasabada hamur işleri satan bir dükkanın içerisinde bir köşede fosilleşmiş bir dinazor ayak kemiği görebilirsiniz. Kasabada ayrıca bir dinazor müzesi bulunuyor.

GRAFFİTİ GEZİNTİSİNE ÇIKIN

Lizbon, kentsel sanat eleştirmenleri tarafından sokak sanatları açısından dünyanın en iyi şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor. Lizbon sokaklarında terkedilmiş binaların üzerinde son derece detaylı graffiti örnekleri ve siyasi temalar görülebilir. Birbirinden renkli bu sokak sanatları şehirde büyük ilgi görmektedir. Bu nedenle Lizbon sokaklarında rehberli duvar resimleri turları düzenlenmektedir. Eğer duvar süslemelerini kendi başınıza keşfetmek isterseniz Galeria de Arte Urbana ile başlayıp arka sokaklardan Rossio Meydanı çevresindeki sokaklara ulaşabilir, birbirinden renkli fotoğraflarla geri dönebilirsiniz.
grafitti-lizbon




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder