2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

YEŞİL DUVAKLI GELİN : BURSA

Şehir Hakkında Genel Bilgiler
Bursa

Bursa, Türkiye’nin sanayi açısından en gelişmiş kentlerinden biri olmasının yanı sıra en kalabalık 4. şehridir.  Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkentidir. Bu sebeple tarihi açıdan önemi büyüktür, şehir her yanında imparatorluğun izlerini hala taşımaktadır.

Eski adı Prussa olan şehir tarihi dokusunun yanı sıra doğal güzelliği ile de büyüler. Yeşil Bursa’yı tanımlayan renktir. Şehrin yarım saat uzaklığında Uludağ kayak merkezi bulunur. Yazın sahili ile tatilcilerin ilgisini çektiği kadar kışın da kayak severleri ağırlamaktadır. Sadece kış sporlarını sevenler değil, kampçılık ve trekking sevenler için de biçilmiş kaftan Uludağ. Milli parkta düzenlenmiş parkurlar, mağaralar ile araçlar ile safari imkanı da sunulmaktadır.

Marmara Denizi’nin güneydoğusunda konumlanmış şehir ılıman bir iklime sahiptir. Nem oranı yüksektir. Yalnızca Uludağ, şehrin genel ikliminin aksine soğuk ve karasal iklimin etkisi altındadır. Kar yağışı gözlenir ve bütün sezon erimez. Bunda ilin coğrafi özellikleri etkilidir. Dağlar ile ovaların yerleşimi sayesinde iki iklim özellikleri de görülür.  Ayrıca göller ve doğal sular açısından da zengindir.  Bademli ve Çekirge yörelerinden çıkan iki farklı özellikte su kaplıcalar ve hamamlarda ziyaretçilere şifa sunmaktadırlar.

Ulaşım
Hava, kara ve deniz yolu  Bursa’ya ulaşım için kullanılabilir.  Şehir merkezine 50 km uzaklıkta Bursa Yenişehir Havalimanı bulunur. Şehir merkezine uzak olmasına rağmen belediye otobüsü, taksi ve minibüs ile ulaşım sürekli sağlanmaktadır. Havalimanından yurt içi uçuşların yanı sıra Almanya’ya direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Bursa otelleri için en ucuz fiyat garantisiyle Perisos Turizm üzerinden rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Bursa otelleri arasından zevkinize ve bütçenize en uygun otelleri sorgulayabilirsiniz.
Golyazi Bursa

Bursa coğrafi konumu sayesinde büyükşehirler arasında köprü oluşturur. İller arası ulaşım bu sebeple oldukça kolaydır. Kara yolu ile ulaşmak isterseniz şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktaki terminali kullanabilirsiniz. Buradan tüm şehirlerimize düzenli seferler yapılır.

Deniz yolu ile ulaşım oldukça tercih edilen bir seçenek. IDO İstanbul – Bursa arasında deniz otobüsü ve feribot seferleri düzenleyerek alternatif oluşturdu. Yoğun zamanlarda körfez seferleri de yapılmaktadır.

Şehir içi ulaşımda otobüsler, minibüsler, tramvay, teleferik ve metro kullanılır. Teleferik Uludağ ile Bursa arasındaki ulaşımı sağlar. Manyetik kartlar ile kullanılan toplu taşıma araçlarının yanı sıra dolmuş ve taksiler de günün her saati kullanılabilir.
Kültür, Sanat ve Modern Yaşam

Bursa sizi tarihi ve doğal güzellikleriyle olduğu kadar kültür – sanat etkinlikleri ve gece hayatıyla da etkileyecek. Uluslararası festivallerin gelenekselleştiği, konserler düzenlenen, tiyatroya önem veren bir şehir Bursa.
Mudanya özellikle yaz aylarında pek çok yerli turistin ilgisini çekmektedir. Kısa tatiller için yakınlığı ile iyi bir seçenek olan Mudanya dinlenmek isteyenlerin de gözdesidir. Sadece Mudanya’da değil, diğer sahillerde de temiz hava ve güneşin tadını çıkartmak mümkün.
Bursa Ulucamii

Bursa için türbe cenneti desek haksız sayılmayız. Şehrin her yanında önemli simaların türbeleri ziyarete açıktır. Osmanlı döneminden kalma Cumalıkızık evleri de bozulmadan bugüne kadar gelmiş tarihi bir güzellik. Bursa Kalesi, İznik  Kalesi, daha nice kaleler, kapılar ve hisarlar tüm heybetiyle şehrin dört bir yanını sarıyor. Hepsini görmek isterseniz Bursa gezinize bir kaç gün ayırmanızı tavsiye ederiz.
Bursa Uludağ Otelleri

Bursa modern hayatı da dolu dolu yaşar. Alışveriş merkezleri, gece kulüpleri, cafeler ve restaurantlar eğlenmek isteyenleri yılın her vakti ağırlar. Özellikle gece kulüpleri her kesimden insana hitap edecek kadar çeşitlidir.   Özellikle kış aylarında Uludağ sabahın ilk ışıklarına kadar uyumaz. Soğuk havaya rağmen içinizi ısıtacak eğlencenin adresi Bursa.
 Yeme-İçme
Hemen hemen herkesin sevdiği bir tat olan İskender Kebap Bursa’nın en ünlü yemeğidir. İnegöl köfte ve Kemalpaşa tatlısı da en bilindik tatlardan.  Bursa’nın bir diğer özdeşleştiği tat ise kestane şekeri. Çikolatalı seçeneğini bile bulabilirsiniz.
Bursa Kestane Şekeri

Ciğer sarma ve pideli köfte Bursa’da denemenizi tavsiye ettiğimiz tatlardan. Mihaliç peyniri de en güzel Bursa’da yenir.  Lokum seviyorsanız dönerken cevizli lokum almayı unutmayın.

Olmazsa Olmaz

Bursa’nın  tarihi mekanları için vakit ayırın. Külliyeler, eski evler, türbeler görülmesi gerekenlerden. Yorulduğunuzda sizi ağırlayacak yüzlerce restaurant ve cafe var. Dilerseniz Bursa’nın tarihi dokusunu yansıtan köşklerde yöresel tatların zevkini çıkartabilir, ya da modern alışveriş merkezlerini tercih edebilirsiniz.
Bursa Kalesi

Kış mevsiminde ziyaret etmişseniz mutlaka Uludağ’ı görün. Kayak yapmasanız bile teleferik ile tepeye çıkıp sahlep eşliğinde manzaraya doyabilirsiniz. Şehir merkezindeki kaplıcalar yaz kış hizmet verir. Şifalı suları es geçmeyin.

Bursa’nın en ünlü olduğu konulardan biri de ipek. Birinci kalite ipek satın almak isterseniz yol üzerinde karşınıza pek çok mağaza çıkacaktır. İpeğin yanı sıra türlü güzel kumaşlar da bulabilirsiniz.

Dönmeden kestane şekeri, cevizli lokum, mihaliç peyniri almayı unutmayın.













Telefon : 0 224 225 43 43
Gsm : 0 534 835 86 85
Faks : 0 224 225 43 53
e-mail : info@perisos.com.tr  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder