2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

TANRILARIN ADASI JEJU’DA BALAYI

jeju-adasi-genel
Yaz aylarının gelmesiyle düğün sezonu da açıldı. Çiftler için düğünün en güzel ve en eğlenceli tarafının hemen sonrasındaki balayı olduğu kaçınılmaz bir gerçek.
Ancak unutmayın ki balayı içinde barındırdığı ince ayrıntılardan dolayı en az düğün kadar hazırlık istiyor. Ayrıca bu tatilin uzun yıllar anlatılacak anılar içereceğini de düşünürsek; seçeceğiniz yer ve kalacağınız mekânın ne kadar önem taşıdığını bir kez daha hatırlamış oluruz.
Ülkemizde balayı için pek çok güzel tatil yeri bulunsa da son zamanlarda oldukça etkilendiğimiz küçük buzul çağı bizi içinde deniz ve güneşin yer aldığı tatil hayalinden uzaklaştırıyor. Bu sebeple rotamızı başka bir ülkeye çeviriyoruz. Güney Kore’de yer alan Jeju adası size tavsiye edebileceğimiz en güzel noktalardan biri…

”NEDEN JEJU?” DEDİĞİNİZİ DUYAR GİBİYİZ. BUYURUN CEVABIMIZ!

Koreliler tarafından “Tanrıların Adası” olarak anılan Jeju, Güney Kore’nin güney kıyılarında yer alıyor. Kendi halkı tarafından da sıklıkla tercih edilen ada, yabancı turistler için de popüler bir yer halini almış. Hallasan Dağı’nın volkanik patlamaları sonucu oluşan adanın; el değmemiş ormanları ve eşsiz doğa güzelliği Jeju’ya dünyanın 7 yeni harikasından biri olma özelliği veriyor.
Ayrıca adanın çevresini saran kayalar, adeta bir heykeltıraşın elinden çıkmış eserler kadar dikkat çekiyor. Jeju’nun mükemmel plajlarında denizin ve güneşin tadını çıkarmanın dışında yapılacak pek çok alternatif ve görülmesi gereken oldukça ilginç yerler bulabilirsiniz.
Bunların en başında Cheonjiyeon şelaleleri yer alıyor. Çevresinde hayvanların ve bitkilerin özgürce yaşayabildiği yer olarak bilinen bu şelale, 22 metre yüksekliğindedir. Altında bulunan küçük gölette Kio adı verilen renkli balıkları görebilirsiniz. Muhteşem güzellikteki bu doğa harikasına ulaşmak için bir patikayı yürümek zorundasınız. Patikanın girişinde Kore’nin geleneğini yansıtan ”Sal” objesi, yolun devamında ise eskiden sağlık ve başarı için totem yarattığı düşünülen üst üste dizilmiş taşlar bulunuyor. Gündüzü kadar gecesinden de zevk alacağınız şelale gece ziyaretçileri için özenle aydınlatılmış.
Cheonjiyeon-selaleleri
Turunuza Manjanggul Mağarası ile devam edebilirsiniz. Şehir merkezinden kalkan otobüslerle ulaşabileceğiniz bu mağara, Unesco’nun dünya mirası listesinde de yer almakla beraber dünyada bulunun en iyi lav tünellerinden biri sayılıyor. İçerisinde doğal yollarla oluşan sarkıtlar ve taş sütunları görebileceğiniz mağarada yarasalara da rastlamanız mümkün. Volkanik patlamalardan oluşan Jeju için aslında tehlike arz eden bir doğa olayının müthiş bir görsele dönüşmüş hali de diyebiliriz.
Üçüncü durağınız Seongsan Ilchulbong tepesi olmalı. Çünkü tam bir doğa harikası sayılan tepenin yaklaşık 100.000 bin yıl önce gerçekleşen patlama sonucunda denizin altından yükseldiği biliniyor. Üzerinde yer alan sivri uçlu kayalar yüzünden dev bir tacı andıran bu yer, aynı zamanda 600 metre çapında bir krater. Binicilik ve yürüyüş için de ideal bir alan olan bu yemyeşil tepe bahar aylarında sarı renkli kolza çiçekleri ile eşsiz bir görünüme bürünüyor. Tepeden adanın müthiş güzellikteki manzarasını seyrederken buraya bir kere daha gelmek için kendinize söz verebilirsiniz.
Adada diğer görülmesi gereken mekânlar arasında; pek çok efsanevi hikâyeye sahip olan Yongduam kayası, aslında doğal bir anıt sayılmasına rağmen, şimdilerde tapınak görevi üstlenen Sanbanggulsa, denizcilik turizminin en popüler alanı Udo Maritime Park ve çevresi akağaç, manolya, kırmızı diken gibi yaprak dökmeyen ağaçlarla süslü, doğal bir krater olan Sangumburi de yer almalıdır.
Bunun dışında pek çok ülkeye ait eserlerin minyatür olarak sergilendiği Theme Park, kadın dalgıçlara adanmış Haenyeo Müzesi, Jeju Barış Parkı ve kültürel bir alan olarak bilinen; içinde farklı dönemlere ait oyuncaklar, Teddy ayıcıkları, Leonardo Da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği ve Mona Lisa” gibi tablolara ev sahipliği yapan Teddy Müzesi’ni de gezebilirsiniz.
Uzun lafın kısası muhteşem manzarası, sıcakkanlı insanları ve eşsiz güzelliği ile Jeju Adası unutulmaz bir balayı için mükemmel bir seçim!
jeju-adasi-hakkinda
Diğer Önemli Bilgiler:
Jeju’da Yemek
Restoranlar genellikle merkezde ve mağaraların yakınlarında bulunuyor. Soya ile tatlandırılmış geleneksel Kore yemeklerin yanında Meksika, Hindistan ve Pakistan mutfaklarını da bulabileceğiniz ada değişik yemek kültürlerini barındıran bir zenginliğe sahip. Donato’s, GwangWon, BolduYaji, Jeju Bossam, Haenyeo, Rajmahal Indian, Bağdat Cafe ve Samda Jeon adanın en iyi restoranları arasında yer alıyor.
Jejuda Ulaşım
Görmek isteyebileceğiniz her yere otobüs ve troleybüs ile gidebileceğiniz gibi trafiği oldukça az olan adada eğer hava şartları uygunsa motosiklet ve bisiklet kiralayarak da gezebilmeniz mümkün.
Jejuda İklim
Sıcak ve ılıman bir iklime sahip olan ada da zaman zaman yağış görülmekte. Buna bağlı olarak kıyafet seçerken yanınızda yağmurluk bulundurmanız tavsiye edilir.
Jejuda Para Birimi
Ülkede para birimi Won’dur. Gitmeden önce temin etmeniz tavsiye edilir.
Jejuda Saat Farkı
Türkiye Güney Kore’den 6 saat geridedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder