2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Manzarasıyla Hayranlık Uyandıran Ünlü Teleferik Hatları

Manzarasıyla Hayranlık Uyandıran Teleferik Hatları

Bir zamanların sadece ulaşım aracı olarak görülen teleferik hatları, günümüzde ulaşımdan çok turistik gezilerin düzenlendiği hatlar olarak ön plana çıkmış durumda. Ülkemizde teleferik hatları sayılı olsa da dünya çapında oldukça yaygın olarak kullanılıyor ve yeni yeni hatlar eklenerek sayıları gittikçe artıyor.

İster turistik amaçlı olsun ister ulaşım amaçlı teleferik hatları her zaman ilgi çekmeyi bir şekilde başarıyor. Özellikle de doğanın kucağına doğru uzanan teleferik hatları bir yandan adrenalin ve heyecan yaratırken bir yandan da harika bir manzarayı ayaklarınızın altına seriyor.

1 - Mi Teleferico - La Paz / Bolivya

Mi TelefericoYapılış amacı yerel işçileri taşımak olan teleferiğin harika manzarası bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekmeye başlayınca hattın popülaritesi bir anda artmış. Bolivya'nın başkenti La Paz'da hizmet veren teleferik 3660 metre yüksekliğe kadar tırmanıyor.

2 - Skyline Queenstown - Queenstown /Yeni Zelanda

Skyline QueenstownGüney Yarım kürede dik bir yamaçta hizmet veren Stratos Fare restorana ve harika bir doğaya misafirlerini taşıyan teleferik ağı, deniz seviyesinden 450 metre yüksekliğe tırmanıyor.

3 - Ngong Ping 360 / Hong Kong

Ngong Ping 360Bu teleferiği özel kılan unsur zemini kapalı olanların yanı sıra camlı olanlarının da olması ve harika bir manzarayı ayaklar altına sermesi.

4 - Sugarloaf Mountain Gondola - Rio De Janeiro / Brezilya

Sugarloaf Mountain GondoRio De Janeiro'da hizmet veren bu teleferik 1912 yılında hizmete açılmış ve bu güne kadar bu harika manzaraya tanık olmak isteyen 38 milyon kişiye hizmet vermiş durumda.

5 - Vanoise Express - Less Arcs / Fransa

Vanoise ExpressVanoise Express; adını dünyaya 10. yıl kutlamasında ip yürüyüşü ile ünlü Julien Millot ve Tancrede Melet'in iki teleferik kabini arasındaki tellerden 186 metrelik boşluğu geçmesi ile duyurdu.

6 - Ba Na Hills Teleferiği - Da Nang / Vietnam

ba_na_t2013 yılında açılışı yapılan bu teleferik hattı dünyanın en uzun hatları arasında sayılıyor.

7 - Palm Springs Aerial Tramway - Kaliforniya / ABD

Palm Springs Aerial TramwayPalm Springs 1963 yılından bu yana harika manzarası ile misafirlerini heyecanlandırmaya devam ediyor.

8 - Titlis Rotair - Titlis Dağı / İsviçre

Titlis RotairDünya üzerinde yapılmış ve kullanılan teleferikler arasında dönen kabine sahip tek hat. Bu yolculuğun en can alıcı ve adrenalin dolu noktası ise Avrupa'nın en büyük buzullarının üzerinde teleferiğin yol alması.

9 - Stanserhorn Cabrio - Lucerne / İsviçre

Stanserhorn CabrioBu teleferik hattını da özel kılan nokta ise kabinlerin üstünün açık olması. Bu hat misafirlerini Stanserhorn Dağı'nın 2320 metrelik yüksekliğine taşıyor.

10 - Peak2peak Gondol - Whistler / Kanada

Peak2peak GondolBu teleferik hattının ünü iki ayrı dünya rekoruna sahip olmasından geliyor. İstinatları arasındaki 3024 metre açıklığıyla ve yerden 436 metre yüksekliği ile iki dünya rekorunu birden elinde bulunduruyor.

11 - The Yellow Mountains Cable Cars - Huangshan / China

The Yellow Mountains Cable CarsThe Yellow Mountains Cable Cars, 1986 yılından beri dağın çeşitli doğal noktalarına ziyaretçi taşıyan, üç teleferik sistemine sahip.

12 - Table Mountain Aerial Cableway - Cape Town / Güney Afrika

Table Mountain Aerial CablewayTeleferik her 10-15 dakikada bir kalkışla, 3559 metrelik yüksekliğe sahip 260 milyon yaşındaki Masa Dağı'na misafirlerini taşıyor. 1929 yılında açılan hattın bugüne kadar 20 milyondan fazla yolcusu olmuş.

13 - Grindelwald - Männlichen Gondola Cableway / İsviçre

Grindelwald-Männlichen Gondola CablewayBu teleferik hattı da 3.72 kilometre uzunluğunda. Misafirlerini yemyeşil bir doğanın içinden unutamayacakları bir yolculuğa çıkarıyor.

14 - Genting Skyway - Genting Highlands / Malezya

Genting SkywayGenting Highlands tepesine saatte yaklaşık 13.6 mph / 22 km hızla ulaşan teleferik, dünyanın en hızlı teleferik hatları arasında yer alıyor.





Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder