2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Stockholm’e İlk Defa Gidecekler İçin

Stockholm’e İlk Defa Gidecekler İçin
Holm, İsveç dilinde adalar demek. Bu şehre ismini veren 14 ada üstüne kurulu Vikinglerin şehrindeyiz. Bilinen ilk Viking şehri Birka ile başlayan İsveç yerleşimi 10. Yüzyılda Olaf isimli ilk İsveç kralı ile monarşik hayata başlıyor. Aradan geçen yüzyıllar boyunca Kraliyet Sarayına yapılan eklemeler, eski İsveç şehirlerinin kurulması ile birlikte şehir sınırları genişliyor ve adalara da yerleşim yaygınlaşıyor. Baltık Denizlerinin soğuk suları yaşam tarzlarında belirleyici rol oynayınca gemicilik, ticaret, balıkçılık Stockholm’ ün simgesel ve kültürel özelliklerinde öne çıkıyor.
Stockholm şehrine geldiğinizde Arlanda Havaalanı’nda ve şehir içindeki belli noktalarda yer alan turizm ofisleri seyahatiniz boyunca size yol gösterecek broşürler, şehir kitapçıkları, müzeler ve gezi noktalarını çok detaylı anlatan yayınlar sunuyor. Bunlardan mutlaka almalı ve neredeyse yüze yakın müzesi olan bu şehri gezmeden önce ilginizi çekenleri önceden tespit edip, gezi rotasını buna göre belirlemeli. Şehirde neredeyse aklınıza gelebilecek her başlıkta bir müze yer alıyor.

Eğer müze ve kültür turlarına çok meraklı iseniz, hepsini gezmek için ayrı ayrı ücret ödemek çok pahalıya geleceğinden tüm ulaşım ağında ve kültürel noktalarda geçerli Stockholm Kartı’nı almak gerekiyor. Bu kart 1-2-3 ve 5 günlük olarak satılıyor, ücreti yüksek, geri iade edilmiyor ve kaybedilirse yenisini almak gerekiyor. Ancak bir yandan da tren, metro, otobüs, müze, kanal turu gibi onlarca seçenekte büyük fiyat avantajı sağlıyor. Kaç günlük kart almaya ihtiyacınız olacağına, gezeceğiniz noktaları belirleyip karar verebilirsiniz. 4 günlük bir Stockholm gezisi için 2 ya da 3 günlük kart yeterli olacaktır. Önce müzeleri ve etrafı ulaşım ile gezer bitirirsiniz, kalan 2 günde de kendiniz yürüyerek gezebilirsiniz. O yüzden 2 günlük kart yeterli olacaktır. Ancak müzelerin hepsini görmek ve detaylı vakit geçirmek isterseniz daha uzun süreli almanız lazım. (bilgi için visitstockholm.com )
stockholm-hakkinda
İsveç mülteci kaynıyor o yüzden İstanbul’ dan gidişte sıkı kontrol ediyorlar, gidiş – dönüş biletinizi, otel belgenizi yanınıza alın. Havaalanına uçak inince pasaport kontrolünde çok iyi İngilizce, güler yüz ve Schengen bölgesine girişini kibarca sorgulayan polislerle karşılaşıyorsunuz. En iyi kahve lokasyonlara dair ilk tavsiyeyi onlardan aldık mesela. Valizi alınca çıkış kapısının hemen arkasında Turizm Info Center var. Banka kuyruğu gibi sıraya girip, broşürler, harita, Stockholm kartı ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Biz kartı buradan almadık,ama almak gerekirmiş. Fiyat farkı yok, sadece erkenden ve kolayca temin edebilme imkanı var.
Genel olarak İsveç halkı iyi İngilizce biliyor, sokakta durdurup yardım istediğinizde güler yüzlü ve sakin bir şekilde yardımcı olmaya özen gösteriyorlar. Stockholm’ de gezilip görülecek ana bölgeler Gamla Stan ( Eski Şehir ), Skeppholmens, Djurgarden, Södermalm, Östermalm, Norrmalm, Kungsholmen, Vasasgaten olarak ayrılıyor. Bu bölgeleri yaygın metro, tren, otobüs hatlarıyla gezebilirsiniz.
Yürümeyi seviyorsanız tüm ana bölgeleri vasıta olmadan da gezebilir, Stockholm’ün adalarına gitmek için bot turlarına katılabilir ya da ana bölgeleri toplam 1 saatte gezmenizi sağlayacak Hop On Hop Off açık hava otobüslerine binebilirsiniz. Hop On Hop Off otobüsleri 2 hat; mavi ve kırmızı. Bileti 24 saat geçerli, isterseniz tekrar tekrar binebilirsiniz. Otobüsteki wi-fi çok kuvvetli çekiyor, ayrıca Stockholm’de çok güzel bir rota çiziyor.
Para birimi İsveç Kronu , pek çok turist yanlarında getirdikleri Avro ya da Dolar cinsi dövizi değiştirmek zorunda kalıyor çünkü halk halen yerel paralarını kullanmakta ısrarlı. 1 İsveç kronu yaklaşık olarak 0,3 Türk Lirası’na denk geliyor, aslında oldukça pahalı bir şehir. Özellikle yeme içme burada çok pahalı, restoranlarına girmeden önce kapıdaki menülere ve fiyatlarına bakarak seçim yapmak akıllıca olabilir.
stockholm-hakkinda-2




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder