2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Mutlu Ülke Malezya

Mutlu Ülke Malezya
Uzakdoğu denince akla ilk gelen yer Tayland olmasına rağmen Tayland’ın yılda sadece 9 milyon turist ağırlarken, Malezya’nın 26 milyon turisti konuk ettiğini biliyor muydunuz?
Ülkenin ne kadar ilgi çekici ve turistik olduğunu bilseniz, bu kadar turist çekmesinin rastlantı olmadığını anlardınız.
Sizin için başkent Kuala Lumpur’dan yola çıkıp, önce kültür kenti Melaka’ya uğradık, ardından idari başkent Putra Jaya’ya kadar gittik ve gezdik de gezdik…
Malezya Turu’na katıldığınızda nelerle karşılaşacaksınız?
İzlenimlerimizi aktarmaya, ülke genelinde karşımıza çıkan Hint, Malay ve Çinlilerden oluşan yerel halkın, birbirlerine karşı ne kadar saygılı olduğunu söyleyerek başlayabiliriz. Başkent Kuala Lumpur, bunu en çok hissedeceğiniz yer. Çünkü her yerde en çok göreceğiniz ve anlamını merak edeceğiniz şey “Malaysia 1” yazıları. Neden “Malaysia 1” diye sorduğumuzda, “Biz Malezyayız, farklı milletlerden olsak bile mutlu bir ülkeyiz” cevabını alırsınız.
Malezya’da Gezilecek Yerler!
İlk durağımız Kuala Lumpur’da Petronas ikiz kuleleri ile gezintimize başladık. 452 metre yüksekliğiyle Petronas, dünya’nın en uzun ikiz kulesine sahip olmakla birlikte 5. en yüksek binası. Şehri kuş bakışı keşfetmek için şehre en yüksekten bakabileceğiniz yer burasıdır, 84. kata çıkıp kulelerin tam ortasında bir köprüden tüm şehrin panoramasını görebilir ve fotoğraflayabilirsiniz. Petronas’ın hemen altında bulunan parkta, göğe doğru fışkıran havuz sularının arasından bu devasa binaları görüntüleyebilirsiniz.
Uzun binalarla yola çıkmışken, ikinci ziyaretimizi başkentin diğer bir yüksek yapısı Kuala Lumpur Tower’da gerçekleştirdik. Kulenin en can alıcı kısmı, en tepesinde yer alan ve siz yemek yerken 360 derece dönerek şehri ayaklarınızın altına seren restoranın verdiği ayrıcalık oldu.
Kuala Lumpur’da gezilecek diğer yer ise Merdaka Meydanı. 1957’de Malezya’nın koloni yaşamdan sıyrılıp, bağımsızlığını ilan ettiği ve İngiliz bayrağını indirdiği meydandayız.  Tarihi olarak Malezya için önemi çok büyük olan bu meydanda, eski Malezya başbakanlarının fotoğraflarını ve meydanın etrafında İngiliz koloniyal döneminin binalarını seyrederek, tarihi içinize çekebilirsiniz.  Binalardan biri ve en önemlisi, o dönemin sultanlarından adını almış olan Abdul Samed binasıdır. Bina, yıllar önce yabancı gruplar için kriket kulübü ve sosyal aktiviteler amaçlı kurulmuş, 41 metrelik saat kulası ile şehrin en ilgi çekici binalarından biri olmuştur.
Kuala Lumpur’da Alışveriş Durakları!
Siz de bizim gibi biraz da alışveriş yaparak kafa dağıtalım derseniz, ilk adresiniz şehrin merkez pazarı olan Pasar Seni olmalı. Özellikle kendinize ve sevdiklerinize ufak hediyelik eşyalar alacaksanız, başka hiçbir yere ihtiyacınız kalmayacak. Eğer daha lüks mağazalar görmek isterseniz Bukit Bintang Plaza ve Pavilion AVM’leri sizler için daha uygun. Alternatif olarak, taklit ayakkabılar, saatler ve kıyafetler bulabileceğiniz, ucuz ve renkli Petaling Caddesi’nde China Town’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bölgeye hava karardıktan sonra giderseniz, ışıl ışıl aydınlatılmış ve rengarenk şemsiyeler ile donatılmış bu mahallenin sokaklarını keşfe çıkmak, çok daha keyifli olacak.
Putrajaya Mosque
Kuala Lumpur’da Gezilecek Yerler!
Biz Kuala Lumpur’da en az 3 gün bulunmanızı ve şehrin tüm havasını iyice içinize çekerek Malayları daha iyi tanımanızı öneririz. Eğer vaktiniz varsa Kuala Lumpur Kuş Parkı’nı, Perdana Botanik Bahçeleri’ni ve Kuala Lumpur tren istasyonunu mutlaka görmelisiniz. Yarıdan fazlası müslüman olan bu ülkede, mimarileri ile dikkat çeken camiiler de bulunuyor. İlgi alanınız ise Jalan Perdana’da bulunan Masjid Negara Camii’ni ve Milli Camii’yi ziyaret edebilirsiniz.
Özellikle çocuklu ailelere tavsiyemiz, bu kadar yol gelmişken merkezden 40 dakikalık mesafede ve Selengor bölgesinde bulunan Sunway Lagoon tema parkına gitmeleri olacaktır. Burada sörf denemeleri yapabilir, 5 boyutlu sinemalarda baştan aşağı ıslanabilir, zombilerle tanışabilir ve hatta Bungee Jumping yaparak, çocuklarınız kadar siz de eğlencenin tadına varabilirsiniz.
Bol bol gezip eğlendikten sonra, çok daha dinlendirici ve rahatlatıcı bir yere gidelim istedik. Kuala Lumpur merkezinden 2 saat yolculuk yaparak, UNESCO dünya miras listesinden bir kasabada, yani Melaka’dayız.
Melaka’da Gezilecek Yerler!
Geçmişte Hollandalı valiler ve görevlileri tarafından resmi ikametgah olarak kullanılan, şehrin tam merkezindeki Stadhuys, günümüzde tarih müzesi olarak hizmet veriyor. Stadhuys’un yanında kocaman, kırmızı bir kilise, rengarenk çiçekler ve ufak ufak hediyelik eşya dükkanları bulunuyor. Bu şirin kasabaya göz attıktan sonra, yapabileceğiniz en keyif verici nehir turuna katılmayı sakın unutmayın. Nehir turunda dinlenerek keşif yapmak istemeyenler, uygun fiyatlara kiralayabilecekleri süslü bisikletlerle, Malayca ve Çince şarkılar çalarak şehre disko havası veren sokaklarda gezinebilirler.
Putra Jaya’da Gezilecek Yerler!
Son olarak, ülkenin idari başkenti olarak bilinen Putra Jaya’ya gitmenizi ve farklı etkinlikler ile şehri deneyimlemenizi öneririz. Cruise Tasik adındaki göl üzerinde tekne turu yaparak, değişik bir bakış açısıyla tüm görülmesi gereken yerleri keşfedebilir ve sonra karaya inerek başbakanın resmi konutu, görkemli Seri Perdana’yı, devasa kongre merkezini, büyüleyici Putra Camii’ni ve size yaşadığınızı hissettirecek Taman Botanik Parkı’nı gezerek, enteresan fotoğraflar yakalayabilirsiniz.




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder