2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

BUNLARI GÖRMEDEN DÖNEN PARİS’E GİTMİŞ SAYILMIYOR

Paris_genel
Dünyanın en romantik şehirlerinden biri olan Paris, çok sayıda görülmesi gereken önemli noktaya sahip. Oldukça büyük bir kent olan Paris’te geçireceğiniz zaman kısaysa, şehrin her yerini görmeniz neredeyse imkansız.
Hatta bazen tek bir noktanın keşfinin dahi 1 koca günü aldığını söylemek mümkün. Paris’e yapılacak kısa süreli tatiller için mutlaka görülmesi gereken yerler listesini sizler için hazırladık.
Buraları görmeden döneni Paris’e gitmiş saymıyorlar;

EYFEL KULESİ

Paris deyince dünyanın büyük bir bölümünün aklında bu efsane yapı canlanır. Eyfel Kulesi’nin Paris için ne denli önemli olduğunu buradan anlamak mümkündür. Bu yapı aynı zamanda dünyanın en çok ziyaret edilen ve en çok fotoğraf çekilen yapıları arasında da ilk sırlarda yer alıyor. 3 kattan oluşan kuleyi hem uzaktan seyretmek hem de herhangi bir katına çıkarak Paris’e yukarıdan bakmak mutlaka yapılması gerekenlerden.

LOUVRE MÜZESİ

Sadece Paris’in değil dünyanın en ünlü müzelerinden olan Louvre Müzesi’ni tamamen gezmek 1 koca günde dahi mümkün değildir. Buna rağmen Paris’e gidip Louvre Müzesi’ne uğramamak olmaz. Dünyaca ünlü bu müze, sadece Mona Lisa tablosunu görmek için dahi gezilebilir. Louvre Müzesi’ne daha fazla zaman ayırmak isteyenler mutlaka görmek istediği eserleri önceden belirleyerek hangi bölümlerde sergilendiğini öğrenmelidir.

NOTRE DAME KATEDRALİ

Paris’te Gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri olan Notre Dame Katedrali, sadece mimarisi ve ihtişamıyla değil konu olduğu çok sayıdaki eser nedeniyle de bilinmektedir. Bunlardan en ünlüsü dünyaca ünlü yazar Victor Hugo’nun Notre Dame’ın Kamburu eseridir. Yapı bu eserle dünya tarafından tanınsa da, günümüzde çoğu Hollywood yapımı yüksek bütçeli filmlerde kullanılmaktadır. Paris için oldukça önemli bir yapı olan Notre Dame Katedrali, her gün binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

AŞIKLAR KÖPRÜSÜ

Dünyanın en romantik şehirlerinden biri olan ve hatta bunların başında gelen Paris’in bu konudaki en önemli simgesi de Aşıklar Köprüsü’dür. Seine Nehri üzerinde yer alan bu köprü oldukça romantik bir atmosfere sahip olmakla birlikte ilginç bir aşk ritüeline de ev sahipliği yapıyor. Köprüyü ziyaret eden romantik çiftler, köprü üzerinde bulunan demir korkuluklara üzerinde isimleri yazan metal kilitleri takarak aşklarını bu romantik şehirde kilitlemiş oluyor. Çift olarak gidildiğinde eşsiz duygular yaşanmasına neden olabilen Aşıklar Köprü’sü, yalnız gidildiğinde biraz iç burkabiliyor.
Asiklar_koprusu

ŞANZELİZE CADDESİ

Paris’in en ünlü caddesi olan Şanzelize Caddesi, modern Paris hayatının görülebileceği en iyi noktadır. Muhteşem bir ışıklandırmaya sahip olan cadde, özellikle akşam saatlerinde görülmeye değerdir. Akşam saatlerinde bu muhteşem görüntüye sokak ressamlarının ve sokak sanatçılarının eserleri eşlik eder. Ayrıca bu cadde dünyaca ünlü Fransız markalarının mağazalarına ev sahipliği yapmaktadır. En iyi Fransız yemeklerinin tadılabileceği lüks restoranlar da bu cadde üzerinde yer almaktadır.

RESSAMLAR TEPESİ

Şehrin bir başka en önemli simgelerinden olan Ressamlar Tepesi, Paris’in bir moda başkenti olduğu gibi sanat başkenti de olduğunun göstergesidir. Onlarca sokak ressamının çalışmalarının izlenebileceği Ressamlar Tepesi, aynı zamanda Panoramik açıdan Paris’in görülebileceği en iyi noktalardan biri olma özelliği taşır. Bu tepeyi ziyaret ettiğinizde çok sayıda hediyelik eşya alma fırsatı da yakalamış olursunuz.




Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder