2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Prag hakkında önemli ipuçları

Disney’in masalsı atmosferinin gerçekliğe bürünmüş halidir Prag. Son derece rahat, kolay gezilen, çoğunlukla trafiğe kapalı bir şehir olduğundan minik prens ve prenseslerle seyahat için en uygun noktalardan biri. Peki çocuğunuzla çıktığınız bu yolculukta neler yapabileceğiniz biliyor musunuz?
Şehrin pek çok noktasından rahatlıkla görülebilen ihtişamlı Prag Kalesi çocuklar için ve elbette büyükler için de, büyülü bir deneyim sunuyor. Meydanına ulaştığınızda şanslıysanız karşınıza çıkacak olan asker değişimi töreni, devasa aslan ve kartal heykelleri, meşhur altın yoluyla bu kale adeta grotesk bir cennet. Ayrıca içerisinde bulunan mamut koleksiyonu, eski kurşun askerler gibi geniş bir koleksiyona ev sahipliği yapan Oyuncak Müzesi’nin de ufaklıkların hoşuna gideceğini düşünüyoruz.
Kendinizi yüzlerce yıl öncesine dönmüş hissedeceğiniz “Old Town-Eski Şehir” etkileyici mimarisi ile bir film stüdyosu adeta. 1311 yılından beri taç giyme törenlerine ev sahipliği yapan meydanda ve tabloyu andıran sokaklarında yürürken insan buradan daha güzel bir tarihi Avrupa şehri olabilir mi diye düşünüyor.
Bunun dışında merkeze biraz uzak olsa da Avrupa’nın en iyisi olarak değerlendirilen Prag Hayvanat Bahçesi her yaştan çocuğun çok iyi vakit geçireceği bir alan.
Ayrıca çocukların en çok eğlendikleri restoranlardan biri olan Vytopna’yı özellikle tavsiye ediyoruz. İçinde bulunan, tüm restoranı dolaşan kara tren sayesinde anne babalar yemek yerken, çocuklar çok keyifli dakikalar geçirebiliyor.
Avrupa’ın incisi unvanını hakkıyla alan Prag, gezmesi ve keşfetmesi çok keyifli bir şehir. Sömestir tatilinizi geçirmek için en keyifli şehirlerden biri olan Prag’da daha da iyi vakit geçirmeniz için size önereceğimiz bir kaç minik ipucumuz var. Sizin için derlediğimiz ipuçları bir tatil öncesinde işinize en çok yarayacak kısımlardan biri.
  • Sömestir tatilinde mevcut en kalın kıyafetlerinizi yanınızda bulundurun. Şık görünmek istediğinizi biliyoruz ama işlevsellik Prag tatilinde daha ön planda olmalı. Kışı sert geçirebilen bu şehirde rahat rahat gezebilmek için en kalın kıyafetlerinizi yanınıza alın.
  • Prag’ın çok pahalı bir şehir olduğu söylenemez. Yeme içme işlerinizi ve hediyelik eşya alışverişinizi turistik bölgelerde yapmadığınız sürece ekonomik bir tatil geçirme fırsatı elde edebilirsiniz.
  • Turistik alanlarda dünya mutfağından her bir yemeğe ulaşmanız mümkün. Ama ben Prag mutfağı için buradayım diyorsanız, tavşan, ördek gibi av hayvanlarının tadına bakmanızı öneririz.
  • İçki konusunda Prag’ın büyük üne sahip geleneksel biralarını ve özellikle Krusovice Dark Beer’i tavsiye ederiz. Ayrıca Prag’ın yerel içkisi, şurup tadındaki Becherovka’yı deneyebilir ya da hediye olarak alabilirsiniz.
  • Hediyelik konusunda prag’da en çok bulabileceğiniz eşyaların başında kedi figürlü tişörtler, bardaklar ve küllükler sayılabilir. Bunun dışında Bohemia kristali, kuklalar ve Kafka baskılı ürünler de oldukça yaygın.
  • Şehirde bahşiş bırakmama çok kaba bir davranış sayılmakta. Bu yüzden garsonlara bahşiş bırakmayı unutmanızı öneririz. Aksi takdirde arkanızdan bile koşabilmekteler :)
  • Şehirde evsizler bile ingilizce konuşabiliyor. İngilizce biliyorsanız dil ve yer yol bulma konusunda sorun yaşamanız imkansız.
  • Mümkün olduğunca otelden para bozdurmamaya çalışın. Otellerin kurları çok yüksek olduğundan, şehir içindeki döviz bürolarına göre büyük farkla karşılaşabilirsiniz. 




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder