2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Yöresel Çek Yemekleri Ve Prag Yemek Rehberi

Yöresel Çek Yemekleri Ve Prag Yemek Rehberi
Prag, yemekler konusunda tipik bir Avrupa kenti olduğu için yemekler de yine daha çok Avrupa damak tadına hitap ediyor. Yalnız bu durum Prag’a gittiğinizdeyemek sıkıntısı yaşayacağınız anlamına gelmiyor. Her düzeye hitap eden çok sayıdaki restoranda, dilediğiniz ülkenin mutfağını bulabilir, Sanki Roma’daymış gibi en iyi pizzayı ve sanki Viyana’daymış gibi en lezzetli şnitzeli yiyebilirsiniz. Özellikle yeni lezzetler keşfetme konusunda kurallarınız yoksa Prag’ın sizin için bir yemek cenneti olduğunu söyleyebiliriz. İşte sizin için yerinde görüp derlediğimiz yöresel Prag yemekleri:

Çorbalar

Çek yemek kültüründe çorbalar, oldukça önemli bir yere sahip. Ana öğün sayılan öğle yemeklerinde ve aşırı özen gösterilen akşam yemeklerinde çorba mutlaka tüketiliyor. En çok sevilen ve tüketilen çorbalarınsa sebze ağırlıklı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle patates ağırlıklı ve karışık bol sebzeli Bramboracka çorbası en sık tercih edilen. Bu çorbanın bazı restoranlarda oldukça özenli sunulduğunu söyleyebiliriz. Örneğin içi oyulmuş bir ekmek çorba sunumunda tabak olarak kullanılabiliyor.
Geleneksel-Prag-yemekleri-corba


Ana Yemekler

Prag’da insanlar ağırlıklı olarak et ürünleri ile besleniyor. Bundan birkaç yıl öncesine kadar girilen hemen her restoranda av etleri yemek mümkünmüş. Su şıralar ise bir geyik etinin tadına bakmak için baya dolaşmanız gerekiyor. Ama hala hemen her restoranda tavşan ya da ördek eti bulabilmeniz mümkün. Günümüzde Çek halkının en çok tükettiği geleneksel yemekleri şöyle sıralayabiliriz:
Geleneksel-Prag-Yemegi
Geleneksel Bohemya Tabağı: İçinde 1\4 kızartılmış ördek, Moravian Serçesi adı verilen domuz eti, füme et, domuz sosis, kırmızı, beyaz lahana ve bol patates olan dev bir ızgara tabağı.
Kızarmış Ördek: Bugün Prag’da hem Çek halkının hem de turistlerin oldukça yoğun ilgi gösterdiği tatlardan biri kızarmış ördek. Genelde yarım ya da çeyrek olarak servis edilen ördek, Prag’a geldiğinizde mutlaka denemeniz gerekenlerden.
Domuz Biftek: Bir parça kızartılmış domuz bifteğinin, soğan, patates ve lahana ile servis edildiği yemektir.
Sarımsak Soslu ve Kremalı Bohemya Tabağı: Ekşi sarımsak sosu ve krema sos ile servis edilen ev yapımı sosis ve domuz sırt eti.
Tavşan: Tütsülenmiş domuz eti ve sarımsak ile pişirilmiş tavşan bacağının ıspanak ile servis edildiği yemektir. (Bazı yerlerde domuz jambon eklenmeden yapılmaktadır. Ya da siz domuz jambon istemediğinizi belirtebilirsiniz.)
Kaz Bacağı: kızartılmış kaz bacağının, lahana salatası ve zeytinyağı ile servis edildiği yemek.
Domuz Bacağı: Közde kızartılmış domuz bacağının bol miktarda salata ile servis edildiği yemektir.
Domuz Kaburga: Domuz etinin en lezzetli kısmı olduğu düşünüldüğü için diğerlerine göre biraz pahalı olan yemek. Genelde tek başına, az miktarda salata ile odun ateşinde pişmiş olarak servis ediliyor.

Fast Food

Prag’da dünyanın hemen her yerinde olduğu gibi Mc Donalds, Burger King ve KFC gibi fast food ürünlerini bulmak mümkün. Farklı olarak oldukça sık tüketilen sosis sandviç ise hemen her Çek vatandaşının göz bebeği. Çeklerin en kaliteli birası Plzen ile karı-koca şeklinde tanımlanan bu sandviçe hemen her köşe başında rastlamak mümkün.
Prag-Fastfood

 İçecekler
Çekler yemeğin yanında genelde bira tüketiyor. Dünyanın en kaliteli biralarına sahip olmaları böyle bir alışkanlık gelişmesinde etkili olmuş. Bira dışında tüketilen içecekler ise şarap, bacherovka, kola ve soda. Bazı restoranların kendi birasını ürettiğini görmeniz mümkün, eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız emin olun denemeye değer bir lezzeti vardır.
cek-birasi


Bahşiş Kuralı

Prag’da yemeklerden sonra bırakılan bahşiş miktarı genelde hesabın yüzde 10’udur. Fakat hesap geldiğinde fişi kontrol etmeniz gerekir. Eğer fişte “bahşiş dahil değildir” gibi bir ibare yoksa, zaten servis ücreti olarak hesaba dahil edilmiştir. Genelde restoranlarda bahşiş hesaba dahil edilmez ve yüzde 10 bahşiş bırakmanız uygun görülendir. Önemli bir ayrıntı ise, hesabı ödedikten sonra gelen para üstünde bahşiş bırakmak Praglılar tarafından hoş karşılanmıyor. Dolayısıyla hesabı öderken garsona bahşişle birlikte e kadar alması gerektiğini söylemeniz gerekiyor.




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder