2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Tayland Tatiline Çıkmak İçin En İyi 9 Neden

Uzakdoğu’nun egzotik ülkesi Tayland, balayı denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri. Onu, bu kadar ünlü yapan en önemli sebeplerin başında tertemiz denizi, romantizm kokan bembeyaz kumsalları gelse de, aslına bakarsanız Tayland tatiline çıkmak için pek çok sebep var. Bulunduğunuz yerden çok uzaklara gidip; egzotik bir ülkenin romantik, huzurlu, keyifli ve eğlenceli atmosferinde unutamayacağınız bir tatil için kolları sıvamanın vakti geldi diyorsanız, yazımızı okuduktan sonra harekete geçin.
1)Vize derdi yok.
tayland-tatili
Tayland, her ne kadar bizlere çok uzak bir ülke olsa da, öyle vize derdiyle uğraşmadan sadece pasaportunuzla giriş yapabilme kolaylığı sunuyor. Bu yüzden vizesiz yurt dışı turları denildiğinde en çok ilgi gören nokta oluyor. Önce uçak bileti alınır, sonrasında ver elini Tayland tatili. Biletlerinizi erkenden almayı unutmayın. Uzak bir ülke olduğu için biletler öyle her zaman uygun fiyatlı olmaz. 
2)Türkiye’de kış mevsimi yaşanırken Tayland’da sıcak havaların tadını çıkarabilirsiniz.
tayland-tatili-2
Yaz mevsimine bayılanlardan, her daim tepede güneş görmek isteyenlerden biriyseniz ülkemizde kış yaşanırken, yağmurdu, çamurdu dertlerinden kurtulmak istediğinizde Tayland turlarına katılarak sımsıcak bir iklime doğru koşabilirsiniz.
3)Tayland’da doğanın hâkimi sizsiniz.
talyand-tatili-3
Evet öyle. Gözlerinizin gördüğü tek şey, uçsuz bucaksız bir deniz manzarası ve yemyeşil alanlarla çevrili köşeler. Şunu söyleyebiliriz ki, doğanın en cömert yüzü Tayland’da saklı. Bu doğanın içinde yaşayan vahşi hayvanların sayısı oldukça fazla. Tayland halkı bu durumu bir tık daha avantaja çevirmiş ve vahşi hayvanları evcilleştirme çalışmalarını hiç bırakmamış. Filin üzerinde doğaya kucak açmak ya da minik kaplanlara dokunmak için en doğru yer Tayland olunca, doğanın hakimi olmamak elde değil.
4)Kumsalları ve plajlarından romantizm akıyor.
tayland-tatili-4
Tayland, masmavi denizi ve şaşırtıcı güzellikteki adalarıyla buram buram romantizm kokuyor. Pek çok kişinin balayı için tercih ettiği bir yer olmasının en önemli sebepleri de bembeyaz kumsalları ve suyun içini gösteren denizi. Üstelik manzaraya eşlik eden dik kayalar ve kıyıdaki palmiye ağaçları bu egzotik resmi tamamlıyor. Tayland turlarıyla güzel bir balayı veya romantik bir tatil geçirebilirsiniz.
5) Tayland geceleri hareketli geçiyor.
Tayland, gündüz saatlerinde verdiği huzuru, akşam olunca bar ve gece kulüpleriyle eğlenceli anlara bırakmasını bilen bir ülke. Burada önemli olan nereye gideceğinizi iyi kestirmeniz. Özellikle Bangkok ve Pattaya, eğlenmek için en iyi iki adres. Eğer konaklamanızı bu iki şehirde yaparsanız güneş battığı andan itibaren mevcut barlara ve gece kulüplerine kolayca ulaşabilirsiniz.
6)Alışveriş için seçenek çok.
tayland-tatili-5
Sadece doğasıyla değil, aynı zamanda alışveriş seçenekleriyle de bir cennet. Alışveriş merkezleri ise Phuket, Pattaya ve Bangkok’ta yoğun. Küçük hediyelik eşyalar için yerel pazarları tercih edebilirsiniz. Tayland’da alışveriş yaparken alınması gereken ilk ürünler Thai ipeğiyle yapılan giysiler, antikalar ve el yapımı yün giyecekler olmalı. Ayrıca dünyaca ünlü markalara ait sahte ürünler satan yerler de var. Mesela Bangkok’taki Patpong gece pazarı. Bu pazarda yoğunlukla ünlü saat ve çanta markalarının sahteleri satılıyor. Elektronik ürünlere ilginiz varsa, yine Bangkok’taki Pantip Plaza’da satılan elektronik eşyalara bir göz atabilirsiniz. Bu arada ülke değerli taşlarıyla da ünlü. Olur da değerli bir taş satın almak isterseniz dikkatli olun çünkü ülkede değerli taş diye hiçbir değeri olmayan taşları satmaya çalışanlar olabiliyor.
7)Dünyanın en iyi dalış noktalarından biri.
tayland-tatili-6
Hatta ilk 10’da. Yüzerken bile denizin dibini görebiliyorken dalış yapmadan olmaz. Peki ilk tercih edilmesi gereken dalış noktaları nerede? Phuket, Pattaya, Koh Lanta Adaları ve Koh Phi Phi, su altı zenginliğiyle dalış için en çok tercih edilen noktalar.
8)Tayland’da ulaşım beklemediğiniz kadar rahat.
tayland-tatili-7
Taksiler, Tayland’da çok az kullanılıyor olsa da, ülkede şehir içi ulaşımı oldukça kolay. Tuk Tuk adı verilen motor taksilerle dilediğiniz yere kolaylıkla gidebilirsiniz. Tuk Tuk’la yolculuk yaptığınız sırada inmek isterseniz araca sert bir şekilde tak tak diye vurmanız yeterli. Eğer gece vakti bir bara gidip eğlenmek isterseniz taksiye ücretsiz biniyorsunuz. Yani durum şu, gideceğiniz mekânın işletmecileri taksi paranızı ödüyor. Dönüş ise size ait.
9)Dünyanın en büyük Buda heykelini görmeden asla!
tayland-tatili-8
Tayland tatili denildiğinde sadece kumsallar, tertemiz adalar aklınıza gelmesin. Ülke, Buda heykelleriyle de oldukça ünlü. Üstelik som altınla yapılmış dünyanın en büyük Buda heykeli yine Tayland’da.
Bonus: Tayland mutfağı, sandığınız gibi değil.
tayland-tatili-9
Evet, Thai mutfağı denildiğinde aklımıza böcekle yapılan yemekler gelebilir fakat bu mutfakta bizlerin de yiyebileceği sayısız yemek var. Bol bol tropik meyve ve baharatların sık sık kullanıldığı yiyecekler bulmak da mümkün. Hindistan cevizli pilav, pirinç eriştesi ve deniz ürünleriyle yapılan envai çeşit yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Hatta gitmişken kızarmış muzların da tadına bakın deriz. Tayland’a gitmek için en iyi sebepler arasındaki Thai mutfağı, size bildiğiniz birçok lezzeti farklı tatlarla sunacak.




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder