2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Pitti Sarayı’nı Ziyaret Ediyoruz


Pitti Sarayı’nı Ziyaret Ediyoruz
İşte neredeyse 1 tam gün ayırmanız gereken Floransa’daki o muhteşem saray.
Doumo Meydanı’ndaki Vaftizhane’nin Batı yanına geçip başınızı sola çevirdiğinizde önünüzde yer alan Via Roma Caddesi’ni takip ederek Piazza Della Republica Meydanını ve Ponte Vecchio Köprüsünü geçtikten sonra taş işçiliğinin nefis bir örneği olan duvarları ile karşınıza Pitti Sarayı (Palazzo Pitti) çıkacak.
pitti_sarayi_2
32 bin metrekarelik bir alanı kapsayan muhteşem bir müze. Pitti Sarayı’nın 15. yüzyıldan günümüze uzanan karmaşık bir tarihi ve bu tarihi yansıtan bir mimarisi var. Erken Rönesans tarzı saray yapısının inşasına, şehir üzerinde Medici hakimiyetini başlatan Cosimo de Medici’nin dostu ve destekçisi, ama aynı zamanda da rakibi olan Floransalı banker Luca Pitti’nin, Medici Sarayı’nı gölgede bırakacak görkemde bir saray inşa ettirmek istemesiyle 1458 yılında başlanmış.
pitti_sarayi_3
Medicilerin saraya taşınmasından sonra yapılan ekler iç mekanı iki kat genişletmiş ve Vasari Koridoru ile saray Ufizzi ve Vecchio sarayı ile direk bağlantılı hale getirilmiş. Sarayın önünde uzanan, merkezinde bir amfi tiyatro ve Mısır dikilitaşı bulunan, “İtalyan Bahçesi” kavramının en erkeni örneklerinden biri olan Boboli bahçeleri ise Bartolomeo Ammannati tarafından tasarlanmış.
pitti_sarayi_4
Görkemli bahçesi (Boboli Bahçeleri) ile 15. yüzyılın sonlarında inşa edilmiş olan bu heybetli saray; tablolar, sanat eserleri ve Kraliyet odaları için yapılmış duvar halılarına ev sahipliği yapıyor… Özellikle, kral ve kraliçelerin yatak ve yemek odaları gibi günlük yaşamlarını geçirdikleri salonları gezerken tuhaf bir “yaşanmışlık” hissine kapılacaksınız… Daha önce Medici ailesine ev sahipliği yapan saray pek çok sanat hazinesi gözler önüne seriyor. Floransa’nın en büyük mimari yapısı olan Pitti Sarayı 1457 yılında Pitti ailesi için inşa edilmiş. Tasarımcısı yine dönemin ünlü Rönesans mimarlarından Filippo Brunelleschi… Pitti Sarayı’nda Floransa’nın en önemli müzeleri var. Birinci katta Palatine Galerisi ve burada 16. ve 17. yüzyılın önemli ressamlarına ait eserler; zemin katta Medici ailesine ait değerli eşyaların olduğu Gümüş Müzesi (Museo degli Argenti) görmeniz gerekenler arasında. 19. ve 20. yüzyıl tablolarının bulunduğu Modern Sanat Galerisi ise son katta. 1919 yılında oluşturulan bu galeride İtalyan sanatının değerli örnekleri ve yine saray bünyesinde bulunan Porselen Müzesi ve Kostüm Galerisi sizi bambaşka bir dünyaya taşıyacak.
pitti_sarayi_5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder