2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Avrupa'nın Göbeğinde Küçük Bir Ülke



Dünyanın En Küçük İkinci Bağımsız Devleti: Monaco

Akdeniz'e kıyısı olan en küçük devlet olan Monaco ; zenginleri , sosyetesi ve kumarhaneleriyle ün salmıştır. Nüfusu 36.000 olan ülkede 25.000 kişi Monte Carlo semtinde yaşamaktadır.Bu semt  Monaco'nun en kalabalık ve meşhur semtidir.


Zenginlik ve Lüksün Başkenti : Monte Carlo

Kumar merkezi Monte Carlo; Monaco Prensliğinin nüfus bakımından en yoğun olduğu bölgesidir.  .Bu ufak bölge Monaco Prensliği'nin dört büyük yerleşim biriminden biri olması ile beraber Deniz Alpleri'nin eteklerinde yer alır.Yüz ölçümünün bu denli dar olmasına rağmen şehirde büyük bir stadyum ve devasa bir yat limanı yer alır.Şehirde havalimanı olmamasına karşın heliport bulunmaktadır.Diğer Avrupa ülkeleri ile demiryolu ile bağlantılı olduğu için ulaşım sıkıntısı yaşamazsınız.
Gece hayatı ve kumarhanelerin yoğun olduğu şehirde fiyatların yüksek bütçelere hitap ettiğini söylememiz gerek.Yine de bütçe dostu yerler bulmak mümkün.


Şehirde Ne Yapılabilir ?

Monte Carlo'da yapacak bir şey bulmak o kadar da zor değil. Eğer futbol tutkunuysanız Stade Louis II'de AS Monac FC'nin maçlarını izleyebilirsiniz. F1 organizasyonuna prestij katan Monaco Grand Prix de ilkbaharın sonunda yarış tutkunlarıyla buluşmakta.Tabi ki kumarhanelerin yoğun olduğu bölgede kumar oynayabilir veya barlarda müzik dinleyip eğlenebilirsiniz. Yelken tutkunuysanız marinalarda canlı tekne şovlarını izlemenizi tavsiye ederiz.
Eğer farklı kültürleri tanımak istiyorsanız  Monaco-Ville'deki Prenslik Sarayı'nı ziyaret edebilirsiniz. Monaco tarihinin belgelerini barındıran ve Napoleon devrinden kalan tarihi eserlerin bulunduğu Napoleon Müzesi de görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.


Monaco'ya Nasıl Gidilir?

Dediğimiz gibi Monaco'da havalimanı yok.Ancak endişelenmeyin İstanbul'dan Nice'e uçtuktan sonra birkaç dakikada bir kalkan trenlerle kısa bir süre yolculuk yaparak Monaco'ya ulaşmak mümkün.


Yeni yerleri keşfetmeniz dileğiyle..



Perisos Turizm Seyahat Acentası


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder