2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Sonbahar Tatili İçin Gidilecek Yerler

Sıcak havaların etkisi yavaş yavaş kayboluyor, artık sonbahar gelişini adım adım hissettiriyor. Evet, belki en keyif veren tatil dönemi yaz ayları ama sonbahar da bir o kadar huzurlu, dinlendirici bir tatil dönemi. Sonbahar tatili için gidilecek yerler denildiğinde aklınıza çok fazla nokta gelmeyebilir. Esasında çoğu kez tatil veya keşif için gidilen yerleri bu sonbaharda kısa bir tatil rotası olarak belirleyebilir, bildiğiniz ve önceden gördüğünüz yerleri bir de sonbaharın güzelliğiyle yaşayabilirsiniz.
Garipçe Köyü
garipce-koyu-1
Sonbaharda gidilecek tatil yerleri listemize İstanbul’dan başlıyoruz. Zaten çoğu kişi bu şehrin kalabalığından kaçmak için uzak ve sakin yerleri tercih eder. Fakat İstanbul’un bir o kadar sakin ve huzuru yakalayacağınız yerleri de var. Garipçe Köyü de bu noktalardan sadece biri. Garipçe, Rumelikavağı ve Rumelifeneri arasında kalmış gizli bir güzellik. Şehir hayatından uzak kalmayı başarmış. Köyde sadece bir bakkal, bir kahve ve birkaç restoran var. Sonbaharın tadını çıkaracak bir yer arıyor ve çok da uzaklara gitmek istemiyorsanız Garipçe Köyü’nü değerlendirmeye alabilirsiniz.
Amasra
amasra-1
Karadeniz’in en güzel kıyılarıyla misafirlerini karşılayan Amasra’yı bir de sonbaharda görmek var. Zaten Amasra otellerinin sayısı fazla olunca, birkaç günlük tatil yapmak da öyle zor olmuyor. Amasra, çoğu kişi tarafından yaz sezonunda tercih ediliyor. O dönemde otel fiyatları da artış gösteriyor tabii. Hala tatile çıkamadıysanız işte size fırsat. Otel fiyatlarının düştüğü şu günlerde Amasra’yı sonbaharda gidilecek tatil yerleri listenize alın deriz.
Abant
abant-1
Abant zaten her mevsim gidilen tatil yerlerinden biri. Yine de sonbahardaki sarı tonları ona bir başka yakışıyor. Abant Gölü çevresinde yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, gölde gezintiye çıkmak, faytona binmek derken sonbaharın tadını Abant’ta çıkarmak için güzel bir tatil planı yapın. Abant otelleri sonbaharda evlenecekler için de oldukça ideal
Maşukiye
masukiye-1
Kocaeli’nin saklı cenneti Maşukiye, yaz aylarında kısa bir tatil için tercih edilse de en güzel zamanlarını sonbaharda yaşar. Yaprakların sararmasıyla, havanın serinlemesiyle birlikte huzur dolu bir tatil imkanı vermesinin yanı sıra sahip olduğu otelleriyle de konforlu bir konaklama sunuyor. Sonbahar tatili için gidilecek yerler arasında kararsız kaldıysanız ve İstanbul çevresinde ikamet ediyorsanız Maşukiye iyi bir tatil seçeneği olabilir.
Kapadokya
kapadokya-1
Balayı tatillerinin vazgeçilmez bir rotası olan Kapadokya, doğal oluşumları, peri bacaları ve tarihin pek çok sahnesine tanıklık eden kalıntılarıyla göz dolduran bir nokta. Sonbaharda tatil planı yapıyorsanız eğer; Kapadokya’daki balon turlarını, Ihlara Vadisi’nin güzelliğini gözünüzün önüne getirin ve planınızı ona göre yapın.  Kapadokya Otelleri sonbaharda da ilgi gördüğü için rezervasyon yaptırırken acele etmeniz önemli.
Daday / Kastamonu
daday-1
Çoğu kişinin bilmediği bir nokta. Kastamonu’nun en güzel köşelerinden biri ve sonbahar tatili için harika bir yer. Yemyeşil doğasıyla dinlendirecek bir atmosfere sahip olan Daday’ın pek çok köyünü gezme fırsatı yakalayabilir, tümülüslere, mağaralara ve tapınak kalıntılarına rastlayabilirsiniz. Daday’ta çok fazla konaklama tesisi olmasa da, mevcut olan otelleri Daday’ın en güzel manzaralarına karşı hizmet sunuyor.
Çamlıhemşin
camlihemsin-1
Karadeniz’in yeşili bol, oksijeni bol, bağı, bahçesi, toprak yolları bol bir köşesi Çamlıhemşin. Sonbaharda diğer yerlere göre biraz daha soğuk olur. Yine de yaylaları, yüzyıllık evleri ile gezmek için en güzel zamandır sonbahar. Sonbahar tatili için Çamlıhemşin’i tercih edecekseniz eğer; Gito Yaylası, Hazindak Yaylası, Fırtına Deresi ve Palovit Şelalesi’ni görmeden tatilinize son vermeyin. Bölge, fotoğraf çekmek için harika bir manzaraya sahip.
Safranbolu
safranbolu-1
Uzun yıllar UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu; kent kültürü, yaşam tarzı, geleneksek evleri, yüzyıllık konakları, güler yüzlü yöre halkı ile huzur dolu bir tatil yeri. Tokatlı Kanyonu, İncekaya Su Kemeri, Bulak Mecilis Mağarası, Kaymakamlar Gezi Evi, Cinci Han ve Yörük Köyü de Safranbolu tatillerinde mutlaka görülmesi gereken yerler. Sonbahar tatili için Safranboluyu’da değerlendirmeye alabilirsiniz.
Mardin
mardin-1
Mezopotamya’nın ortasında, birçok dinin, kültürün aynı anda hiç değişmeden yaşayabildiği Mardin, yeni yerler görme istediğini dizginleyemeyenler için zengin bir gezi alanı. Dara Harabeleri, Kasımiye Medresesi, Zinciriye Medresesi, Deyrülzeferan Manastırı, Mor Gabriel Manastırı bu toprakların en değerli kalıntıları ve yapıları. Bir yandan eski kiliselerin, diğer yandan cami ve medreselerin sıralandığı Mardin’de Anadolu’dan geçen tüm uygarlıkların izlerini görmek mümkün. Mardin Otelleri de bu şehrin geleneksel mimarisiyle yapılan taş evlerde hizmet veriyor. Yaz aylarında çok sıcak olmasından dolayı özellikle sonbahar tatili için değerlendirmeye alabilirsiniz.
Datça
datca-1
Denizsiz bir tatil düşünemeyenlerdenseniz eğer, yaz sezonunun en çok ilgi gören tatil bölgeleri arasındaki Datça, sonbaharda da gidilesi, görülesi bir yer. Akdeniz ve Ege’yi birleştiren Datça Koylarını sonbahar aylarında tekne turlarıyla ziyaret etmek, hatta sonbaharda denizin tadını çıkarmak, sahil kıyısında yürüyüş yapmak tam size göreyse yaz tatilini kaçırdığınız için üzülmeyin. Datça, sonbaharda da sıcacık havasıyla sizi karşılayacak. Üstelik kalabalıktan arınmış bir halde…
Bozcaada
bozcaada-1
Bozcaada her mevsime ayak uyduran bir tatil bölgesi. Yaz aylarında çok fazla ilgi görse de genellikle kısa tatiller için tercih edilir. Biz ne dersek diyelim Bozcaada’yı anlatmak zor. Yaz aylarındaki kalabalığını, hareketliliğini, dolup taşan sokaklarını sonbaharda pek göremezsiniz çünkü sadece müdavimlerinin kaldığı bir döneme girer. Sonbahar tatili için gidilecek yerler hakkında kafanız karışıksa, bir de Bozcaada Otellerini değerlendirin.
Ağva
agva-1
İstanbul’un içinde, bir o kadar şehir kalabalığından uzak bir noktada doğanın sarıp sarmaladığı Ağva, sonbahar tatili için tercih edilebilecek en güzel yerlerden biri. Ağva otelleri de bir o kadar bulunduğu doğaya uyum sağlamış bungalow evlerden oluşuyor. Yeşil doğanın yavaş yavaş sarardığı Ağva’da hafta sonu için kısa bir tatil geçirebileceğiniz gibi bir haftalık uzun bir tatile de çıkabilirsiniz. Sonbahar tatili için araştırma yaparken Ağva’yı göz ardı etmeyin.




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder