2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

14 ADIMDA BURSA

1. Uludağ

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-uludag
Uludağ, 1963 yılında hizmete başlayan Türkiye’nin ilk teleferiği, dördüncü büyük kent olan Bursa’da olması nedeni ile dağ ve kış turizminin merkezi olmuştur. Ayrıca Türkiye’nin en büyük kayak merkezidir. Yol koşullarının uygunluğu, uzun süre (Ekim-Nisan arası) kar olması ve eşsiz manzarası buraya bol bol turist çekmektedir.

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-uludag-2


2. Bursa Ulu Camii

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-ulu-camii
Çok ayaklı cami mimarisinin en klasik örneği sayılan Bursa Ulu Camii, zaviye olarak yapılmasına rağmen sonradan cami olarak kullanılmıştır. I.Bayezid tarafından 1396-1400 yılları arasında yaptırılmıştır. Dikdörtgen planlı camii toplam 5000 metrekare boyutlarında olup 20 kubbe ile örtülüdür. Sekizgen kasnaklara oturan kubbeler mihrap duvarına dik beş sıra halinde dizilmiştir. Türk İslam dünyasının en eski camiilerinden birisi olan Ulu Camii’nin minberinin giriş kapısının üstündeki kitabede altın yaldızla Osmanlıca olarak, ‘Yıldırım Beyazıt Han tarafından hicri 804 (miladi 1399) yılında yaptırılmıştır’ ibaresi yer alıyor. Ulu Camii, Bursa’nın kent merkezindedir.

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-ulu-camii-gece


3. Bursa Botanik Parkı

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-botanik-parki
Bursa Botanik Parkı, İzmir-İstanbul yolu üzerinde Bursa Hayvanat Bahçesi’nin bitişiğinde kurulmuş 400 dönümlük parktır. 1998’den beri 1. derece doğal sit alanıdır. 150 tür ağaç, 27 çeşit gül, 76 tür çalı, 20 tür örtücü bitki bulunur. Bitkisel araştırma ve bilimsel çalışmalara açık bir parktır. Park içinde spor için koşu yolları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kültür fizik aletleri, masa tenisi alanları ve bir otomobil pisti bulunuyor, ayrıca parkta bisiklet kiralamak da mümkün. Botanik Park’a girişler, ücretsizdir.

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-botanik-parki-2


4. Koza Han

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-koza-han-kis
Bursa’da Ulu Cami ile Orhan Cami arasında olan Koza Han, 1491’de II.Bayezid tarafından mimar Abdül ula bin Pulat Şah’a İstanbul’daki eserlerine vakıf olarak yapılmıştır. Koza Han eskiden ipek böceği kozalarının satışının yapıldığı bir yerdi. Geniş, dikdörtgen bir avlunun çevresinde iki katlı olan Koza Han; 95 odalıdır, tam ortasında küçük bir mescit ve mescidin altında bir şadırvan vardır. Koza Han hâlâ Bursa ekonomisine ipekçilik alanında katkılarını sürdürmektedir. Üst katında ipek ürünlerini satan dükkânlar, alt katında da kafeteryalar vardır.

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-koza-han-yaz


5. İznik Gölü

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-iznik-golu-2
Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise beşinci büyük doğal gölü olan İznik Gölü, tektonik bir tatlı su gölüdür. Gölün batı tarafında, Türkiye’nin en geniş ve en güzel piknik alanları bulunmaktadır. Bir tarafı çamlık diğer yanı tertemiz gölü, Türkiye’nin her yerinden binlerce yerli turisti kendisine çeker. Günü birlik dinlenme alanları dışında çadır turizmine de açıktır. Burada birçok sosyal tesis de bulunur.

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-iznik-golu


6. Cumalıkızık Köyü

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-cumalikizik-koyu-evleri
Bir vakıf köyü olarak kurulan köyde, tarihi doku çok iyi korunmuştur ve Osmanlı döneminin kırsal kesim mimari örnekleri günümüze ulaşmayı başarmıştır. Bu özelliği nedeniyle çok ilgi çeken ve ziyaret edilen bir yerleşim yeri olmuştur. Sık sık tarihsel filmlere mekan olmaktadır. Köyün camisi, caminin yanındaki Zekiye Hatun Çeşmesi ve tek kubbeli hamamı Osmanlı devrinden kalmadır.

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-cumalikizik-koyu


7. Saltanat Kapısı

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-saltanat-kapisi
Bursa’nın tarihi semti Tophane’de bulunan ve Osmanlı’nın Bursa’ya giriş yaptığı kapı olan Saltanat Kapısı’nda her cuma günü çalan mehter marşlarıyla ve ışık gösterileriyle kendinizi Osmanlı Dönemi’nde hissedebilirsiniz.:)


8. Suuçtu Şelalesi

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-suuctu-selalesi
Suuçtu Şelalesi, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine 18 km uzaklıkta bulunan ve 38 metre yükseklikten dökülen şelaledir. Kayın, meşe ve çam ağaçlarının gölgesinde serin bir dinlenme alanı olan bu alan, etrafındaki ahşap piknik masaları ve ocakları sayesinde piknikçilerin çok rağbet ettiği doğayla iç içe bir piknik bölgesidir.

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-suuctu-selalesi-2


9. Yeşil Türbe

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-yesil-turbe
Sultan Mehmet Çelebi tarafından 1421 yılında yaptırılan Yeşil Türbe’nin mimarı, Hacı İvaz Paşa’dır. Bursa’nın sembolü haline gelen Yeşil Türbe, şehrin her yerinden görülebilecek bir konuma sahiptir. I.Mehmet Çelebi sağlığında türbeyi yaptırmış, 40 gün sonra da vefat etmiştir. Dış duvarlar turkuaz çinilerle kaplı ve türbenin içi, sandukalar, mihrap, duvarlar, cümle kapısı ile cephe kaplamaları da çiniden yapılmıştır. Kıbleye bakan mihrabı bir sanat eseridir.

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-yesil-turbe-2


10. Tophane

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-tophane-saat-kulesi
Bursa’yı en güzel gören yerlerden birisi olan Tophane, girişindeki Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleriyle tarih kokan yerdir. Kule 6 katlı olup 65 metre uzunluğunda ve 4,65 metre enindedir. Tepesinde ise her biri bir tarafa bakacak biçimde 4 adet saatle planlanmıştır. Bursa Belediyesi tarafından yangın gözetleme amacıyla da kullanılmaktadır.

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-tophane-saat-kulesi-gece


11. Irgandı Köprüsü

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-irgandi-koprusu
Irgandı Köprüsü, Bursa’da zanaatçıların geleneksel el sanatlarını icra ettiği köprüdür. 1442 yılında Irgandılı Ali’nin oğlu Hacı Muslihiddin tarafından yapılmıştır. Kurtuluş Savaşı’nda Yunan ordusu tarafından bombalanan Irgandı Köprüsü, 2004 yılında Osmangazi Belediyesi tarafından yenilendi ve kullanıma açıldı.

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-irgandi-koprusu-2


12. Muradiye Külliyesi

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-muradiye-medresesi
Muradiye Külliyesi, Bursa’da Osmanlı sultanları tarafından yaptırılan son külliyedir. Sultan II.Murad tarafından 1425-1426 yılları arasında yaptırılmıştır. Camii, medrese, hamam, darüşşifa ve türbeden oluşan Muradiye Külliyesi’ne Fatih Sultan Mehmed, II. Bayezid ve Kanuni Sultan Süleyman dönemlerinde yapıldığı bilinen türbeler de eklenmiştir.
Ölüm ile yaşamı, rüya ile hakikati, hüzün ile huzuru bir arada hissedebileceğiniz, tarih kokan bu mistik mekanın bahçesinde yer alan çınarların gölgesinde, çiçekler arasında, bedenen ve ruhen dinlenebilirsiniz.

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-muradiye-medresesi-2


13. 17. Yüzyıl Osmanlı Evi Müzesi

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-osmanli-evi-muzesi
İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmed’in doğduğu ev olarak bilinen ve günümüzde müze olarak kullanılan iki katlı ev; plan ve süslemeleri bakımından 17. yüzyıl özelliklerini taşımakta olup, Bursa’da hâlâ ayakta kalan en eski evlerden bir tanesi ve en güzel olanıdır. Bahçeye açılan eyvanlı bir sofa ve iki odadan oluşan planda alt kat odaları alçak tavanlı kışlık odalardır. Üst katta “baş oda” diye adlandırılan odada, kalem işi bitki ve çiçek motifleriyle süslenen ahşap dolap, geometrik desenli ahşap tavan ve altıgen tavan göbeği zarif görünüşleri ile 17. yüzyıl süslemelerinin güzel ve karakteristik özelliklerini yansıtmaktadırlar. Bursalı ustalar tarafından yapılan Osmanlı Evi Müzesi, pazartesi hariç her gün ziyarete açıktır.


14. Türk İslam Eserleri Müzesi

bursada-gezilmesi-gereken-yerler-turk-islam-eserleri-muzesi

Çelebi Sultan Mehmet’in 1419 yılında, Yeşil Türbe’nin binalarından biri olarak cami, imaret, türbe ve han ile birlikte inşa ettirdiği Yeşil Medrese, günümüzde Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılmaktadır. 1930-1972 yılları arasında Bura Arkeoloji Müzesi’ne ev sahipliği yapan ve bir müze özelliğinde olan bina 1975 yılından itibaren Türk İslam Eserleri Müzesi olarak ziyarete açılmıştır. Tarihi medresede 12. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan maden, seramik, ahşap, işleme, silah, el yazması kitaplar, sikke, kitabeler ve mezar taşları ile etnografik malzemeler sergilenmektedir.














Telefon : 0 224 225 43 43
Gsm : 0 534 835 86 85
Faks : 0 224 225 43 53
e-mail : info@perisos.com.tr  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder