2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Sonbaharı şenlendiren Bağbozumu Rotaları

Sonbaharın Gelişini Müjdeleyen 7 Bağbozumu Rotası

Her yılın Eylül ayında, ülkemizin dört bir yanında bağbozumu şenlikleri düzenleniyor. Nedendir bilinmez ama yapılan hiçbir eylem, bağbozumu kadar coşku uyandıramıyor insanın yüreğinde. O an öyle bir sinerji meydana geliyor ki, bu ruh iklimi arasında sarhoş oluyoruz adeta. Üzümlerin olgunlaştığı, birbirinden eğlenceli festivallere ev sahipliği yapan ve sonbaharın gelişini müjdeleyen 7 bağbozumu rotasını sizler için araştırdık.

1 – Mürefte

mürefte bağları
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı olan Mürefte, en önemli bağbozumu duraklarından biri. Trakya topraklarında Mürefte bağlarının yeri gerçekten de apayrıdır. Butik şaraphaneleri, Türkiye'nin ilk ve tek bağcılık müzesine ev sahipliği yapıyor oluşu ve kendine has üzüm kimliği ile Mürefte, mutlaka gezi listenizde yer almalı.

2 – Elazığ

elazığ bağları
Anadolu'nun bağbozumuna hiç denk geldiniz mi bilemiyoruz. Öküzgözü dediğimiz üzümlerin ana vatanıdır Elazığ. Her yıl Eylül sonuna doğru bağbozumu şenlikleri düzenleniyor bu güzel ilde. O dönem mor dağların eteklerine sinen üzüm kokusu, doğanın ve insan emeğinin karşılığını aldığını gösteriyor bizlere. Elazığ'ın Aydıncık Köyü'nde Türkiye'nin en özel üzüm bağlarından biri yer alıyor. Buradaki şarap üretim tesisi ise, ülkemizin en doğusunda bulunması özelliği ile ilgi çekiyor.

3 – Kapadokya

kapadokya bağları
Bağbozumunun büyüleyici atmosferinin, Kapadokya'nın otantik dokusuyla birleştiğini hayal edin. Ortaya çıkan görsel şölen bir yana, içimizde kıpırdanan o coşku ve sevincin tarifini mümkün değil yapamayız. Bağbozumu heyecanını Kapadokya'nın benzersiz coğrafyasında deneyimleyin mutlaka.

4 – Kırklareli

kırklareli bağları
Kırklareli'nde bağ bozumu, genelde Eylülün 3. haftasını buluyor. Bunun nedeni ise üzümlerin önce yemeklik için toplanıyor oluşu. Dolayısıyla bağbozumu maksadıyla üzüm toplamak biraz geç oluyor Kırklareli'nde. Trakya'nın diğer bölgelerinde olduğu gibi, burada da şehrin havası birden değişiyor bağbozumu dönemlerinde.

5 – Gelibolu

gelibolu bağları
Ege toprakları bağbozumunun has toprakları gibi geliyor çoğu insana. Bir bakıma öyle de denebilir. Gelibolu'nun Kocatepe bölgesinde yer alan üzüm bağlarındaki o ağız sulandıran salkımlar, her yönüyle Ege'de olduğumuzu hissettiriyor bizlere.

6 – Urla

urla bağları
Yemyeşil üzüm köklerinin yeşerdiği bir başka yer de Urla. İzmir'in üzüm bağlarını görmenin insana şans getirdiği söylenir kimi Ege köylerinde. Neyse ki bizler bu şanslı kesimdeniz. Urla'da bağbozumu şenlikleri biraz erken kutlanıyor ancak geç kalmış sayılmazsınız. Bir sonraki sene bu muhteşem coşkuyu Urla'da yaşayabilirsiniz.

7 – Bozcaada

bozcaada bağları
Bozcaada, olmazsa olmaz bir bağbozumu rotası kuşkusuz. Ülkemizin üzüm ve şarap cenneti olan Bozcaada'nın her köşesinde bir şarap fabrikası, her köşesinde bir üzüm bağı var. Hele o bağ evleri yok mu, sadece bağbozumu değil, Bozcaada'ya gitmek için o kadar çok sebep var ki aslında…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder