2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Amsterdam’ın Gizemli Heykelleri

Amsterdam’ın Gizemli Heykelleri
‘’Her eserin bir sahibi vardır’’ denilir. Fakat, Amsterdam’da çeşitli yıllarda birdenbire ortaya çıkan heykellerin sanatkarlarının kim olduğu gizemini hala koruyor. İlk olarak 1982 yılında ortaya çıkan Başsız Müzisyen Heykeli,Amsterdam halkının ve sanat camiasının gündemini uzun süre meşgul etmiştir. Sonraki yıllarda şehrin çeşitli yerlerinde başka heykeller de belirmiş ve yaratıcısı bilinmeyen bu heykellere olan ilgi gün geçtikçe artmıştır. Belediyenin yapmış olduğu araştırmalar sonuç vermemiş, heykellerin kim tarafından yapıldığı hakkında birçok spekülasyon yapılmıştır. Esrarını hala koruyan heykeller Amsterdam’da sahiplenilmiş ve alışılmışın dışında görüntüleriyle şehre gelen binlerce ziyaretçinin odak noktası haline gelmiştir. İşte Amsterdam’da anonim hale gelen o heykeller;

BAŞSIZ MÜZİSYEN HEYKELİ

1982 yılında Amsterdamlılar bir sabah uyandıklarında Marnix Park’ta başı olmayan bir müzisyen heykeliyle karşılaştılar. Şaşkınlık konusu olan bu bronz heykel görenler tarafından ilgiyle karşılandı. İlk bakışta elinde keman taşıma çantası ile bir yere yetişmek için acele ederken diğer eliyle şapkasını tutan yağmurluk giymiş bir adam olduğu düşünülebilir. Başsız Müzisyen Heykeli bir gece ansızın ortaya çıkan gizemli heykeller serisinin ilk örneği olmuştur. Kim tarafından yapıldığı ise Amsterdamlıların cevabını en çok merak ettiği soruların başında geliyor.
heykel_amsterdam_muzisyen

KÜÇÜK ODUNCU HEYKELİ

Bindiği dalı kesen bu Küçük Oduncu Heykeli gizemli heykeller serisinin ikincisi. Leidseplein Meydanı’na yakın bir ağaçta yer almaktadır. Heykelin 30 Ocak 1989 tarihinde Kraliçe Beatrix’in doğum günü öncesinde ortaya çıkması bazı spekülasyonlara neden olmuştur. Kraliçe Beatrix’in yetenekli bir heykeltraş olması gizemli sanatçının aslında kraliçenin kendisi olduğu yorumlarına yol açmıştır. İddiaların kraliçe tarafından doğrulanmaması nedeniyle bu heykelin de kim tarafından yapıldığı hala esrarını korumaktadır. Aniden ortaya çıkan bu ikinci heykel sonrası Amsterdam halkının merakı artmış, heykeli yapan kişinin kimliği iyice merak konusu olmuştur.
kucuk_oduncu_heykel

KEMANCI HEYKELİ

Amsterdam’ın başlıca opera binalarından biri olan Stopera’yı ziyaret edenler bir gün oldukça ilginç bir manzarayla karşılaştılar. Mermer zeminin altından keman çalarak çıkan bronz bir Kemancı Heykeli sahipsiz heykellerin üçüncü örneğiydi. 1991 yılında ortaya çıkan bu heykelin de diğerleri gibi sanatçısının kim olduğu hala gizemini korusa da opera binasının girişini süslemeye devam etmektedir. Yerin altından çıkan bu kemancı heykelinin Amsterdam’daki Yahudi cemaatinin bir ifadesi olduğu düşünülmektedir.
kemanci_2

BRONZ GÖĞÜSLER

Amsterdam’ın dördüncü anonim eseri Red Light District sokağında 1993 yılında ortaya çıkmıştır. Sokağın Arnavut kaldırımları arasına bir gece gizlice yerleştirilen bronz gögüsler büyük ilgiyle karşılandı. Sağ göğsün üzerinde sevecen bir elin bulunduğu heykelin Red Light District kadınlarını temsil ettiği söylenmektedir.
bronze_breast




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder