2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

SEYAHATTEN ÖNCE SON HAZIRLIKLAR TAMAM MI?

seyahatten_once_son_kontroller
Gündelik hayatın yoğun ve yorucu stresinden ayrılmak için yaptığımız en önemli aktivite olan tatiller, bir takım sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Gerek yurt içi gerekse yurt dışına yaptığımız seyahatlerin ortak özelliklerinden biri, asıl olan ikametimizden bir süreliğine de olsa uzaklaşıyor olmamız. Sorunsuz ve tam anlamıyla rahatlatan bir seyahat geçirmek için, ikametimizden ayrılırken hemen her ayrıntıyı düşünüp, her şeyi yoluna koymuş olmamız gerekiyor. Siz değerli okurlarımız için sorunsuz bir seyahat deneyimi yaşamak için seyahatten önce yapılması gereken son hazırlık ve kontrolleri derledik;
Özellikle yurt dışına yapılacak olan bir seyahatin en önemli unsuru pasaporttur. Seyahate çıkmadan önce pasaportun geçerlilik süresinin mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Bununla birlikte pasaportun kaybolması gibi bir duruma karşı önlem olarak pasaportun bir fotokopisini almak, alınabilecek en iyi önlemlerden biridir. Pasaportun yanı sıra oldukça önem arz eden diğer evraklar da mutlaka kopya edilmeli ve aslı ve kopyasının çantaya konulduğundan emin olunmalıdır. Acenteden alınan seyahat belgesi, sağlık sigortası diğer tüm evraklar bu kategoride değerlendirilebilir.

PARA KULLANIMINA DİKKAT!

Dikkatle üzerinde durulması gereken bir diğer konu da özellikle yurtdışı seyahatlerinde önceden alınması gereken bir önlem olarak gidilen ülkenin para birimine henüz ülkeye ayak basmadan sahip olmaktır. Mümkünse ülkenizden ayrılmadan gideceğiniz ülkenin para biriminden bir miktar yanınızda bulundurun. Böyle bir şansınız yok ise, yapılabilecek en doğru şey dünyanın hemen her yerinde geçerli para birimi olan Avro ve Amerikan Doları edinmektir. Ayrıca yurt dışında yapılacak harcamalarda kredi kartı kullanmak için de, kredi kartınızı yurtdışında kullanıma açtırmanız gerekiyor. Bankanızı arayarak bu işlemi yapmanız da eğer henüz yapmadıysanız son hazırlıklarınız arasında yer almalıdır.
seyahatten_once_son_kontroller (2)

İŞLERİNİZİ ÖNCEDEN HALLEDİN

İkametinizden uzak bir noktada özellikle yurtdışında geçireceğiniz bir tatil sizi ülkenizde yapmanız gereken işlerden bir süreliğine alıkoyacaktır. Hali hazırda tüm bu streslerden kurtulmak için planladığınız bu tatilde aklınıza takılabilecek birçok şeyi gitmeden haletmeniz kafanızın tamamen rahat olmasını ve tamamen tatilden keyif almaya odaklanmanızı sağlayacaktır. Bu noktada tatilde olacağınız tarih aralığında ödenmesi gereken herhangi bir fatura vs gibi şeyler varsa, bunları öncen halletmek hem ödemelerin aksamamasını hem de içinizin rahat olmasını sağlayacaktır.
Seyahatten önce yapılması gereken son hazırlıkların en önemli parçalarından bir diğeri de, tatil boyunca uzağında olacağınız evinizin güvenliğini sağlamaktır. Herhangi bir hırsızlık vakasıyla karşılaşmamak adına güvendiğiniz bir komşunuza anahtar teslim etmeniz en güveli yoldur. Bunu evde beslediğiniz küçük dostlarınızın bakımı ve bitkilerinizin ihtiyacı için rica ederseniz, evinizin düzenli olarak kontrol edilmesini sağlamış olursunuz. Ev konusunda başka bir ayrıntı da, evden ayrılmadan önce doğalgaz ve su gibi bağlantıların güvenli şekilde kontrol edilip kapatılmasıdır.
Son olarak tatil boyunca rahat olmanızı sağlayacak kıyafetlerin tamamını valizinize koyduğunuzdan da emin olduktan sonra sorunsuz bir seyahate başlayabilirsiniz. Tabi ki, yurt içi uçuluşlarda bir, yurt dışı uçuşlarda en az 2 saat önceden havalimanında bulunmanız gerektiğini unutmadan.
İyi Seyahatler!



Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder