2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Budapeşte’nin Geceleri Altına Dönüşen Sembolü


Budapeşte’nin Geceleri Altına Dönüşen Sembolü
Macaristan’ın başkenti Budapeşte, O’nun da sembolü ise Parlamento Binası’dır. Kendisini takip eden doğal ve yapısal güzellikteki diğer simgeleri olan Tuna Nehri ve Zincir Köprü’yü, etkileyici görünümü ve ihtişamlı atmosferiyle ekarte etmektedir.
İnşa edilme fikri 1880 yılına dayanan Parlamento Binası, Avrupa’nın en eski idari yapılarından sayılmaktadır. Macaristan’ın en büyük, Avrupa sıralamasında ise ikinci olan binanın mimarı Imre Steindl, Macarları temsil edecek bu yapı için düzenlenen yarışmayı kazanması sonucunda eseriyle, tarihe imza atma şansını yakalamıştır. Birleşik Krallık’taki Westminster Sarayı’nın kronolojik önceliğine istinaden Neo-Gotik mimarisinden esinlenerek 1884’te yapımına başlanan bina, 1902’de tamamlansa da; resmi açılışı ise henüz bitmeden, Macar Fethi’nin bininci yıl kutlamaları şerefine 1896’da yapılmıştır. Macarların kuruluş yıllarına olan takıntıları, Budapeşte’nin diğer tarihi yapılarında da kendini göstermektedir.
4 - Parlamento Binası
896 yılındaki Macar Fethi’ne ithafta bulunan, binanın 96 metreyi bulan kubbesinin, tarihi yapı kulvarında bir diğer yükseklik dengi, Hristiyanlığı ülkeye benimseten kralları adına yapılan Aziz Istvan Bazilikası’dır. Şehirde başka hiçbir binanın 96 metreden yüksek inşa edilmesine izin verilmezken, parlamento ve bazilikanın yüksekliğinin aynı olması din ve devlet yönetimindeki eşitliği göstermektedir.
Kossuth Meydanı’nda bulunan Parlamento Binası’nın içini, oturumlar yapılmadığı zamanda gezmek mümkündür. Eğer yanınızdakinin, sizin verdiğinizin yarısı kadar ücret ödediğini görürseniz şaşırmayın; çünkü AB üyesi ülke vatandaşlarına ve bunun haricindekilere farklı fiyat politikası uygulamaktadır. Macarlar’ın, özellikle Türk olduğunuzu bildiğinizde sergileyecekleri sıcak davranışları, bu tutumlarını telafi edecektir.
Başta da belirttiğimiz gibi Budapeşte denildiğinde akla ilk gelen sembollerden biri olan bu yapının haşmetini, dışardan dahi olsa – ve mümkünse gece – mutlaka görmek gerek. Her biri 5 katlı, 50 apartmanın sığabileceği genişlikteki alanı sayısal verilere dökecek olursak; 268 metre uzunluğunda, 116 metre genişliğindeki binada, 10 avlu ve uç uca eklendiğinde 20 km’yi bulan 29 merdiven bulunuyor. Toplamda 691 adet odanın, 200’ü ofis olarak kullanılan binaya 27 kapıdan giriş yapılabilmektektedir. İnşasında 40 milyon tuğla harcanan binanın, karanlık basınca külçe altından oluşmuş gibi görünmesinde, yapımında kullanılan 500.000’den fazla işlemeli taş ve 40 kg altının bulunması ve muhteşem ışıklandırması önemli etkendir.
2-Parlamento binası2




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder