2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

BİRBİRİNDEN LEZZETLİ SİCİLYA YEMEKLERİYLE TANIŞIN

BİRBİRİNDEN LEZZETLİ SİCİLYA YEMEKLERİYLE TANIŞIN
İtalya’nın en özgün bölgelerinden biri olan Sicilya’nın muhteşem kent ve kasabalarını arşınlamak için yola çıkmışsanız, bu bölgede geçireceğiniz günler boyunca mutlaka tatmanız gereken özel lezzetler bulunuyor. Sicilya’nın Arap, Kuzey Afrika ve Fransız mutfağından etkilenmiş özgün Akdeniz yemeklerini sizler için araştırdık;
ARANCİNİ
Eğer Sicilya bölgesinde gittiğiniz bir restoranın menüsünde risotto bulunmuyorsa, gözleriniz hemen aranciniyi aramalı. Muhtemelen menünün üst sıralarında gözünüze çarpacak olan arancini, afiyetle tüketmeye alıştığımız risottonun Sicilyalı halidir. Görüntü olarak bizdeki içli köftenin biraz küçüğünü andıran arancini, deniz ürünleriyle yapılmış risottonun top şeklinde kızartılmış hali. Arancininin bir çeşit risotto olduğuna ikna olmaya hazırsanız, bu güne kadar yediğiniz en lezzetli risotto ile tanışmaya da hazırsınız demektir.
arancini
PANE CON LA MİLZA
Sicilya, özellikle de Palermo’nun sokak lezzetleri açısında bir vitrin şehir olma özelliğini bilen bilir. Son yıllarda durum pek böyle olmasa da, şehrin hemen her noktasında rahatlıkla bulabileceğiniz “pane con la milza” isimli sandviçler, size ayaküstü bir şölen yaşatabilir. Kırmızı et ve sakatattan oluşan sandviçlerde damak tadınıza ve özel hassasiyetlerinize göre seçim yapmanız önemle tavsiyedir.
Pane_con_la_milza
SFINCIONE
Yerel pizza ya da ev pizzası olarak isimlendirebileceğimiz bu pizza türü, Sicilya bölgesinin en özel atıştırmalıklarından biri. Tipik İtalyan pizzası kadar yaygın olmasa da kimi küçük fırınlarda bulabileceğiniz bu ev pizzası ile karşılaşırsanız denemeden geçmeyin. Zira en yakın benzeri Amerika Kıtası’nda bulunuyor.
Sfincione
PASTA ALLA NORMA
İtalyanların pizzada olduğu kadar makarnada da ne denli iddialı olduğunu duymayan yoktur. İşin biraz daha ayrıntısına girip de Sicilya’nın en ünlü makarnasına ulaşmaya çalışırsak karşımıza ilk olarak “pasta alla norma” çıkacaktır.  Patlıcan ağırlıklı sebzelerden oluşan ve genelde parmesan peyniri ile tüketilen pasta alla norma, bölgedeki hemen her restoranda kolayca bulunabilir.
pasta_alla_norma
CAPONATA
Caponatayı bir çeşit sıcak salata olarak tanımlarsak, Sicilya mutfağına ciddi derecede haksızlık etmiş oluruz. Görünüm ve lezzet açısından salataya benzese de, bir salatanın yapımı için caponata kadar uğraşılmadığını bilmek gerekir. Kıyılmış bolca patlıcan, soğan, kapari ve kereviz gibi çeşitli sebzelerden oluşan caponata, en az Don Corleone kadar Sicilyalıdır.
Caponata



Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder