2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Lale ve Yel Değirmenlerinin Şehri: Amsterdam

Türkiyeli tatilcilerin en çok ilgi gösterdiği, dillerinden düşürmediği şehirlerin üst sıralarında yer alan, Hollanda’nın eğlenceli ve marjinal başkenti Amsterdam’a yıl boyu çok sayıda tur düzenleniyor. Oldukça uygun fiyatlara Amsterdam’ı gezip görme fırsatlarına sahipsiniz.Perisos Turizm Amsterdam hakkında bilmek istediklerinizi sizin için derledi.
Amsterdam’a Ulaşım
Amsterdam’a en rahat uçakla ulaşabilirsiniz. Avrupa şehirlerinin birçoğu uçakla en fazla 3 buçuk – 4 saatlik bir mesafede. Sadece birkaç gününüzü ayırarak bu ülkeleri gezmeniz mümkün. Amsterdam da istisna değil.
Amsterdam turları, geziniz sırasında size gerekli otobüs ulaşımını temin edeceği için ekstra masrafa girmenize gerek yok. Ama serbest zamanda bir yerlere gitmek isterseniz Amsterdam toplu taşıma sistemi sizi oldukça memnun edecek. Tramvay, metro ve otobüsler sizi istediğiniz yere götürecek. Amsterdam otelleri tercih eden tatilcilere de duyurulur.

Amsterdam’da Gezilecek Yerler

Amsterdam deyince ilk akla gelenler küçük yaramazlıklar oluyor genelde. Coffeshop’lar, Redlight District… Amsterdam çok aykırı bir tatil destinasyonu gibi görünebilir ama aslında oldukça güzel, ailenizle de gezebileceğiniz bir Avrupa şehri. Kanallar, yel değirmenleri, sevimli evler ve bahar ayında rengarek lalelerle bezeli Amsterdam’da gezilecek yerler çok.
Kiliseleri ve sinagogları gezebilirsiniz. Beş adet eski ve önemli kilise var. En eski kilise olan Oude Kerk’in kulesine belirli günler ve saatlerde çıkabilirsiniz. Portekiz Sinagogu da denilen Esnoga da ziyaret listenize girebilir. Amsterdam’da müze de gezebilirsiniz. Amsterdam parklar yönünden de zengin, her bölgesinde en az bir park bulabilirsiniz. Gün içinde kanal turlarına katılıp şehri panoramik olarak görebilirsiniz. Tarihi ve modern binaların güzelliğini çekmek için fotoğraf makineniz hazırda olsun.

Amsterdam’da Ne Yenilir, Ne İçilir?

Amsterdam’ın peynirleri ünlü. Et olarak sosisleri ve köfteleri var. İçecek olarak Hollanda yapımı biralar bulabilirsiniz. Avrupa’nın birçok şehrinde olduğu gibi burada da çeşme suyu temizdir ve içme suyu kalitesindedir. Coffeshoplar kahve dükkanı olarak aklınıza gelebilir ama çok daha zengin bir ürün çeşitliliği bulmanız mümkün. Menülerde anlamadığınız şeyler olursa garsonlara sormanızda fayda var.

Amsterdam’dan Neler Alabilirsiniz?

Evinize peynir götürebilirsiniz ama yumuşak peynirlerin havaalanından geçmeme ihtimaline karşı sert peynirleri tercih edin. Hollandalıların çok tipik geleneksel kıyafetleri var. Özellikle sert yapılı geleneksel ayakkabılardan şehrin birçok yerinde boy boy bulmanız mümkün. O kıyafetleri giymiş oyuncak bebekler, biblolar ve şehrin manzarası olan kartpostallar, magnetler ve anahtarlıklardan da alabilirsiniz.




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder