2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

AMSTERDAM KANALLARINI DENEYİMLEMENİN EN İYİ YOLLARI

AMSTERDAM KANALLARINI DENEYİMLEMENİN EN İYİ YOLLARI
Hollanda’nın başkenti tam bir sulu harikalar diyarı... Amsterdam’da bugün Venedik’ten daha fazla kanal olduğunu biliyor muydunuz?
Toplam 100 kilometre uzunluğunda, 90 adayı birbirine bağlayan, 1281 tane köprüsü bulunan, tam 165 tane kanal ve her biri tüm yıl boyunca insanı büyülüyor.
Gelin kanalların tarihine bakalım!
Amsterdam’ın resmedilmeye değer kanallarının önemi sadece estetik olmaları ile sınırlı değil.
1600’lerin başlarında bu kanallar, su basmış topraklardaki suyu boşaltmak ve denizle karayı ayırmak adına büyük bir öneme sahiplerdi. Rakımı düşük olan bu bölgenin büyük bir kısmı denizden kazanılan, yani bir zamanlar denizin altında olan topraklardı.
Bölge, körfezlere ve nehirlere hendekler kazılarak ve suyu bölgenin dışına yel değirmenleriyle pompalayarak elde edildi.
Dilerseniz Kanalların Amsterdam şehrinin planlaması açısından ne kadar tamamlayıcı olduğunu öğrenmek için, HetGrachtenhuis Kanal Müzesi’nin 45 dakikalık büyüleyici sesli rehberini dinleyebilirsiniz.
Kanalların birçoğu, durgun kanal sularını açık kanallardan ilerletmek ve denize pompalamak adına, Ijsselmeer Gölü’nden taze suyun kanallara ulaştırmak için haftada 3 defa kapatılıyor. Bu mühendislik harikası işlemi faaliyet halinde görmek için, heybetli Amstel Nehri üzerindeki Amstelsluizen’i mutlaka ziyaret edin.
Amsterdam_Kanallari (2)
Kanal evleri ve yüzen evler
Yüzen evler, bankları sıraya dizerek, kıyı boyunca tehlikeli köşelere doğru uzanıyor. Neredeyse dik olan merdivenlerden dolayı ev sahipleri büyük mobilyaları ve eşyaları üst katlara taşımak için evlerin ön cephesini kırıp dökmeden yüklemeyi sağlayacak bir eğimle, kalkan duvarlarına kaldıraçlar inşa etmişler.1.Dünya Savaşı’ndan sonra eski yük gemilerinin fazlası karadaki ev sıkıntısını telafi etmeye yardımcı oldu ve (şehrin kanalizasyon sistemine bağlı) yaklaşık 2500 yüzen ev şimdi Amsterdam’ın kanalları boyunca uzanıyor. Gemiye tırmanabilir ve şu anda Yüzen Ev Müzesini barındıran yüz yıllık Hendrika Maria’nın şaşırtıcı ölçüde geniş ve ferah iç kısmını keşfedebilirsiniz.
Amsterdam_Kanallari (4)
Kanalları Gezmek
Tabi ki kanalları tecrübe etmenin en iyi yolu oralarda yolculuk yapmak! Her yıl 3 milyondan fazla ziyaretçi kanalları gezmek amacıyla gemi yolculuğu yapıyor ve bu, şehrin suyollarını hem gündüz hem de köprülerin ışıklandırıldığı gece vakti yakından görmek için –turistik açıdan- mükemmel bir yol. Blue BoatCompany’de olduğu gibi açık oturma alanları olan tekneleri tercih edin ve buğulanmış camlardan kaçının. Eğer yolda durmak isterseniz, Canal Bus dört rotayı kapsayan yararlı bir durak tesisi. Bu duraktan geçen otobüslerle, Van Gogh Müzesi, Rijks Müzesi ve Anne frank Müzesi gibi önemli turistik noktalara ulaşabilirsiniz.
Amsterdam_Kanallari (3)

Kanal Şenlikleri
Şehrin can damarı olan kanallar, her şeyin portakal rengine büründüğü Kral Günü’nden su üzerinden geçen tek onur yürüyüşü olan Amsterdam OnurYürüyüşü’ne, Grachten Klasik Müzik Festivali’nden (‘Kanal Festivali’), SinterklaasIntocht’a (Noel mevsimini müjdeleyen Aziz Nicholas’ın gelişi) ve Amsterdam Işık Festivali’nin dalgalanan suları ansıtan göz alıcı tesisleri ve gösterilerine kadar tüm kutlamaların odak noktasıdır.
Amsterdam_Kral_Günü
Güvende (ve kuru) Kalmak İçin İpuçları
Tekne gezisinde can yelekleri zorunlu değildir; ancak tavsiye edilir.
Kanal kıyısı boyunca çitler ve bariyerler seyrektir. Beklenmedik bir dalış yapmamaları için çocuklara göz kulak olun.
Buz pateni, kanalların donduğu kış aylarında popüler bir boş zaman aktivitesidir ancak sadece kalabalık grupların olduğu yerlere gidin ve kıyılardaki ve köprü altlarındaki ince buzdan kaçının.




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder