2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Dünyadan Geleneksel Tatil Yemekleri

Dünyadan Geleneksel Tatil Yemekleri
Bayram, seyran ve diğer özel günlerimizde yemeklerimizi normal günlerden farklı olarak daha fazla sevgi ve heyecanla hazırlarız değil mi?
İçerisine sevgi ve coşku katılmış yemeklerin ise ne kadar lezzetli olduğu herkesin malumu. Yaklaşan bu güzel günlerin heyecanıyla yemek hazırlıkları için kollarımızı sıvar ve sevdiklerimizle beraber aynı sofrada buluşmak için sabırsızlanırız.
Bazı yemekler vardır ki bu özel günlerde sofraların olmazsa olmazlarındandır. Hazırlanma aşamasında yaydıkları kokular güzel günlerin ve sevdiğimiz insanların gelişini müjdelerler. Dünyanın dört bir tarafında geleneksel hale gelmiş özel gün yemekleri birbirinden çok farklı olsa da sofra başında oturan insanların yaşadığı heyecan, gözlerindeki mutluluk ve yemeklerden aldıkları lezzet birbirinin aynısıdır.
Eğer yolunuz bu özel günlerde kendi yemek kültürünüzden ve geleneklerinizden çok farklı olan ülkelere düşerse misafiri olacağınız sofraların asırlık ritüellerine katılın! Damak tadınız farklı olsa da aynı güzel duyguları tadacağınızdan hiç kuşkunuz olmasın!

Çin: Tangyuan / Yuanxiao

Tangyuan veya diğer ismiyle Yuanxiao yapışkan pirinç unundan yapılan ve yuvarlak hamur topları şeklinde olan geleneksel bir damak tadı. Çin yeni yılında ve kış gündönümlerinin popüler atıştırmalığı haline gelmiştir. Özel günlerde sofraları süsleyen hamur topları tatlı veya tuzlu olarak yapılır. Yuvarlak ve yapışkan hamur topları aile fertlerinin yakınlığını ve beraberliğini sembolize eder.
geleneksel_yemek_tangyuan

Etiyopya: Yebeg Wot

Etiyopyaya özgü bir lezzet olan Yebeg Wot, tereyağlı ve bol baharatlı olarak hazırlanan bir kuzu yahnisi. Krepe benzeyen geleneksel Etiyopya gözlemesi ile servis edilen bu yemek ülkede noel sofralarının vazgeçilmezi.
geleneksel_yemek_yebeg_wot

İsveç: Janssons frestelse

Adını İsveçli opera yıldızı Pelle Janzon’dan aldığı söylenilen Jannsons Frestelse, patates, soğan, turşu, krema, hamsi veya ringa balığı, krema ve ekmek kırıntısından yapılan bir güveç yemeği ve İsveç’te bayram sofralarının yıldızı. Özellikle noel gecesi yemekleri için ise geleneksel bir zorunluluk.
geleneksel_yemek_temptation

Filipinler: Bibingka

Bibingka, pirinç unu, Hindistan cevizi sütü, margarin ve şekerden yapılan geleneksel bir Filipin tatlısı. Noel kahvaltılarının vazgeçilmezi olan Bibingka’nın pişirme yöntemi eşsiz olduğu kadar zaman alıcıdır. Hazırlanan karışım muz yapraklarıyla kaplı toprak bir tencereye dökülerek pişirilir. Noel kahvaltılarının vazgeçilmezi olan Bibingka bir muz yaprağı üzerinde sunulur.
geleneksel_yemek_bibingka

Romanya: Sarmale

Rumenlerin geleneksel tatları arasında bulunan sarmale, yılboyunca zevkle hazırladıkları, noel ve paskalya tatillerinde ise sofralarında özellikle aradıkları lezzet. Genellikle salamura lahana ile hazırlanan zemin domates sosuyla haşlanmış domuz eti(bazen sığır eti), pirinç, çeşitli otlar ve baharatlar ile doldurulur. Özel günlerde ve düğünlerde hazırlanan lahana sarmasının Balkanlar ve Orta Avrupa’da değişik varyasyonları bulunur.
geleneksel_yemek_sarmale

Japonya: Toshikoshi Soba

Japonya’da gelecek 12 ayın uzun ömür ve refah getirmesi için yılbaşı arifesinde gece yarısından önce bir tabak karabuğdaylı erişte yemek asırlık bir gelenek. Karabuğday, zor hava şartlarında yetişebilen bir bitki. Bu nedenle Japonya’da gücü ve esnekliği sembolize eder. Karidesle beraber de servis edilen bu geleneksel erişte, uzun ve ince olması nedeniyle Japonlar tarafından eski ve yeni yıl arasında köprü olarak kabul edilir.
geleneksel_yemek_soba

Kanada: Tourtiere

Bir et pasta olan tourtiere’in tarihi 1600’lü yıllara kadar uzanır. Geleneksel kutlamaların ve bayramların özel bir parçasıdır. Fransız-Kanadalı bir tart hamuru içine, kıyılmış ya da kuşbaşı et (kıyı bölgelerinde somon) ketçap ya da meyve koyularak hazırlanır. Kanada mutfağında özel bir yeri olan Tourtiere noel arifesinden yeni yıl kutlamalarının sonuna kadar sofraları süslemeye devam eder.
geleneksel_yemek_tourtiere

Rusya: Lahanalı Mantar Çorbası

Mantar çorbası, Hz.İsa’nın doğumu nedeniyle Rusya’da kurulan noel sofralarının geleneksel tadları arasında. Rusların en çok sevdiği tadların başında gelen bu çorba, yağ, un, ve soğan suyu ile hazırlanan zaprashka ile kalınlaştırılır. İçerisine ilave edilen lahana turşusu sayesinde güçlü bir lezzete sahiptir. Krema, soğan veya dereotu ile servis edilir.
geleneksel_yemek_rus



Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder