2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Evrensel Kahvaltı Kültürü

Evrensel Kahvaltı Kültürü
Küçük yaşlardan beri aklımıza kahvaltının, günün en önemli öğünü olduğu kazınmıştır. Birçok kültürde kahvaltı, günün kutsal zamanıdır. Bu özel anda yeni günün ilk yiyeceklerini yeriz ve bunun adı da, sonrasında içeceğimiz kahveden gelir: Kahve-altı.
Dünya genelinde kahvaltı, çok önemli bir gelenektir. Bazı toplumlarda gün içerisinde bir öğünün kaçırılması pek de önemli değildir. Tabi kaçırılan öğün kahvaltı olmadığı sürece.
Dünyanın neresinde yaşıyor ya da neresine seyahat ediyor olduğunuza bağlı olarak, kahvaltı konusu tamamen farklılık gösterebilir. Bazı ülkelerde kahvaltı, genellikle iştah açıcıdır. Diğerlerinde ise tatlı yiyeceklerden hafif yiyeceklere ya da sizi saatlerce tok tutabilecek dopdolu bir öğüne kadar değişiklik gösterebilir. Bu durum tamamen o an hangi kültürün içinde olduğunuza bağlı.
Dünyanın dört bir yanından farklı kahvaltı örneklerini aşağıda bulabilirsiniz:

İtalya

İtalyanlar capuccino’larına tutkuyla bağlıdırlar ve brioche (bir çeşit tatlı çörek) adı verilen kruvasan çeşidiyle birlikte mutlaka bir cappuccino içerler. Bu çeşit bir kahvaltı, genellikle bar tarzı yerlerde yapılır. Evdeki kahvaltı, İtalyanların birçoğu için, bisküvi ve sütlü kahve içerir.
evrensel-kahvalti-italya
Arjantin
Tipik bir Arjantin kahvaltısı, kahve ve bir kruvasan çeşidinin sunulduğu İtalyan kahvaltısından çok da farklı değildir.

Rusya

Rusya’daki popüler kahvaltı sunumunda sıcak çay, çavdar ekmeği, turşu, mısır gevreği ve sahanda yumurta bulunur.

Amerika

Yumurtalar, mısır gevreği, tost, kahve, domuz eti ve meyve suyu, ülkenin bazı bölümlerinde yenilen yiyecekler arasında büyük farklılıklar gözlenebilse de, Amerikan tarzı bir kahvaltıyı oluşturan tatlardır.
evrensel-kahvalti-amerika

Almanya

Almanya’da uyandığınız zaman taze, küçük, yuvarlak ekmeklerin ve yanında, rafadan yumurta ve kahvenin tamamladığı domuz eti ya da sosisin kokusunu alırsınız.

Afrika

Kahvaltıdaki yiyecekler bölgeden bölgeye değişiyor. Ekmek, pide şeklinde de servis edilebilen kızartılmış bean burger (fasulye, soğan vb. sebzelerle hazırlanan bir burger çeşidi) ile birlikte en popüler yiyecek olarak karşımıza çıkıyor.
evrensel-kahvalti-afrika

İrlanda

Bu konuda mutlaka uğramanız gereken liman, tipik bir İrlanda kızartmasıdır. Sosis ve domuz eti gibi kızartılmış etler, yan kısımlarında siyah ve beyaz puding bulunan bir kahvaltı tabağında her zaman bulunurlar. Aynı zamanda sahanda yumurtayı da bu tabakta bulabilirsiniz.

Birleşik Krallık

İskoçya’da sabahın erken saatinde sizi yulaf kurabiyesi, bir tür yağlı çörek olan scone ve yulaf lapası karşılayacaktır. İngiltere’de, İrlanda kızartmasının bir benzeri, birçok mekanda bulunabilir.
Kahvaltı, dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen çok güçlü bir ritüel. Kültürel farklılık, kahvaltı zamanını eşsiz ve özel bir gelenek haline bürüyor.

Türkiye

Ülkemizde kahvaltı, kahvaltı tabağı şeklinde sunulur ve bu tabakta genellikle bol çeşit peynir, tereyağı, domates, zeytin ve salatalık bulunur. Bunlara da öğünü tamamlamak için genellikle ekmek ve reçel eşlik eder. İçecek olarak çay kahvaltı sofrasının olmazsa olmazıdır.
evrensel-kahvalti-turkiye




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder