2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Bozcaada’da Tatil Yapmak İçin En İyi 8 Neden



BOZCAADA ile ilgili görsel sonucu
Bozcaada, ilk gidildiğinde insanı hayal kırıklığına uğratır gibi olur. Ne zaman ki Bozcaada’yı sokak sokak gezmeye başlarsınız, işte o zaman şaşırtır karşınıza çıkardığı güzellikleriyle. Şarap fabrikaları, renkli çiçeklerle süslenmiş evlerin balkonları, tertemiz koylar ve tüm bunların üstüne harika bir tarih… Hepsini gördükçe tüm hayal kırıklığınızın yerini bir heyecan alıverir. Bu aralar Bozcaada’ya gideyim de neden gideyim, neler yapabilirim, eğlenir miyim, dinlenir miyim diye kendi kendinizi yiyor ve harekete geçemiyorsanız, Bozcaada’da tatil yapmak için en güzel 8 nedene bir göz atın deriz. Sonraki ilk işiniz bavulları hazırlayıp, yola koyulmak olsun. 
1) Arnavut kaldırımlı Rum Mahallesi’nde gezintiye çıkmak için…
Yazının başında da anlattığım gibi, Bozcaada şöyle bir uzaktan bakıldığında hiçbir özelliği yokmuş gibi durur. Ama bu güzel adanın kalbinizi çalacak ilk noktası büyük ihtimalle Rum Mahallesi olacak. Bozcaada Rum Mahallesi, Arnavut kaldırımları, dar sokakları ve ara ara sokaklara atılmış mavi sandalyeleri ile adayı kısaca özetler size. Adından da anlaşılacağı gibi eskiden Rumların yaşadığı bir noktaydı. Bundan dolayı evlerin geneli Rum mimarisini yansıtır. Rum Mahallesi; fotoğraf çekmek, küçük restoranlarda bir şeyler atıştırmak için de oldukça ideal.
2) Bozcaada şaraplarının tadına bakmak için…
Bozcaada’ya gelip de meşhur Bozcaada şaraplarının tadına bakmadan gidilmez. Sonuçta Bozcaada demek şarap demek bir yerde.  Peki ilk şans hangi şaraplara verilmeli? Bizim önerimiz, vasilaki ve kuntra şaraplarınızı denemeniz yönünde. Karalahna şarabı da oldukça lezzetlidir.
3) Kavala kurabiyesinden mutlaka denenmeli…
Bozcaada tatilinizde rotanızı Çiçek Pastanesi’ne çevirin ve kavala kurabiyelerinin tadına bakın. Damla sakızlı ve bademli kurabiyeler adayla özdeşleşmiş tatlar arasında. Hazır siz denerken, tatil dönüşü sevdiklerinize de almayı unutmayın.
4) Akvaryum Koyu’nun turkuaz sularında dinlenmek için…
Bozcaada çevresindeki tek koy Akvaryum Koyu değil tabii ki ama en güzel koy olduğunu söyleyebilirim. Kuzey Ege turlarının en çok tercih edilen noktası olması da yaz sezonunda Akvaryum’un kalabalık olmasını etkiliyor. Koyun bir diğer ismi Mermer Burnu. Su altı zenginliğini görmek için koya giderken yanınıza şnorkel ve gözlük almayı unutmayın deriz.
5) Ayazma Plajı’nın altın sarısı kumlarında güneşin tadını çıkarmak için…
Bozcaada Ayazma Plajı, şüphesiz ki tatilin en keyifli zamanlarını geçireceğiniz bir nokta. Altın sarısı kumlarına söyleyecek söz yok. Maviden turkuaza dönen sularda tüm yılın yorgunluğunu serin sulara bırakacağınız plajda şezlong ve şemsiye kiralayarak günün büyük bölümlerini değerlendirebilirsiniz.
6) Polente Feneri’nin manzarasına karşı şarap içmek için…
Bozcaada’da tatil yapmak için en iyi nedenlerden biri Polente Feneri’nin manzarasına karşı şarap içmek. Zaten en başta da Bozcaada şaraplarının ününden bahsettik. Gün batmadan önce küçük bir sepet hazırlayın ve şaraplarınız ile kadehlerinizi yerleştirin sepete. Gün batımında Polente Feneri’nin manzarasına karşı oturarak şarap yudumlamanın keyfini çıkarın. Bahsettiğimiz nokta aynı zamanda Bozcaada’nın en romantik yerlerinden biri. Bozcaada Otellerinin hangisinde kalırsanız kalın, Polente Feneri’nin bulunduğu noktaya mutlaka uğrayın.
7) Tekne turlarıyla ada çevresindeki koyları keşfetmek için…
Bozcaada’da tatil yaparken bölgenin en popüler aktivitesi olan tekne turlarına mutlaka katılın. Adayı bir kez de denizden seyredeceğiniz turlar genellikle sabah 11:00  gibi yola çıkıyor. Tur esnasında çevre koylar ve gizli kalmış güzelliklere çevriliyor rota. Çoğu tekne turu öğle yemeğini de fiyatlara dahil ediyor. Kısaca Bozcaada’ya gitmek için pek çok sebepten biri de tekne turları oluyor.
8) Ege’nin en önemli dalış noktalarından biri olduğu için…
Bozcaada, dalış denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri. Tatiliniz sırasında bir dalış merkezine giderek dalış turlarına katılabilirsiniz. Özellikle Ayazma, Tavşan Adası, Sulubahçe ve Kalın Burun, dalış yapılan en popüler noktalar.
Ä°lgili resim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder