2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Sistine Şapeli Hakkında Bilmedikleriniz

Sistine Şapeli Hakkında Bilmedikleriniz
Sistine Şapeli dünyanın en büyük sanat hazinelerinden biri olarak kabul ediliyor. Vatikan ziyaretini anlamlandıran bu başyapıt milyonlarca turist için şehirde yapılan turun en hararetle beklenen anı.
Sistine Şapeli dışarıdan tamamen farklı bir izlenim verir. Heybetli yapısı, güçlü duvarları ve tehditkar surlarıyla ziyaretçiler üzerinde neredeyse bir korku oluşturur. Ancak bu büyüleyici yapıdan içeriye adımınızı attığınızda inanılmaz bir sanatsal mucizeyle karşılaşırsınız.

Sistine Şapeli Hakkında ;

Şapelin ismi Papa IV. Sixtus’tan gelir. 1473 yılında inşa edilmiştir.
Sistine şapeli Katolik kilisesinin lideri olan Papa’nın resmi ikametgahıdır.
Papalık seçimleri Sistine Şapeli’nde gerçekleştirilmektedir.
Papalık seçimleri sırasında şapelin bacasından çıkan siyah duman Papa’nın seçilemediğinin, beyaz duman ise seçildiğinin alametidir.
vatikan-sistine-chapel-italya
Şapel, Süleyman Tapınağı ile aynı ölçülere sahiptir. 40,93 x 13,40 olan bu ölçüler Eski Ahit’te Süleyman Tapınağı’nın ölçüleri olarak belirtilmektedir.
Şapelin duvarları 1515-1519 yılları arasında Raphael tarafından dokunan halı, Boticelli, Roselli, Signolli ve Michaelangelo’nun freskleriyle süslüdür.
Sistine Şapeli’nin en önemli eserleri ise tavanında bulunan Michalengelo’ya ait fresklerdir.
Michalengelo, Sistine Şapeli’nin tavanını resmetme işini heykeltraş olduğu gerekçesiyle başlangıçta kabul etmemiş fakat Papa II. Julius’un ısrarıyla işe gönülsüz olarak başlamıştı.
Michalengelo şapelin duvarlarındaki boşluklara yerleştirdiği tahta iskelelerin üzerinde ayakta durarak dört yıl boyunca tavanı işlemiştir.
Michalengelo freskleri işlerken 4 yıl boyunca (1508-1512 ) çalıştığı yere kimsenin girmesine izin vermemiştir.
italya-sistine-chapel-vatikan
Michalengelo’nun tavana işlediği fresklerin merkezinde Tekvin’in 9 sahnesi bulunmaktadır. Bunlardan en çok bilinen görüntüler Ademin Yaratılışı, Işığın Karanlıktan Ayrılışı, ve Büyük Tufan’dır.
Michalengelo’nun, Işığın Karanlıktan Ayrılışı eserinde yer alan Tanrının boğazına, kilise ile bilimin çatışmasına atfen insan beyni sistemini gizlediği söylenmektedir.
Sistine Şapeli’nin tavanı 1999 yılında restore edilmiş ve yılların toz ve kiri ortadan kalktığında Michalengelo’nun renkleri muhteşem ihtişamıyla ortaya çıkmıştır.
Şapelin güvenliğini İsviçreli muhafızlar sağlamaktadır. Muhafızlar 19-25 yaş arası, 1.75 cm’den kısa olmayan ve görev süreleri içerisinde bekar olan erkeklerden seçilmektedir.
Şapeli bir günde yaklaşık 25 bin, yılda beş milyon kişi ziyaret etmektedir.
Ziyaret süresi 30 dakika civarıdır.
Ziyaret sırasında resim çekmek yasaktır.
Giriş ücreti 16 Euro’dur.
Şapele girerken görevliler ziyaretçilerin kıyafetlerinin uygun olup olmadığını kontrol etmektedirler.
Şapel, dini bayramlarda veya rastgele günlerde ziyarete kapalı olabilir. Bu nedenle ziyaret etmeden önce şapelin açık olup olmadığını edebilirsiniz.
Şapel her ayın son pazartesi günü 09:00-14:00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilir.
fresk-italya-sistine-chapel-vatikan




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder